אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בעתירה בנושא תכנון תחבורתי של רחוב

פס"ד בעתירה בנושא תכנון תחבורתי של רחוב

תאריך פרסום : 18/05/2021 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
68689-11-20
09/05/2021
בפני השופטת:
יעל בלכר

- נגד -
העותר:
גד ססובר
עו"ד אייל עוז
המשיבה:
עיריית תל אביב - המישלמה ליפו
עו"ד עומרי יוסף
פסק דין
 

 

בעתירה שלפניי מבקש העותר כי בית המשפט יתן צו המורה למשיבה לאמץ את חוו"ד המומחה מטעמו, באופן שהמשיבה תקטין בחצי מטר את רוחב הכביש שליד ביתו של העותר ברח' שערי ניקנור 7 ביפו, ותמירו למדרכה, על מנת להרחיב את המדרכה הסמוכה לביתו (המדרכה או המדרכה הדרומית).

 

רקע כללי - עבודות השיפוץ ברחוב שערי ניקנור והשתלשלות העניינים

 

  1. המשיבה ביצעה עבודות לשיפור התשתיות ברחוב שערי ניקנור, שהוא רחוב חד-סטרי בפאתי שכונת עג'מי, המשמש ככביש גישה לשכונת עג'מי.

 

  1. לפי האמור בתגובה, העבודות כללו סלילה מחדש של שטח הדרך (מדרכה ומיסעה), תוך צמצום שטח המיסעה והגדלת רוחב המדרכות הכולל, החלפת תשתיות ביוב ומים, ניקוז ותיעול, החלפת תשתית החשמל (שהייתה עילית), תקשורת וכיוצ"ב (השיפוץ). טרם השיפוץ, אופיין הרחוב במיסעת אספלט סדוקה עם טלאים רבים, מדרכות צרות משני הצדדים ובגובה נמוך. במסגרת השיפוץ, הרחוב תוכנן (ובוצע) כ"רחוב ממותן תנועה" שמהירות הנסיעה בו מוגבלת ל- 30 קמ"ש, הוצרה המיסעה והוקמו פסי האטה. המיסעה בוצעה באמצעות אבן משולבת, דבר המהווה אף הוא אמצעי לריסון התנועה. לצד צמצום שטח המיסעה, הורחב שטח המדרכות הכולל ותוכנן (ובוצע) חתך הרחוב, באופן שיכיל מדרכה אחת נגישה, תחת שתי מדרכות צרות, שאינן נגישות, כפי שהיה במצב הקודם. העבודות בוצעו בתוואי של כ- 250 מ' וחולקו לצורך הביצוע ל- 5 מקטעי עבודה שונים. ביתו של העותר מצוי במקטע ד' של העבודות, שאורכו כ- 18 מטר (ראו הפירוט ולוחות הזמנים לביצוע בסעיף 26 לתגובה). העבודות במקטע ד' החלו ביום 7/7/19 ובאו לסיומן ביום 5/1/20. אין חולק, כי ביצוע העבודות בכל תוואי הדרך, הושלם עד ליום 1/5/20 (ראו גם ס' 9 להלן).

 

  1. מכתבי הטענות על נספחיהם לרבות התמונות שצורפו עולה, כי חצר הבית ברח' שערי ניקנור 7, אשר כוללת 3 כניסות, מוקפת גדר אבן בחצי גובה הבנויה לאורך המדרכה. הכניסה לחצר הבית בכל אחת מהכניסות, היא דרך שער ברזל גבוה, אשר מחובר לעמודי אבן גבוהים שמשולבים בגדר האבן. ביתו של העותר, העושה שימוש בכניסה האמצעית לחצר הבית, מצוי בקטע הצר ביותר ברחוב. בין עמודי האבן, בדרך אל השער, קיימת מעין מדרגת אבן, שרוחבה כ- 10 ס"מ, ש"פולשת" למדרכה (המדרגה) (לפי התמונות, באחת הכניסות האחרות לחצר הבית, קיימת פלישה רחבה יותר של מספר מדרגות, למדרכה).

 

  1. מהתגובה עולה כי במקטע הרלבנטי, בטרם ביצוע העבודות, רוחב הדרך הנתון, בסך כולל של כ- 5.1 מ', כלל מיסעה ברוחב של 4.25 מ', מדרכה צפונית ברוחב של כ- 25 ס"מ ומדרכה דרומית ברוחב של כ- 60 ס"מ (כולל המדרגה). שטח המדרכות עמד על סך כולל של כ- 85 ס"מ, שפוצלו כמתואר, בין המדרכה הצפונית למדרכה הדרומית. לאחר עבודות השיפוץ, צומצם רוחב המיסעה לכדי 3.5 מ', רוחב המדרכה הצפונית הורחב לכ- 1.3 מ' (עד 1.1 מ' בחלקו הצר) ורוחב המדרכה הדרומית צומצם ל-50 ס"מ (כולל המדרגה). מכאן, שבהשוואה למצב הקודם, צומצמה המדרכה בסמוך לביתו של העותר בכ- 10 ס"מ.

 

  1. מעיון בעתירה ובתגובה על נספחיהם נמצא כי לשיפוץ קדם תהליך של שיתוף הציבור. ביום 13/11/18 נערך כנס תושבים שבו הוצגו פרטי השיפוץ (ראו הסיכום בנספח 4 לתגובה). לאחר המפגש התקבלו הערות התושבים, לרבות העותר, ובכלל זה, גם לעניין המדרכה (ראו פניית העותר מינואר 2019, נספח 5 לתגובה; ופניית התושבים מיום 12/3/19, נספח 7 שם שצורפה גם כנספח א' לעתירה). בהמשך נערכו גם מפגשים נוספים (מפגשים מיום 3/3/19 ומיום 11/6/19. ראו הסיכום בנספח 6 לתגובה). בתשובה מיום 7/7/19 התייחסה המשיבה בצורה מפורטת וסדורה לשאלות ובקשות התושבים ובין היתר, גם לסוגיית רוחב המיסעה, רוחב המדרכה והסדרי התנועה (התשובה מיום 7/7/19, נספח ב' לעתירה. ראו סעיף 1 לתשובה).

 

  1. על מנת לסבר את האוזן תובא להלן ההתייחסות לפניות התושבים בתשובה מיום 7/7/19 בעניין מפגעים בטיחותיים, במלואה:


"מפגעים בטיחותיים:

  • חשוב לציין, כי כפי שהוסבר למן הפגישה הראשונה, רחוב שערי ניקנור מתוכנן כרחוב 'ממותן תנועה' אשר הולכי הרגל רשאים לחצותו בכל מקום בו ימצאו לנכון לאחר בדיקת המצאות רכבים חוצים. על כן, ברחוב לא מסומנים מעברי חציה ובמקומות מסוימים מבוצעות הנמכות חציה עבור נכים ועגלות. מעבר לכך הסיכון המועלה על ידי התושבים נבחן מספר פעמים ולא נמצא ממשי. יחד עם זאת, לאור היות הבקשה פשוטה להיענות וללא משמעויות תנועתיות ההחלטה בדבר ביטול עמדות קשירה לאופניים הינה החלטת הממונה העירוני - החלטת הממונה העירוני: השינוי המבוקש מאושר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ