אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסיקת מזונות על בסיס הלכת בית המשפט העליון

פסיקת מזונות על בסיס הלכת בית המשפט העליון

תאריך פרסום : 29/10/2020 | גרסת הדפסה

עמ"ש
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
5121-05-20
26/10/2020
בפני השופטים:
1. מ.ברנט - אב"ד
2. צ. ויצמן
3. ח.קיציס


- נגד -
מערער:
י. ג.
משיבה:
נ. ג.
פסק דין

 

 

     

ערעור על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בפ"ת (כב' הש' נ. גדיש)  מיום 2.3.20 (תמ"ש 32977-04-17), במסגרתו קצב בית המשפט את שיעור חיובו של המערער במזונות ארבעת ילדיו הקטינים.  עיקר טענתו של המערער היא כי בית המשפט חייבו בשיעור מזונות גבוה ושגוי העולה לאין שיעור על יכולותיו הכלכליות.

 

העובדות הנדרשות לנדון

 

  1. הצדדים, יהודים אזרחי ישראל, נישאו ביום x.x.99  ולהם ארבעה ילדים מנישואיהם אלו – מ. ילידת x.x.04, ד. וע.  תאומות ילידות x.x.08 וא. יליד x.x.09. 

 

  1. במהלך החיים המשותפים, התגוררה המשפחה ב***, בבית הרשום בבעלות אמה של המשיבה. טענות המערער כי הבית שייך לבני הזוג והוא זכאי למחצית שוויו נדחו בפסק הדין שניתן ע"י בית משפט קמא ביום 16.12.19 (תלה"מ 42828-05-17), ערעור שהוגש על פסק הדין נדחה אף הוא ע"י בית המשפט המחוזי  (עמ"ש 24878-01-20).

 

  1. במהלך חיי הנישואים של הצדדים שימש המערער כמתווך נדל"ן אשר עבודתו נעשתה בעיקרה בחו"ל ואילו המשיבה עסקה בארגון כנסים. הצדדים היו חלוקים באשר לשיעור השתכרותו ו/א כושר השתכרותו של כל אחד מהם. המשיבה טענה כי השתכרותה עומדת על כ – 7,500 ₪ לחודש ואילו המערער משתכר מאות מליוני ₪! וכי נהג להפקיד לחשבון המשותף של הצדדים 24,000 ש"ח לצרכים השוטפים מדי חודש. מאידך, טען המערער כי השתכרותה של המשיבה מגעת ל – 9,000 ₪ ואילו הוא מצוי בקשיים כלכליים משמעותיים, רובצים לשכמו חובות רבים, כך שלמעשה, למיצער עתה, השתכרות המשיבה עולה על השתכרותו שלו.

 

  1. ביום 7.10.18 עזבה המשיבה את בית המגורים והמערער נותר להתגורר בו בגפו, עד למתן פסק הדין האמור במסגרתו אף התקבלה תביעת פינוי שהגישה כנגדו אם המשיבה.

 

  1. מעת עזיבת המשיבה את מקום המגורים המשותף לצדדים חלקו הצדדים את זמני השהות עם ילדיהם זולת ביחס לבת מ. אשר ביכרה להישאר אם אמה, המשיבה, וסירבה למפגשים עם המערער.  

 

במסגרת ההליך בבית משפט קמא ניתנו מספר החלטות בנוגע למזונות זמניים –

 

החלטה למזונות זמניים מיום 3.7.17

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ