אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בנוגע לשומת תשומות, שומת עסקאות ופסילת ספרים

פס"ד בנוגע לשומת תשומות, שומת עסקאות ופסילת ספרים

תאריך פרסום : 17/06/2020 | גרסת הדפסה

ע"מ
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
52062-02-18
14/06/2020
בפני השופט:
אבי גורמן

- נגד -
המערער:
ארז סמדר
עו"ד רחמים דיין
המשיב:
מנהל מס ערך מוסף רמלה
עו"ד ניצן זגרינסקי מטעם פרקליטות מחוז תל-אביב (אזרחי)
פסק דין

 

 

לפניי ערעור העוסק בשלוש החלטות של המשיב:

  • א. ערעור על החלטה בעניין שומת תשומות שהוצאה למערער לשנים 2016-2012, השוללת ניכוי מס תשומות הנובע מ- 121 מסמכים הנחזים כחשבוניות מס ואשר קרן המס הגלומה בהן היא 772,079 ₪.
  • ב. ערעור על החלטה בעניין שומת עסקאות שהוצאה למערער לשנים 2014-2013, כתוצאה מאי הכרה של המשיב בהודעות זיכוי שהוציא המערער ואשר קרן המס הגלומה בהן עומדת על 121,489 ₪.
  • ג. ערעור על החלטת המשיב לפסול את ספרי המערער לשנים 2014-2012, ועל חיוב המערער בקנס בסך של 43,153 ₪, בגין אי ניהול ספרים או ניהולם בסטייה מהותית מהוראות החוק, בהתאם לסמכות המשיב לפי סעיף 95(א) לחוק מס ערך מוסף, התשל''ו-1975 (להלן: "החוק").

 

עיקרי העובדות

  1. בשנים 2016-2012 (להלן: ''שנות המס שבמחלוקת'') עסק המערער בתחום שירותי הסעות, וכן החזיק מוסך לתיקון תקרים (להלן: "המוסך"). עניינו של ערעור זה הוא בעיסוקו של המערער בתחום ההסעות בלבד.
  2. המערער סיפק שירותי הסעות באמצעות קבלני משנה, לחברה בשם ''דרך השם בע''מ'' (להלן: ''חב' דרך השם''). לטענת המערער, חב' דרך השם זכתה במכרזים להסעות ילדים, מטעם עיריית מודיעין עילית. המערער התקשר עם שתי חברות אשר שימשו עבורו כקבלני משנה, לשם ביצוע הנסיעות עבור חברת דרך השם: האחת, חברת היילקס נכסים ובניין בע''מ ח.פ 514489954 (להלן: ''חב' היילקס''), והשנייה, חברת עומר ל. הנדסה אזרחית בניה ותשתיות בע''מ ח.פ 513512103 (להלן: ''חב' עומר''; שתי החברות יכונו יחדיו: ''קבלני המשנה'').

במהלך דיון ההוכחות התגלתה אי בהירות בנוגע לשמות קבלני המשנה, משום שבמסמכים שונים שהוגשו על ידי הצדדים, הוצגו לעיתים החברות בשמות שונים. השמות שצוינו לעיל נלקחו מפלטי רשם החברות, אשר צורפו כנספחים 7-8 לתצהיר המשיב.

  1. המערער טוען כי את התשלומים לקבלני המשנה, המצטברים יחדיו בשנות המס שבמחלוקת לסך העולה על 4 מיליון ₪, שילם להם במזומן. לפי דברי המערער, דרך התנהלות זו של המערער, חב' דרך השם וקבלני המשנה, הייתה לרוב כך שהמערער קיבל את שכרו מחב' דרך השם ולאחר מכן היה מעביר לקבלני המשנה את חלקם במזומן (לטענתו, בחלק מהפעמים, חב' דרך השם שילמה ישירות לקבלני המשנה). לטענת המערער הוא התנהל בדרך זו של תשלום במזומן, משום שאין ברשותו חשבון בנק, בשל היותו פושט רגל בעברו.

עוד מסר המערער כי את החשבוניות מקבלני המשנה היה לרוב מקבל בפקס, או שאלה היו מושארות עבורו בתיבת דואר במוסך. לדבריו, המפגשים שלו עם קבלני המשנה היו "נדירים למדי" (סעיף 40 לתצהיר המערער), שכן הכל התנהל כשורה באופן שלא עורר את חשדו.

  1. במהלך שנת 2015 נדרש המערער להגיש את ספרי חשבונותיו לשנים 2014-2012 לבדיקתו של המשיב. לטענת המערער, "בשלהי שנת 2015" (סעיף 4 להודעת הערעור) הגיע ב"כ של המערער, רו''ח דוד בן הרויה (להלן: ''רו''ח בן הרויה'') למשרדי המשיב, והשאיר לטענתו את ספרי החשבונות של המערער במשרדה של מבקרת החשבונות הגב' שרה חמד (להלן: "גב' חמד"). אין חולק כי גב' חמד לא הייתה במשרדה באותה העת, כי רו"ח בן הרויה לא קיבל טופס אישור בדבר תפיסת הספרים ("טופס אב"ת")ו כי רו"ח בן הרויה לא יצר קשר עם גב' חמד ולא יידע אותה בדבר הותרת הספרים במשרדה, לא בסמוך למועד  בו לדבריו השאיר את הספרים במשרדה ולא במועד מאוחר יותר.

במהלך חודש יולי שנת 2016, שב המשיב על דרישתו מן המערער להמציא לו את ספריו. המערער ורו"ח בן הרויה טענו כי ספרי החשבונות הומצאו למשיב. לבקשתם, המשיב ערך חיפוש במשרדיו – וספרים אין.

נוכח האמור, המשיב מכחיש את קבלת ספרי החשבונות של המערער (לשנים 2014-2012) והוא רואה במערער כמי שלא הגיש את ספריו לשנים אלו. המערער מנגד שב וטוען כי הספרים נמסרו למשיב, והוא טוען כי רשלנותו של המשיב היא שהביאה לאובדנם.

כך או אחרת, יש לזכור כי כאמור לעיל, מחלוקת זו נוגעת לספרי המערער לשנים 2014-2012 בלבד, בעוד שלשנים הבאות, 2015-2016 – אשר אף הן חלק משנות המס שבמחלוקת, הוצגו ספרי המערער ובתוכם אף המסמכים הנחזים כחשבוניות מס שהוציאו קבלני המשנה למערער.

  1. ביקורת שערך המשיב העלתה כי בשנות המס שבמחלוקת, ניכה המערער קרן מס תשומות בסך של 772,079 ₪ בדוחותיו השוטפים, בגין 121 מסמכים הנחזים כחשבוניות מס. מדובר בחשבוניות שהוצאו למערער, לטענתו, על ידי ספקי המשנה: 42 מסמכים מחב' היילקס ו-79 מסמכים מחב' עומר. המשיב סבור כי ניכוי מס התשומות בגין חשבוניות אלה נעשה שלא כדין, ולכן אסר את ניכוי מס התשומות (להלן: "שומת התשומות").
  2. עוד עלה בביקורת כי המערער דיווח למשיב כי הוציא הודעות זיכוי בשנים 2014-2013  לחב' דרך השם, בסך של 684,675 ₪ (להלן: ''הודעות הזיכוי''). סכום המע''מ הגלום בהודעות הזיכוי, הוא 121,489 ₪.  המשיב לא הכיר בהודעות הזיכוי והוציא למערער שומת עסקאות בהתאם, וזאת לאחר שהמשיב זימן לחקירה את מר אהרון בן חמו, מנהלה של חב' דרך השם, וזה מסר כי לא קיבל את הודעות הזיכוי מהמערער (להלן: "שומת העסקאות").
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ