אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בערעור סילוק ידם של המערערים מהמקרקעין באתר קבר הרשב"י

פס"ד בערעור סילוק ידם של המערערים מהמקרקעין באתר קבר הרשב"י

תאריך פרסום : 09/03/2021 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים
32123-05-20
01/03/2021
בפני השופט:
אשר קולה - אב"ד

- נגד -
המערערים:
1. דוד בוסקילה
2. מאיר בוסקילה

עו"ד י. לנקרי ואח'
המשיבים:
1. שמואל רבינוביץ
2. דב הכהן קפלן
3. דוד דרלי
4. מתתיה שרים

עו"ד א. בן דוד ואח'
פסק דין

 

 

 

השופט דני צרפתי:

הערעור שלפנינו הוגש על פסק דינו של בימ"ש השלום בבית שאן (כב' השופט אדהם ספדי), מיום 14/3/2020, במסגרתו הורה בימ"ש קמא על סילוק ידם של המערערים מהמקרקעין כהגדרתם בתביעה והמהווים חלק מאתר קבר הרשב"י במירון (להלן: "קבר הרשב"י" ו- "פסק הדין").

 

ההליך בפני בימ"ש קמא וטענות הצדדים

  1. המשיבים – התובעים בפני בימ"ש קמא, הם ארבעה מתוך חמשת חברי "ועדת החמישה" (להלן: "הוועדה") אשר הוקמה ע"י בימ"ש העליון בפסק דינו מיום 14/5/2008 במסגרת רע"א 10029/07, היועמ"ש לממשלה נ' הקדש העדה הספרדית בעיה"ק צפת ומירון ו – 10 אחרים, וזאת לניהול ענייני אתר קבר הרשב"י (להלן: "פסק הדין המסמיך").

 

המערערים הם בני משפחה אחת, אב ושני בניו, אשר הקימו באתר הרשב"י מבנה המשמש אותם, לטענתם כבר שנים ארוכות.

 

  1. לאחר שריפה שפרצה במבנה המערערים וגרמה לו נזק ממשי, הוגשה התביעה מושא פסק הדין וכן ניתן צו מניעה זמני האוסר על המערערים לבצע כל פעולת בנייה ו/או הקמה של המבנה, למעט פעולות שיקום.

 

המשיבים טענו כי המערערים פלשו בשנים האחרונות למקרקעין שבניהולם, הקימו את המבנה ועושים בו שימוש לסירוגין, הכל בניגוד לדין, ללא היתר ומבלי שקיבלו את הסכמת בעלי הקרקע או את הסכמת הוועדה ועל כן יש לסלקם מהמקרקעין.

 

  1. עפ"י המערערים, המשיבים כלל לא הוסמכו לתבוע את סילוק ידם ולכן מן הדין היה לדחות תביעתם על הסף. עוד נטען כי התביעה הוגשה בהרכב חסר של חברי הוועדה, תוך ניגוד עניינים כשלחברי הוועדה אינטרסים במקום והם נוהגים "איפה ואיפה" כשגם מטעמים אלו התביעה חסרת תוקף.

 

לגופן של טענות הוסיפו המערערים ופרטו כי הם שוכנים באתר הרשב"י במשך כ- 50 שנים, כשמכוח פעילות זו קמה להם זכות של זיקת הנאה במקרקעין. לחלופין טענו כי מעמדם הוא כשל בר – רשות כששתיקת הבעלים אל מול החזקתם והימנעות הבעלים מסילוקם מלמדת על הסכמה ומתן רשות מכללא להשתמש במקרקעין.

  1. פסק הדין הכריע כי מכוח ההסמכה לנהל שניתנה במסגרת פסק הדין המסמיך של בימ"ש העליון מוסמכת הייתה הוועדה להגיש את התביעה לסילוק יד נגד המערערים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ