חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בערעור שעניינו הצגת מצג שווא לפני הסכם ממון וגירושין

תאריך פרסום : 25/05/2020 | גרסת הדפסה
עמ"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
7907-03-16
25/07/2017
בפני כבוד השופטים:
1. סג"נ ישעיהו שנלר - אב"ד
2. סג"נ ד"ר קובי ורדי
3. עינת רביד


- נגד -
מערערת:
פלונית
עו"ד אהוד שטמר
עו"ד שולי זסלבסקי
משיב:
פלוני
עו"ד דני שרמן
פסק דין
 

השופטת עינת רביד:

  1. לפנינו ערעור וערעור שכנגד על פסק דינו של בית משפט לענייני משפחה בתל אביב-יפו (כבוד סגן הנשיא נ' שילה) מיום 27.1.16 (תה"ס 47962-10-15), אשר דחה על הסף מטעם "מעשה בית דין" את תביעת המערערת והמשיבה שכנגד (להלן: המערערת) להצהיר כי המשיב והמערער שכנגד (להלן: המשיב) הטעה אותה, הוליכה שולל, והציג מצג שווא באשר לרכושו לפני שנכרת הסכם ממון וגירושין בין השניים ביום 12.7.12 (להלן: ההסכם), ולפיכך שבית המשפט ייקבע שהוויתורים שעשתה אינם חלים ואינם חוסמים אותה מקבלת מלוא הכספים המגיעים לה ממכלול הרכוש, שהיה למשיב בעת שנכרת ההסכם.

המשיב מצדו מערער על גובה ההוצאות שנפסקו לו.

הרקע, ותמצית ההליכים בין הצדדים

  1. הצדדים נישאו כדמו"י ביום X/X/1988 ונולדו להם 4 ילדים. הצדדים התגרשו ביום 25.7.12.
  2. ביום 13.06.2011 הגישה המערערת תביעה לאיזון משאבים בבית המשפט לענייני משפחה (תמ"ש 19222-06-11). בין היתר, טענה המערערת בסעיף 38 לתביעה הנ"ל כי, למשיב נכסים רבים "אשר חלקם מוחזקים בידי צדדים שלישיים עבורו ...". בסעיפים 39 ו-40 לכתב התביעה הנ"ל, טענה המערערת כך:

"התובעת (המערערת- ע.ר.) שלא הייתה מעורה בעניינים הכספיים של המשפחה אינה מודעת להיקף נכסיו של הנתבע וכל שידוע לה הוא שיש לנתבע נכסי נדל"ן רבים ועסקים בארץ ובחו"ל עם שותפים בשם: XXX, XXX, XXX, XXX, כולם חברי בורסה ובעלי משרדים בבורסה. כך למשל, למיטב ידיעת התובעת יש לנתבע מרכז קניות בXXX, בשיתוף עם XXX, אחוזים בXXX בשיתוף עם XXX, שטחי נדל"ן בXXX בשיתוף עם XXX ועוד".

  1. בכתב התביעה לאיזון משאבים פירטה המערערת את רמת החיים הגבוהה ביותר של הצדדים. בין היתר היא ציינה נסיעות רבות לחו"ל, שיפוץ הבית במאות אלפי דולרים ורכישת כלי רכב יוקרתיים ביותר, הכוללים XXX, XXX, מכונית XXX ומכונית XXX, כאשר לטענתה, רק שווי הרכבים של הצדדים נאמד ב-4 מיליון ₪. המערערת טענה גם, כי המשפחה נוהגת לאכול במסעדות יוקרה וכי בת המצווה של הבת XXX עלתה 120,000 דולר (סעיף 61 לתביעה). המערערת טענה עוד, כי למשיב ולבן, XXX, יש מנוי בקבוצת הכדור רגל XXX בשווי 60,000 ₪ לשנה, המשיב קנה לה מתנות ותכשיטים יקרי ערך, בשווי של 200,000 דולר, והיא לומדת לרישיון טייס בעלות של 100,000 ₪ (סעיפים 66 – 68 לכתב התביעה הנ"ל). בסעיף 78 לכתב התביעה פירטה המערערת את רכוש הצדדים, לרבות רכוש שלטענתה רשום על שם צדדים שלישיים, כאשר בסעיף זה מפורטים 16 פרטי רכוש.

בסעיף 84 לתביעה עתרה המערערת למנות חוקר, אשר יגלה היכן נמצא כל רכוש הנתבע. בסעיף 93 לכתב התביעה היא עתרה לקבלת דוח אודות מלוא הכספים והזכויות שיש לנתבע והיא ביקשה כי לאחר גילוי הרכוש, היא תקבל 75% מכלל הנכסים.

  1. בהחלטת כב' סגן הנשיא נ' שילה בדיון מקדמי, שהתקיים ביום 22.2.12, בתביעה לאיזון משאבים, נכתב בסעיף 15 כך: "מאחר ומתברר כי לטענת האישה רכוש רב רשום על שם צדדים שלישיים, יהיה צורך לצרף צדדים אלו להליך ולהגיש תביעות כנגדם".
  2. עוד יצוין כי בכתב ההגנה שהגיש המשיב לתביעת המזונות טען, כי הוא משתכר רק 14,000 ₪ נטו לחודש.
  3. ביום 12.07.2012 חתמו הצדדים על ההסכם, שאושר וקיבל תוקף של פסק דין בדיון בפני כבוד סגן הנשיא שילה. בפרוטוקול הדיון מיום 12.7.12 ציינה המערערת, אשר התייצבה לדיון ללא ייצוג "אני הייתי מיוצגת בהסכם על ידי עו"ד נעמי שטיינפלד". ואילו המשיב ציין לפרוטוקול: "אני משתכר 20,000 ₪ נטו לחודש, ולמרות זאת הסכמתי לשלם את סכומי המזונות המפורטים בהסכם (24,000 ₪ לחודש- ע.ר.). יש לי הכנסות מנכס נוסף ולכן אני יכול לעמוד בסכום המזונות." בהסכם נקבע, בין היתר, כי המשיב ישלם מידי חודש סך של 24,000 ₪ למזונות (סעיף 12 להסכם) וכן נקבע, כי המערערת תעביר למשיב את הזכויות של הצדדים בבית בתמורה לתשלום של מיליון דולר.

הצדדים ערכו תיקון להסכם הגירושין ביום 5.1.14, התיקון אושר וקיבל תוקף של פסק דין.

לאחר מכן התקיים הליך נוסף בנושא פינוי הבית על ידי המערערת, וביום 22.01.2015 ניתן פסק דין אף בתביעה זו. כמו כן התקיים הליך נוסף בנושא המזונות והקטינים וניתן פסק דין ביום 27.05.2015. בכל ההליכים הנ"ל לא טענה המערערת דבר כנגד ההסכם או תקפותו.

  1. בסעיף 35 להסכם נקבע כי:

"לסילוק כל תביעות מכל מן וסוג שהוא, לרבות תביעות האישה כנגד הבעל מכל מן וסוג שהוא, לרבות התביעות המפורטות בתביעת הרכוש שהגישה האישה ... ובכלל זה טענותיה לזכויות של הבעל אצל צדדים שלישיים, תביעתה למוניטין, לנכסי קריירה ולאיזון פערי השתכרות ... ישלם הבעל לאישה תשלום איזון בסך מיליון דולר."

בסעיף 38 להסכם נקבע:

"ב'. מבלי לפגוע בכלליות האמור לעיל, האישה מצהירה כי אין לה זכויות ו/או תביעות מכל סוג שהוא בכל הנוגע לעבודתו של הבעל, עסקיו בארץ או בחו"ל, לרבות זכויות המגיעות לו מעסקיו השונים ו/או מאנשים שונים.

ג'. כל צד מצהיר כי אין לו זכויות ו/או כל תביעות מכל מן וסוג שהוא כלפי הצד השני וכלפי מי מבני משפחתו של הצד השני."

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ