אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בסוגיית עיכוב הליכים לביצוע פסק בוררות בשל קיומו של הסכם בוררות

פס"ד בסוגיית עיכוב הליכים לביצוע פסק בוררות בשל קיומו של הסכם בוררות

תאריך פרסום : 18/07/2021 | גרסת הדפסה

ת"ב
בית משפט לעניני משפחה חדרה
39363-12-20
13/07/2021
בפני השופטת:
יפעת שקדי שץ

- נגד -
תובע:
י.ת.
עו"ד שגיא
נתבע:
א.ת.
עו"ד בודה
פסק דין
 

 

  1. הצדדים להליך זה הם אחים שהתעוררו ביניהם מחלוקות שונות אשר הועברו להכרעה בפני בורר בהתאם להסכמות שעוגנו בהסכם בוררות מיום 5.8.2013 ("הסכם הבוררות"). פסק הבוררות ניתן ביום 19.1.2017 ותוקן ביום 7.3.2017 ("פסק הבוררות").

אחת המחלוקות בין הצדדים נגעה לזכויות בנכס מקרקעין המצוי ברחוב _____, _____ ("הנכס").

כבוד הבורר הכריע בשורת מחלוקות בין הצדדים וקבע לענין הנכס, כי התובע (כאן) "זכאי במישור ההצהרתי למחצית הזכויות בנכס" וכי "מומלץ לצדדים לשקול נוסחת היפרדות שכן לכך עשויים להיות יתרונות לא מבוטלים ובלבד שימצאו נוסחה כלכלית הולמת".

  1. לאחר שהגיש התובע בקשה לאשר את פסק הבוררות אגב תיקונו (ת"ב 61353-06-17) והנתבע הגיש בקשה לבטל את פסק הבוררות (ת"ב 10973-04-17), ביום 12.9.2018 נתן בית משפט זה פסק דין המאשר את פסק הבוררות ("פסק הדין").

בין הצדדים התנהל הליך בוררות נוסף בתיק ת"ב 8370-01-20 בסיומו ניתן ביום 18.12.2019 פסק בוררות שני, אשר איננו רלוונטי להליך שלפניי.

  1. ביום 16.12.2020 הגיש התובע את התביעה שלפניי לאכיפת פסק הבוררות.

לטענתו, הנתבע מערים קשיים על ביצוע פסק הדין ועל כן הוא זכאי לפעול לאכיפת פסק הבוררות, כאשר הדרך היעילה לעשות כן היא באמצעות מינוי כונס נכסים.

  1. הנתבע טען, כי בהתאם לפסק הבוררות, התובע הוא בעלים של מחצית הזכויות בנכס, והתובע דיווח לרשות המיסים על העברה ללא תמורה ועל כן ביקש לשאת בתשלום מס רכישה כמקובל בעסקת "מכר ללא תמורה" וזאת על אף שמדובר בהעברה מכח פסק בוררות.

בכך, כך טוען הנתבע, מבקש התובע לפטור עצמו מתשלום מס רכישה מלא ולקבל את הנכס כולל תשלומי השבחה מבלי שיישא בתשלומים אלה.

               עוד טען הנתבע, כי מדובר בהרחבת פסק הבוררות באופן שבו מבקש התובע לקבל את הנכס כאשר הוא נקי מכל חוב כאשר חובות שצמחו מעצם הבעלות אמורות לחול על התובע בהתאם לחלקו היחסי בנכס.

               הנתבע הוסיף וטען, כי הסעד המבוקש של מינוי כונס נכסים מהווה הרחבה של פסק הבורר שכן הוא אינו הסעד שנפסק לטובת התובע.

הנתבע הדגיש, כי הבורר קבע, כי התובע זכאי למחצית הזכויות בנכס מבלי שנקבע, כי הוא זכאי לזכויות בנכס כאשר הם נקיים מכל חוב נכון להיום ועל כן התובע חב במחצית מתשלום מס הרכישה והשבחת הנכס ממועד הרכישה.  

  1. בסמוך להגשת כתב ההגנה הגיש הנתבע בקשה לעיכוב הליכים לפי סעיף 5 לחוק הבוררות, התשכ"ח - 1968 ("חוק הבוררות").

הנתבע עמד בבקשה על הטענה לענין הרחבת הקביעות בפסק הבוררות באופן בו התובע למעשה מבקש לקבל את המקרקעין כשהם נקיים מכל חוב, לרבות חובות שצמחו מעצם הבעלות שהתגבשה ממועד רכישת הנכס בשנת 2004, כאשר עלויות אלו, בהתאם לחלקו היחסי, אמורות לחול עליו.

               לטענת הנתבע, מאחר ומדובר בסעד המהווה הרחבה של הסעד שניתן בפסק הבוררות הסמכות לדון בענין זה מוקנית לבורר.

הנתבע הוסיף וטען, כי התובע פנה לבית המשפט בחוסר תום לב, מאחר שהסתיר את הסכם הבוררות; וכי מתקיימים כלל התנאים המנויים בסעיף 5 לחוק הבוררות, על מנת לעכב את ההליכים בתביעה.

  1. התובע השיב, כי מטרת הבקשה לסרבל את ההליך ולעכב את ביצוע פסק הבוררות.

לטענתו, לפי סעיף 39 לחוק הבוררות הוא זכאי להוציא לפועל את פסק הבוררות החלוט, ומאחר שהכרעת הבורר היא הצהרתית, הרי שהסעד המבוקש בתביעה הוא סעד נלווה הנדרש לצורך יישום ההכרעה והוצאתה לפועל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ