א
בית משפט השלום חיפה
|
18438-02
16/11/2006
|
בפני השופט:
ת.שרון-נתנאל
|
- נגד - |
התובע:
1. אהוד חיים 2. אהוד רינה 3. קורן טל 4. מטלון הילדה
עו"ד כרמל - מילר יוסף
|
הנתבע:
1. ברק ירון 2. ברק (רוימי) אילנית
עו"ד ריינפלד יצחק
|
פסק-דין |
רקע
;
1. עניינה של תובענה זו היא התנגדותם של התובעים להרחבה שביצעו הנתבעים בדירתם לעבר החצר האחורית המשותפת של בניין מגורים בן 6 דירות המצוי ברחוב הורדים 12 במרכז הכרמל בחיפה (הידוע כחלקה 118 בגוש 10908, להלן: "
הבית"). התובעים, שהם בעליהן של 4 דירות בבית המשותף תובעים את הריסתה של תוספת הבניה שבנו הנתבעים, בעלי דירה אחרת בבית, וכן תובעים תשלום דמי שימוש ראויים ופיצויים.
לטענת התובעים תוספת הבניה בשטח של 40 מ"ר שבנו הנתבעים במחצית השניה של שנת 2002 אינה חוקית במישור הקנייני ובמישור התכנוני, ולפיכך עליהם להשיב את המצב לקדמותו כפי שהיה טרם ביצוע הבניה הבלתי חוקית. הנתבעים מכחישים את אי חוקיות הבניה על שני פניה ועותרים לדחיית התובענה.
2.
מצב הזכויות בבית -
התובעים 1-2, חיים ורינה אהוד (להלן: "
אהוד"), הינם בעליה של דירה מס' 1 (תת חלקה 1).
התובעת 3, גב' טל קורן (להלן: "
קורן"), היא בעלים של דירה מס' 2 (תת חלקה 4), והיא רכשה דירה זו מגב' טילי מור (להלן: "
מור").
התובעת 4, גב' הילדה מטלון (להלן: "
מטלון"), היא חוכרת לדורות של דירה מס' 3 בבית (תת חלקה 5).
התובעים 5-6 דניאל ושרית ספר (להלן: "
ספר"), הינם בעלים במשותף ובחלקים שווים בדירה מס' 4 בבית (תת חלקה 6).
הנתבעים, ירון ואילנית ברק (להלן: "
ברק"), קנו את דירתם (תת חלקה 2) ביום 29.01.02 מחברת נכסי גולדווסר בע"מ (חוזה המכירה מסומן נ/17). על חוזה המכירה חתומה מטעם חברת גולדווסר גב' מרים סלוטניק (להלן: "
סלוטניק"), שהיא בעלת מניות ומנהלת בחברה (תצהיר גב' סלוטניק מסומן
נ/11).
3.
תיאור תוספת הבניה -
הנתבעים בנו תוספת בניה, המהווה חלק מדירתם, וכן בנו (בצמוד ובהמשך לתוספת הבניה בשטח החצר המשותפת בצדו האחורי של הבית), מרפסת חיצונית פתוחה מקורה בפרגולה.
בנוסף ביצעו הנתבעים את השינויים הבאים: אטימה בבלוקים של דלת הכניסה לדירה מחדר המדרגות המשותף ויציקת שביל בטון המסתעף משביל הכניסה לבית עד לפתח תוספת הבניה.
התובעים טוענים, כי בכך חסמו הנתבעים את הגישה לחצר האחורית, לכל דיירי הבית, וכי עתה עליהם לגשת לחצר האחורית רק מצדו השני של הבית, במדרון ללא שביל.
כמו כן לצורך ביצוע עבודות הבניה הרסו הנתבעים חלק ניכר מקיר ההפרדה הבנוי בחזית הבית הגובלת ברחוב, בין גינת הבית לרחוב, והקיר שהקימו במקומו של הקיר שנהרס הוא קיר בטון עם טיח שאינו משתלב עם קיר האבנים הישן.
מלבד הטענה לחסימת הגישה לחצר האחורית, אין מחלוקת על תיאור תוספת הבניה בין הצדדים.
בביקור במקום, שערכתי ביום 29.01.06, התרשמתי שהנתבעים מטפחים את השטח שסביב המרפסת וכי הן סביבה והן לאורך השביל שסללו ישנה גינה נאה, זאת בניגוד למצב החצר בחזית הבית ושאר החצר האחורית הנמצאות במצב עזובה והזנחה. עם זאת יש לציין כי תוספת הבניה הותירה שטח מצומצם מאד לחצר האחורית של הבניין והיא חולשת כמעט על כולה.
חוקיות הבניה במישור הקנייני
;
4. סעיף 71ב(א) לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן: "
חוק המקרקעין"), קובע:
71ב. שינויים ברכוש המשותף ובזכויות הבניה