אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק א 17065/07

פסק-דין בתיק א 17065/07

תאריך פרסום : 16/08/2009 | גרסת הדפסה

א
בית משפט השלום תל אביב
17065-07
22/10/2008
בפני השופט:
רחל ערקובי

- נגד -
התובע:
ישמעילוף טובה
עו"ד ראש שמעון
הנתבע:
תדמור רחל
עו"ד שקר ניסים
פסק-דין

בפניי שתי תביעות שאוחד הדיון בהן.

התביעה בת.א. 29770/07 מקורה בהתנגדות לביצוע שטר שהתקבלה, בגין שיק שנמסר בעבור דמי שכירות, בסכום של 19,680 ש"ח, ביחס לשיק זה ניתנה רשות להתגונן בגין קיזוז הפרשי שער בלבד.

התביעה בת.א. 17065/07 הינה תביעה לתשלום נזקים ופיצויים בגין שכירות דירה בסכום של 102,517 ש"ח.

מטעם התובעת העידו התובעת בעצמה, מר אדלשטיין שרון, ומטעם הנתבעת העידה הנתבעת בעצמה.

באי כוח הצדדים הגישו סיכומיהם בכתב, ופסק דיני זה ניתן לאחר הגשת הסיכומים.

אין מחלוקת כי הנתבעת שכרה מהתובעת דירה, ברחוב בני משה 18 תל אביב, (להלן: "הדירה").

אין מחלוקת כי הסכם השכירות הראשון, נחתם בגין התקופה שמיום 1.2.05 ועד 30.1.06, ואילו על פי הנספח להסכם השכירות, הוארכה תקופת השכירות מיום 1.2.06 ועד 30.1.07.

טענות התובעת:

התובעת טוענת, על פי הסכם השכירות, והנספח לו, היה על הנתבעת לפנות את הדירה עד ליום 30.1.07.

לטענת התובעת הנתבעת לא פינתה במועד, לאחר ששיק שמסרה חולל, וכי התובעת זכאית לפיצוי מוסכם בגין ההפרה.

עוד טוענת התובעת, כי לאחר הפינוי הסתבר לתובעת, כי הנתבעת הסבה נזקים למושכר, התובעת נדרשה לשלם בעבור, התקנת תריסים חדשים, התקנת חלון ויטרינה, רכישת ארון אמבטיה, הרס בר עתיק, השחתת שלושה ארונות קיר, הרס מעקה בסלון, ועוד ועוד.

התובעת טוענת, כי הנתבעת לקחה חפצים מהדירה, והואיל והנתבעת לא מסרה מפתחות, התובעת נאלצה להתקין צילינדר חדש.

עוד נטען כי הנתבעת חייבת בגין הפרשי שער.

טענות הנתבעת:

הנתבעת טוענת, כי על פי ההסכם התשלום הינו דולרי, וכי בשל הפרשי שער, יש יתרה לזכותה.

הנתבעת טוענת, כי התובעת התחייבה לשפץ את הדירה לפני כניסתה אליה, ובפועל החזקה הועברה אליה רק ביום 12.2.05, כלומר איחור של 12 יום בגינם אינה חייבת לשלם דמי שכירות.

עוד טוענת, כי התובעת התחייבה להתקין סורג עקב ריבוי הפריצות ולא עשתה כן למרות התחייבותה בכתב, ולכן  היא אחראית לנזקים שנגרמו לה בעקבות פריצות לדירה.

הנתבעת טוענת, כי כל הטענות בעניין הרס הינן טענות שווא, כאשר הדירה הוחזרה במצב טוב יותר משנמסרה.

הנתבעת טוענת, כי הוסכם בינה לבין התובעת כי תשתתף בהתקנת פלדלת, למרות שהדבר אינו באחריותה, לאור הפריצות באזור, וכי שילמה על פי ההסכמה סך של 800 ש"ח, וכי לא הייתה חייבת לשלם כל תשלום בעבור הפלדלת מעבר להסכמה זו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ