אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בערעור על אופן חישוב המיסוי על הכנסות ממכירת תרופה למחלת הפרקינסון

פס"ד בערעור על אופן חישוב המיסוי על הכנסות ממכירת תרופה למחלת הפרקינסון

תאריך פרסום : 23/11/2014 | גרסת הדפסה

ע"מ
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
41410-12-10,46131-01-13
21/10/2014
בפני השופטת:
ס' נשיא ש' וסרקרוג

- נגד -
המערער:
פרופ' מוסא יודעים
המשיב:
פקיד שומה חיפה . בשם
פסק דין
 

 

1.         המערער, פרופ' מוסא יודעים (להלן: המערער), זכאי לקבל מידי שנה הכנסה של 1.14% מסך המכירות בעולם של התרופה AZILECT, שהיא תרופה למחלת הפרקינסון (להלן: התרופה), זאת מאחר שהתרופה פותחה על בסיס מולקולה כימית (AGN1135) שפיתח גם המערער.

 

            המשיב סבור כי יש למסות הכנסה זו כהכנסה ממכירת פטנט לפי סע' 2(9) לפקודת מס הכנסה, תשכ"א-1961 (להלן: הפקודה), כך שההכנסות חייבות במס של 40% לפי סע' 125 לפקודה. המערער טוען כי יש למסות ההכנסה כהכנסה הונית לפי חלק ה' לפקודה, והמס המתחייב עומד על 20%, כאשר המועד הקובע לעניין מיסוי ההכנסה הוא שנת 2006, המועד בו החלה התרופה להימכר.

 

            תיק ע"מ 41410-12-10 - מתייחס לצווים שהוצאו לשנות המס 2006 ו-2007 ואילו תיק ע"מ 46131-01-13 מתייחס לצו שהוצא לשנת המס 2008.

 

רקע והערות נלוות:

2.         המערער, פרופסור בתחום הפרמקולוגיה, שימש עד לשנת 1977 כמרצה וחוקר באוניברסיטת אוקספורד באנגליה, שם עבד על המולקולה (AGN1135) (להלן: המולקולה).

 

בשנת 1977 או בסמוך לאותו מועד, התחיל המערער עבודתו כמנהל המחלקה לפרמקולוגיה בפקולטה לרפואה בטכניון. בסמוך לאותו מועד, החל גם פרופ' פיינברג את עבודתו במקום (להלן יכונו השניים: החוקרים).

 

3.         המערער הביא עמו מאנגליה מספר תרכובות כימיות אתם עבד עוד בהיותו מרצה וחוקר באוניברסיטת אוקספורד, ובהתאם לתקנון הטכניון, העביר המערער לטכניון את הידע והרעיון להפוך את התרכובת לתרופה לטיפול במחלת הפרקינסון.

            במעבדה בטכניון המשיך המערער בפיתוח המולקולה יחד עם פרופ' ג'והן פיינברג.

 

4.         במהלך שנת 1988 או במועד מוקדם יותר, הועבר הידע בדבר המולקולה לידי חברת דימוטק בע"מ (להלן: חב' דימוטק), שהיא חברת בת של רשות המחקר של הטכניון, וזאת בהתאם לתקנון הקניין הרוחני של הטכניון. ההסכמה מכוח התקנון היא שמכל תקבול שיקבל הטכניון בעתיד כתוצאה מפיתוח ומכירה של אותו מידע לגורם עסקי אחר יהיו החוקרים זכאים ל-50%.

אעיר כבר בשלב זה, שהזכאות לקבל הכנסה או תמורה לחוקרים מותנית אפוא בחוזה שייחתם בין דימוטק לצד ג'. חלקו של המערער יהא אפוא חלקית מהכנסה של חב' דימוטק. השאלה שתיבחן, בין היתר, אם אין לאבחן את הכנסת חב' דימוטק לצורך המחלוקת בעניינו של המערער.

 

5.         בתאריך 27/9/88 חתמו המערער, פרופ' פיינברג וחב' דימוטק יחד עם חברת טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (להלן: חב' טבע) על הסכם ראשוני לבחינת אפשרות הפיתוח של המולקולה לתרופה נגד פרקינסון (להלן: ההסכם המשולש).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ