ו"ע
בית המשפט המחוזי בתל אביב
|
1272-04
20/03/2006
|
בפני השופט:
1. עמוס זמיר שופט (דימוס) - יו"ר 2. יחיאל מונד רואה חשבון - חבר 3. מיכה לזר רואה חשבון - חבר
|
- נגד - |
התובע:
רז מורן
|
הנתבע:
מס שבח ת"א 2
|
פסק-דין |
עמוס זמיר, שופט (דימוס):
זהו ערר שהגישה העוררת על החלטת המשיב מיום 2.10.03, לפיה נדחתה השגתה של העוררת לפטור אותה ממס מכירה.
לפני שאכנס לדון לגופו של הערר, מוצא אני לנכון לעמוד על מספר נקודות פרוצסואליות ולבחון אותן, בכל מה שקשור בקיומו של הערר.
ראשית - האם בכלל קיים בפנינו ערר כדין? רק עתה כשאני בא לכתוב את פסה"ד, ואני עובר בעיון על כל החומר שבתיק, אני מוצא שהעוררת לא חתמה כלל על הערר, וכי הערר נחתם ע"י מישהו לא ידוע, כאשר החתימה היא זאת: "ב/מורן". ראיתי את חתימתה של העוררת על הסכם המכר בינה לבין אסף גולן נכסים והשקעות בע"מ מיום 1.2.2003 (נספח ג' לכתב הערר), ואף כי אינני מתיימר להיות מומחה לכתב יד, הרי ברור שהחתימה "ב/מורן" הנמצאת בכתב הערר, איננה החתימה של מורן רז הנמצאת על הסכם המכר הנ"ל. גם החתימה של מורן רז המופיעה על הסכם המכר מיום 6.9.1995 (נספח א' לכתב הערר), אין לה כל דמיון ל"חתימה" על הערר ("ב'מורן").
בודאי שהעוררת אינה מיוצגת ע"י עו"ד, והדבר גם מובן ומתברר מהכותרת של "העוררת" בכתב הערר. עם כך הדבר, מיהו זה שהגיש את הערר בשמה של העוררת וחתם "ב/מורן"? עפ"י חוק לשכת עורכי הדין בישראל, רק עורך דין רשאי ליצג ולהופיע בשמו של מתדיין בערכאה שיפוטית.
שנית - העוררת עצמה לא הטריחה כלל להופיע לדיונים בפנינו. מי שהופיע והעיד בפנינו מטעם העוררת היה אביה, צבי רז. כתובתה של העוררת בכתב הערר היא רח' קרן היסוד 19 ירושלים, ולא היתה כל הודעה בתיק המשפטי כי כתובתה שונתה. ההזמנות לדין נשלחו אליה לפי כתובתה הרשומה בכתב הערר.
זאת וגם זאת: - ביום 19.2.2006 ניתנה החלטה שעל בעלי הדין לסכם את טענותיהם. עד היום לא נתקבל כתב הסיכומים מאת העוררת. תקנה 12 לתקנות מס שבח מקרקעין (סדרי הדין בפני ועדות ערר), תשכ"ה-1965 קובעת כי תקנות סדרי הדין האזרחי יחולו גם לגבי הליכים בפני ועדת הערר, מחוץ למספר תקנות שקובעת התקנה הנ"ל שלא יחולו. תקנה 160 (ד) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 קובעת ש"דינו של בעל דין שלא הגיש כתב סיכומיו במועד הקבוע, כדין בעל דין שלא התייצב במועד שנקבע לדיון..." . הוראה זהה נקבעה גם בתקנה 448(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי. ומה דינו ש/ל בעל דין שלא התייצב לדיון במועד שנקבע? תשובה לכך אנו מוצאים בתקנה 157(3) לתקנות סדר הדין האזרחי, בה נאמר:
"התייצב הנתבע (כאן, המשיב - ע'ז') ואילו התובע
(כאן, העוררת - ע'ז') לא התייצב לאחר שנמסרה לו
הודעה כראוי, רשאי בית המשפט, לפי בקשת הנתבע,
למחוק את התובענה (כאן, הערר - ע'ז') או לדחותה..."