עמ"ש
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
|
52550-10-18
22/10/2019
|
בפני הרכב השופטים :
1. מ. ברנט - אב"ד 2. ו. פלאוט 3. צ.ויצמן
|
- נגד - |
המערערות:
1. ע. נ. 2. א. ק.
עו"ד סיגל הופמן ועו"ד רוברט ליכט-פטרן
|
המשיבים:
1. ד. מ. 2. היועץ המשפטי לממשלה
עו"ד ללי פרלמן [בשם המשיב 1]
|
פסק דין |
בעניין הקטינים:
1. ש. ק. מ. (יליד 12.5.2014)
2. א. ק.-מ. (יליד 28.9.2016)
הש' צ. ויצמן
פתח דבר
האם אפשר שיהיו לילד שלושה הורים רשומים? ולחלופין - האם אפשר שימונה לקטין אפוטרופוס על אף קיומם של שני הורים ביולוגיים מתפקדים ונוכחים המשמשים לו כאפוטרופוסים טבעיים?
שאלות אלו, הנוגעות בליבת התא המשפחתי – ההורות ומיהותה - עומדות לפתחנו ולהכרעתנו במסגרת ערעורן של המערערות על פסק דינו של בית המשפט לענייני משפחה בפ"ת (כב' הש' מ. אליהו) מיום 29.8.18, במסגרתו דחה בית המשפט את בקשת המערערות למתן צו הורות פסיקתי המצהיר על המערערת 1 כאימם של הקטינים לצד הורותם של המערערת 2 והמשיב 1 ולרושמה במרשם האוכלוסין כאמם, וכן דחה את הסעד החלופי שהתבקש על ידן למנות את המערערת 1 כאפוטרופוסית נוספת לקטינים.
אלו העובדות הנדרשות לנדון
- המערערות, אזרחיות ישראל, הן בנות זוג אשר נישאו בנישואים אזרחים בשנת 2013 (המערערת 1 תכונה להלן - בת הזוג והמערערת 2 תכונה - האֵם).
האם והמשיב 1 (להלן – האב) הכירו זה את זה מזה שנים רבות, עוד מילדותם באורוגוואי.
המערערות היו מעונינות בהרחבת התא המשפחתי שלהן ומתוך שכך פנתה האם לאב במטרה לעשות שימוש בזרעו להבאת ילד בהליך של הפריה חוץ גופית.
- ביום 25.6.13 חתמו האם והאב על הסכם שכותרתו "הסכם להורות משותפת", אשר אושר וקיבל תוקף של פסק דין ע"י בית המשפט לענייני משפחה בפ"ת ביום 10.12.13 (להלן - הסכם ההורות או ההסכם).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת