אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ע"א 1550-07

פסק-דין בתיק ע"א 1550-07

תאריך פרסום : 10/10/2011 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
1550-07
06/10/2011
בפני השופט:
1. אסתר קובו סגנית נשיאה - אב"ד
2. מיכל רובינשטיין סגנית נשיאה
3. עפרה צ'רניאק


- נגד -
התובע:
חברת משגב דירות בע"מ
עו"ד יהודית ארד
הנתבע:
1. או.ב.פר.תל-אביב 1979 בע"מ
2. ח.ב.ח בע"מ
3. של-שם
4. או.ב.פר בע"מ
5. חנוך ויסקופף

עו"ד חיים זולטי
פסק-דין

ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום בתל אביב- יפו (כב' השופטת רחל עורקבי) בת.א 50798/04, לפיו נדחתה התביעה לפינוי המשיבים, והמערערת חויבה בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד. 

כנגד המשיבים הפורמאליים 1,2,3 ניתן פסק דין בהסכמה למעט המשיבים 4,5 אשר פסק הדין נשוא הערעור מתייחס אליהם בלבד.

העובדות:

המערערת הינה בעלים של נכס הידוע כחלק מחלקות 165, 166-176 בגוש 6976 ברח' הצפירה 15 ת"א בו נמצא המושכר נשוא הדיון (להלן:" המושכר").

אין מחלוקת כי ביום 14.8.1961 נחתם הסכם לשכירות מוגנת בין המערערת לבין חברת או.ב. פר בע"מ (להלן:" השוכרת"). אין גם מחלוקת כי כיום עושה השוכרת שימוש במושכר.

על פי הסכם השכירות התחייבה השוכרת שלא לבצע העברת זכויות במושכר ללא הסכמתה.

לטענת המערערת במועד כלשהו הועברו כל מניותיה של השוכרת לחברת ח.ב.ח. בע"מ ולחברת של-שם בע"מ, מבלי לקבל את הסכמתה וללא ידיעתה. מכאן כי מדובר בהעברת זכויות אסורה על פי ההסכם ולפיכך קמה למערערת הזכות לעתור לפינוי או לסילוק יד בשל הפרת ההסכם.

 עוד טוענת המערערת, כי בשנת 1981 אכן הסכימה להעברת הזכויות ועריכת חוזה חדש עם השוכרת, אולם הדבר נבע בשל הטעייתה, הואיל ובעת שנתנה את הסכמתה לא הובאה לידיעתה העברת הזכויות האסורה לחברות ח.ב.ח. בע"מ ו- של-שם בע"מ וכן, אילו הייתה מודעת לכך, לא הייתה מסכימה לביצוע העברת הזכויות.

עוד נטען, כי המשיב מס' 5 החל לפעול במושכר ללא הסכמתה וללא ידיעתה.

השגה אחרת של המערערת הייתה, כי המשיבים מנהלים במושכר עסק שונה מזה המופיע בחוזה השכירות. על פי החוזה המקורי, מותר היה לעשות שימוש במושכר למטרת " בית מלאכה לייצור חלקי מכוניות", בפועל מתנהל במקום עסק לייצור מוצרי מתכת המיועדים למוצרי לחימה. בשל כך עתרה המערערת לקבלת הסעדים המבוקשים, היינו פינוי וסילוק יד של המשיבים 4-5 מהמושכר.

הערעור נסב על שלושה נושאים והם:

א. חילופין שלא כדין בזהות השוכרים של המושכר.

ב. הטעיית המערערת על ידי המשיבים.

ג. שינוי בניגוד להסכם במטרות השכירות.

בית משפט קמא דחה את התובענה המבוססת על שלוש עילות הפינוי הנ"ל, בקובעו כי לא חל שינוי בזהות השוכרים שיש בו כדי לפגוע בתקפו של החוזה.

אשר להטעיה, נקבע על ידי בית המשפט כי לא היה יסוד להעלאת טענה זו כפי שיפורט בהמשך. אשר לטענה השלישית שעניינה שינוי במטרת המושכר נקבע, כי לא חל שינוי כאמור. מטרת המושכר הייתה מעיקרה " בית מלאכה לייצור חלקי מכוניות בלבד" ועלה מן הראיות, שביהמ"ש נתן בהן אמון, שמטרה זו לא השתנתה. הייצור של המשיבים אמנם כולל כיום גם ייצור של כלי מתכת לשימוש בכלי רכב צבאיים, אך בכך לא השתנתה המטרה שכן הביטוי " חלקי מכוניות" כולל גם כלי רכב שהם מכוניות צבאיות.

אשר לשכירות; השכירות נוצרה מכח הסכם בין המערערת לבין השוכרת שנכרת לפני כ- 30 שנה. בעת כריתת הסכם השכירות היו בעלי מניותיה של השוכרת בני משפחת אושרוביץ שהלכו בינתיים לעולמם. זכויותיהם של בעלי המניות הראשונים כפי שהן עולות מהסכם השכירות הועברו לשתי חברות אחרות שהן המשיבות הפורמליות השניה והשלישית, שעיסוקן היה חלוקת דיבידנדים בלבד.

המערערת העלתה את הטענה כי המניות הועברו מבני משפחת אושרוביץ לחברות שהן המשיבות הפורמאליות השנייה והשלישית בניגוד להסכם השכירות, טענה זו התבססה על עדותה של בת משפחה שהיא עורכת דין, אשר דבריה לא היו מקובלים ולא היו אמינים על בית המשפט מאחר ולקו באי בהירויות וסתירות פנימיות.

אכן נכון הוא, כי סעיף 12 להסכם השכירות קבע כי " במקרה והשוכר הינו חברה פרטית אסור יהיה להעביר את המניות לאחר בלי הסכמת המשכיר בכתב", אך מן הראיות שהובאו עלה, כי החברות המשיבות הפורמאליות 2 ו-3 אשר בהן ראו את בעלי המניות החדשים נזכרו מפורשות במסמכים שנשאו את אישורה של המערערת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ