אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עבל 452/05

פסק-דין בתיק עבל 452/05

תאריך פרסום : 29/07/2009 | גרסת הדפסה

עב"ל
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
452-05
26/11/2007
בפני השופט:
1. עמירם רבינוביץ
2. נילי ארד
3. ורדה וירט לבנה


- נגד -
התובע:
אירינה פרדקין
עו"ד ליליה שבשאי
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הלנה מרק
פסק-דין

השופט עמירם רבינוביץ

1. פתח דבר

בפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי בתל אביב יפו (בל' 20426/97; השופטת אפרת לקסר ונציגי הציבור גב' שור ומר נבון) אשר דחה את תביעתה של המערערת לקבלת דמי אבטלה.

2. רקע עובדתי

א.    ביום 26.11.1995 הגישה המערערת למשיב (להלן  - המוסד) תביעה לתשלום דמי אבטלה.

ב.     המערערת ביססה את תביעתה על תקופת העסקתה אצל הגברת ילנה אפלפלד (להלן: הגב' אפלפלד ) בין החודשים מרץ 1995 - ספטמבר 1995.

ג.       המוסד הכיר תחילה בזכאותה של המערערת לדמי אבטלה, ובפועל הועברו לחשבון הבנק שלה דמי אבטלה בגין 136 ימי אבטלה בחודשים 10/95 -3/96.

ד.     ביום 12.6.96 נשלחה למערערת, על ידי המוסד, הודעה על דחיית תביעתה לדמי אבטלה בנימוק כי אינה מבוטחת בביטוח אבטלה כנדרש לפי סעיף 158 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995. הטעם לדחיית תביעתה של המערערת היה אי קיום יחסי עובד ומעביד בינה לבין הגב' אפלפלד.

ה.    ביום 4.8.96 נשלחה למערערת, על ידי המוסד,  דרישה להחזר דמי האבטלה ששולמו לה בסך 12,606 ש"ח בתוספת הצמדה.

ו.       ביום 13.4.97 הגישה המערערת לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב את התביעה, מושא ערעור זה, בה השיגה על דחית תביעתה על ידי המוסד.

ז.      בשל פרישתו לגמלאות של השופט נחתומי ופטירתו של נציג הציבור מר עייאש ז"ל ניתן פסק הדין בהסכמת הצדדים על ידי מותב אחר, על סמך החומר שבתיק.

3. החלטת בית הדין האזורי

א.    בית הדין האזורי לאחר שבחן בקפידה את כל חומר הראיות שבפניו, קבע כי המערערת לא הוכיחה כי הייתה עובדת שכירה של הגב' אפלפלד.

ב.     בית הדין האזורי הצביע על הסתירות המרובות שנמצאו בעדות המערערת ובעדות הגב' אפלפלד, ועל הסתירות שנמצאו בין הגרסאות השונות שמסרה המערערת ובין אלו שמסרה הגב' אפלפלד בנקודות הבאות: היקף עבודתה של המערערת, מקום עבודתה של המערערת, אופן סיום עבודתה של המערערת ואופן תשלום השכר.

ג.       בית הדין האזורי קבע גם, כי הסתירה בין גרסתה של המערערת ביחס לנסיעתה למינסק בחודש 8/95,  אותה הגדירה המערערת כ"חצי עבודה וחצי ביקור של קרובים", לבין העובדה שקיבלה גם בגין חודש זה שכר מוגדל, מחזקת את טענת המוסד, כי לא התקיימו יחסי עובד ומעביד בין המערערת לגב' אפלפלד..

4. טענות הצדדים בערעור

א.    המערערת שבה וטענה את הטענות שנטענו על ידה בפני בית הדין האזורי, לפיהן נתקיימו בינה לבין הגב' אפלפלד יחסי עובד מעביד, וכי ההסדרים הפורמאליים כמו הוצאת תלושי שכר מידי חודש בחודשו וההפרשות משכרה למוסד מעידות על קיום יחסי עובד ומעביד בינה לבין הגב' אפלפלד. עוד טענה המערערת, כי העובדה שהמוסד אישר את תביעתה לדמי אבטלה ואלה אף שולמו לה מוכיחים, כי אכן המוסד הכיר במסמכים המצביעים על עבודתה אצל הגב' אפלפלד. בשולי הדברים טענה המערערת, כי לאור העובדה שפסק הדין ניתן על סמך החומר שבתיק מבלי שהמותב שמע ראיות, יש לערכאת הערעור סמכות להתערב בקביעות העובדתיות של בית הדין האזורי, אשר קבע בטעות כי המערערת לא הייתה עובדת שכירה של הגב' אפלפלד.

ב.     המוסד תמך בפסק דינו של בית הדין האזורי וטען כי כל קביעותיו של בית הדין האזורי הינן עובדתיות, ולפיכך ערכאת הערעור לא תתערב בהן. המוסד הוסיף וטען, כי הצדדים הסכימו למתן פסק דין ללא שמיעה חוזרת של הראיות, ולכן המערערת לא רשאית להסתמך על אי שמיעה חוזרת של הראיות בתיק כעילה לדרישתה להתערבות בממצאים העובדתיים של בית הדין האזורי.

5. דיון והכרעה

א.    לאחר שנתנו דעתנו לטענות הצדדים, ובחנו את כל חומר הראיות שבתיק, מוצאים אנו, כי דין הערעור להידחות, וכי ראוי פסק דינו של בית הדין האזורי להתאשר מטעמיו בהתאם לתקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991. מעבר לנדרש נוסיף על האמור בפסק דינו של בית הדין דברים אחדים.

ב.     גרסתה של המערערת אכן מלאה סתירות, ואינה מתיישבת עם התבטאויותיה שלה עצמה ועם עדות הגב' אפלפלד. לא ברור כלל מה היה תפקידה של המערערת אצל הגב' אפלפלד, ומדוע נזקקה לה הגב' אפלפלד כעובדת, כאשר היא עצמה בצעה את העבודה המיוחסת למערערת. לא ברור גם מדוע היקף העבודה התפרש על פני 26 ימים מדי חודש בחודשו, כאשר אופי עבודתה לא הצריך תעסוקה כה אינטנסיבית.  

ג.       אמינותם של תלושי השכר גם היא מוטלת בספק. הם הופקו בתאריך 18.2.1997, כחודשיים לפני הגשת התביעה לבית הדין האזורי, ואין זכר לתלושי השכר המקוריים. זאת ועוד. בתלושי השכר מצוינים מדי חודש באופן זהה 26 ימי עבודה ללא כל קשר למספר ימי העבודה האפשריים באותו חודש. בתלושי השכר גם לא מצוינים מספר ימי החופשה שהצטברו לזכות המערערת או נוצלו על ידה.

ד.     בטופס התביעה למוסד לא מצוין שהמערערת צירפה תלושי שכר. כל אלה מעלים חשד שהתלושים "נולדו" רק בתאריך 18.2.1997 ולא בתקופת העבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ