אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בערר על דחיית בקשה לקבלת רישיון לישיבת ארעי בישראל מטעמים הומניטריים

פס"ד בערר על דחיית בקשה לקבלת רישיון לישיבת ארעי בישראל מטעמים הומניטריים

תאריך פרסום : 05/08/2020 | גרסת הדפסה

עמ"נ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
42280-06-20
28/07/2020
בפני השופט:
אלי אברבנאל

- נגד -
המערערים:
1. פלוני (קטין)
2. פלונית

עו"ד טל חסין האגודה לזכויות האזרח בישראל
המשיב:
משרד הפנים - רשות האוכלוסין וההגירה
עו"ד אופיר גבעתי פרקליטות מחוז י-ם (אזרחי)

 

 

  1. לפני ערעור על פסק דין של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (כבוד הדיין חנניה גוגנהיים) בתיק ערר (י-ם) 3296-19, שבגדרו נדחה ערר על החלטת המשיב לדחות את בקשתה של המערערת לקבלת רישיון לישיבת ארעי בישראל מסוג א/5.

 

            בהודעת הערעור מבקשים המערערים "להורות למשיב להסדיר את מעמדה של המערערת בישראל ולהתוות עבורה מסלול לקבלת רישיון ישיבת ארעי ולאחריו רישיון קבע בהקדם".

 

העובדות והליכים קודמים

 

  1. המערערת אזרחית גיאורגיה ילידת ****, נכנסה לישראל ביום 15.11.2007 באמצעות רישיון ביקור כעובדת זרה בתחום הסיעוד. אשרת השהייה שלה הוארכה מעת לעת עד 31.8.2019. מאז שהתה המערערת בישראל למעלה משנתיים שלא כדין.

 

            ביום 11.10.2011 פנו המערערת ובן זוגה **** – אזרח ישראל, בבקשה למתן מעמד למערערת מכוח "נוהל חיים משותפים" שהמשיב מחיל בעניין. מאז ניתנו למערערת מעת לעת אשרות שהייה ועבודה מסוג ב/1.

 

ביום ****.2011 נולד לבני הזוג בנם - המערער. סמוך לאחר לידתו ניתנה למערער אזרחות ישראלית.

 

  1. בראשית שנת 2015 נפרדו בני הזוג.

 

בעקבות זאת ביום 7.5.2015 הגישה המערערת בקשה לקבלת מעמד מטעמים הומניטריים. בבקשתה טענה כי נפרדה מבן זוגה מאחר שנהג כלפיה באלימות, וציינה כי עקב כך נאלצה לעבור להתגורר במקלט לנשים מוכות יחד עם בנה. עוד נטען כי לבנה צרכים מיוחדים בשל עיכוב התפתחותי. הבן נזקק לטיפולים מרובים ומשכך "לא יכול לעזוב את ישראל".

 

ביום 30.10.2016 הגישה המערערת בקשה מפורטת יותר לקבלת מעמד מטעמים הומניטריים, ובה מסרה כי בטרם הפרידה מבן זוגה סבלה מהתעללות מינית, נפשית וכלכלית ממנו. בין היתר נטען כי המערערת ספגה מבן הזוג צעקות, השפלות, כפייה מינית וניסיונות "לבודד אותה מהעולם", וכי תלונות שהגישה כנגדו במשטרה הסתיימו בנסיגתה מהתלונה בשל חולשתה ואי עמידתה בלחצים שבן הזוג הפעיל עליה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ