אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בתובענה של אב שעניינה ניתוק קשר עם בתו

פס"ד בתובענה של אב שעניינה ניתוק קשר עם בתו

תאריך פרסום : 10/06/2020 | גרסת הדפסה

תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
12314-05-20
08/06/2020
בפני השופט:
ארז שני

- נגד -
התובע:
ש. ה.
עו"ד שירלי גלילי
הנתבעת:
מ. ב. צ.
עו"ד יעקב קלפה
פסק דין

 

 

התובענה שלפניי מבחינת המסגרת החוקית, משויכת לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

 

לא בכדי הגדיר המחוקק עוד בשעתו כאשר חוקק החוק תובענה המוגשת על פיו כבקשה – ללמדך כי גם המחוקק גם בית המשפט העליון בעקבותיו, הורה כי תיקים בעניינים על-פי החוק צריכים להיות מוכרעים מוקדם ככל האפשר ואם אפשר, במהירות בה מוכרעת בקשה.

 

ביום 06.05.2020 הניח בפניי אב תובענה שעניינה בניתוק קשר אשר אירע בינו לבין בתו, כיום כבת 16.5 שנים.

 

חששו של האב התפשט גם בכך שבתו הנוספת, הצעירה יותר, אשר שומרת עמו על קשר ואף שוהה בביתו בזמני שהות, "תידבק" עוד "תודבק" באותו ניתוק קשר.

 

דיון ראשון התקיים בתיק ביום 24.05.2020 ומבין אני כי האם נמנעה מלהתייצב לדיון בשל בעיה רפואית.

כך או אחרת, בסופו של אותו דיון הוריתי, בעיקר, בשניים, הואיל ועתירתו השניה של האב בנוסף לחידוש המפגשים בינו לבין הבת, עניינה היה בטיפול רגשי שכאמור זקוקה לו הבת כ"אוויר לנשימה":

 

ראשית הוריתי על מינוי אפוטרופא לדין ואכן, האפוטרופא לדין הספיקה לא מעט בזמן שבין מינויה לבין הדיון. את התרשמויותיה של האפוטרופא לדין ועצותיה שמעתי היום בעקבות הוראתי השניה, להיפגש עם הקטינה ואכן, פגשתי בקטינה היום בנוכחות האפוטרופא לדין, עובדת יחידת הסיוע וגם העוזרת שלי.

 

למעשה, לאור גילה של הקטינה, גיל הנחשב כגיל בו יש להתחשב ברצונו של קטין, ביקשתי להתרשם בצורה בלתי אמצעית מהקטינה, מנימוקיה לניתוק הקשר ככל שזה התקיים גם מהשקפתה על המצב כולו.

 

דומני שאיש לא יחלוק על כך שבמונחים של "זמן ילד" דורשת הסוגיה כולה טיפול ומעורבות רפואית, שהרי עוד מעט קט לא יוכל עוד הדין להתערב שעה שהקטינה תבגר.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ