אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בבקשה למתן צו מסוג הביאס קורפוס בבית המשפט לענייני משפחה

פס"ד בבקשה למתן צו מסוג הביאס קורפוס בבית המשפט לענייני משפחה

תאריך פרסום : 18/02/2020 | גרסת הדפסה

תלה"מ
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
37473-03-19
03/12/2019
בפני השופט:
שמואל בר יוסף

- נגד -
תובע:
ל.צ
עו"ד שמואל מורן
נתבעת:
י.צ
עו"ד אלכס רסקין
עו"ד יגאל רסקין
החלטה
 

 

  1. הצדדים הינם הוריו של קטין, שהינו כיום כבן 6 שנים (להלן: הקטין).

  2. הצדדים נישאו באוקראינה בשנת 2012. בשנת 2017 הגיעו הצדדים עם הקטין ארצה בנסיבות עליהן הצדדים חלוקים. עם זאת אין חולק, שהמשפחה התגוררה בארץ עד שנת 2018. ביום 20.8.2018 חתמו הצדדים באוקראינה (התובע חתם באמצעות מיופה כוח) על הסכם גירושין שאושר לפי הדין האוקראיני (להלן: ההסכם). אין חולק שההסכם תקף לפי הדין האוקראיני. עם זאת, הנתבעת טוענת, שההסכם נחתם בגין "ניצול ועושק" (סעיף 42 לכתב ההגנה). לכן, כך נטען, בדעתה להגיש לערכאה המוסמכת באוקראינה תביעה לביטול ההסכם.

  3. אף אין חולק, שלפי ההסכם נמסרה משמורת הקטין לאביו/התובע ונקבע, שיתגורר עמו בישראל. עוד נאמר בהסכם, שקביעת מקום מגורי הקטין מסורה לתובע בלבד, והנתבעת התחייבה לא להוציא את הקטין ממקום מגוריו ללא הסכמה מאושרת נוטריונית של התובע (סעיף 13 לכתב התביעה, עליו הנתבעת איננה חולקת).

  4. הנתבעת איננה מכחישה, שהוציאה ביום 30.12.2018 את הקטין מן הארץ לאוקראינה ולא השיבה אותו מאז, וזאת, הלכה למעשה, בניגוד לאמור בהסכם.

  5. בשל מעשה זה הגיש התובע את ההליך דנא בו עתר "לקבוע כי משמורת הקטין הינה אצל אביו-התובע, בישראל" וכן "ליתן צו מסוג "הביאס קורפוס" המורה לאם להשיב לאלתר את הקטין לחזקת אביו בישראל" (סעיף 49 לכתב התביעה).

     

     

  6. בדיון שהתקיים ביום 16.9.2019 הגיעו הצדדים להסכמה שלהלן:

    " מוסכם, כי בית המשפט יכריע בשאלות הבאות ללא שמיעת עדויות, על סמך טיעונים בכתב:

    1. האם קיימת תנייה שיפוט זר לפיה הסמכות מסורה לבית המשפט באוקראינה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ