אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פלוני ואח' נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ ואח'

פלוני ואח' נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 05/05/2021 | גרסת הדפסה

רע"א
בית המשפט העליון
2770-21
27/05/2021
בפני השופטים:
1. כבוד השופט י' עמית
2. כבוד השופט ד' מינץ
3. כבוד השופטת י' וילנר


- נגד -
המבקשים:
1. פלוני
2. פלונית
3. פלונית
4. פלונית

עו"ד ד"ר שחר קטוביץ
עו"ד יגאל ויינשטיין
המשיבים:
1. בנק מזרחי טפחות בע"מ
2. עו"ד בעז פייל - כונס הנכסים

פסק-דין

                                          

 

השופטת י' וילנר:

 

  1. בקשת רשות ערעור "בגלגול רביעי" על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופטת ח' זנדברג) ברצ"פ 32631-01-21 מיום 23.2.2021, בגדרה נדחתה בקשת רשות ערעור שהגישו המבקשים על פסק דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' סגן הנשיא ג' ארנברג) ברער"צ 68071-05-20 מיום 28.12.2020. בית משפט השלום דחה את ערעור המבקשים על החלטת רשמת ההוצאה לפועל בירושלים (כב' הרשמת י' ממן) מיום 10.3.2020 שבגדרה נקבע כי על הליכי מימוש הדירה של המבקשים יחול סעיף 38(ג) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 (להלן: חוק ההוצל"פ או החוק).

 

רקע והליכים קודמים

 

  1. המבקשים 2-1 (להלן: החייב ו-החייבת, וביחד: החייבים) הם בני זוג והוריהם של המבקשות 4-3, קטינות ילידות שנת 2008 ושנת 2012 (להלן: הקטינות). החייבים הם בעלי זכות חכירה בחלקים שווים בדירת שלושה חדרים בירושלים, שבה הם מתגוררים עם הקטינות (להלן: הדירה). זכויות החייבים בדירה שועבדו לבנק מזרחי טפחות בע"מ, הוא המשיב 1 (להלן: הבנק), לשם הבטחת פירעונן של שתי הלוואות שניתנו לחייבים על-ידי הבנק – האחת לצרכי מגורים והשנייה לצרכי עסקו של החייב. החייבים לא עמדו בהחזרי ההלוואות, והבנק נקט בהליכים למימוש השעבודים הרשומים על הדירה.

 

  1. כפי שיובהר להלן, בין הצדדים התגלעה מחלוקת ביחס לשאלה איזה מבין הסעיפים בחוק ההוצל"פ חל על הליכי מימוש הדירה בעניינם של החייבים – סעיף 38(א) לחוק או סעיף 38(ג) לחוק. משכך, ולשם הנוחות, יובאו כבר עתה הסעיפים האמורים כלשונם.

 

           סעיף 38(א) לחוק קובע כלהלן:

 

"38(א). היו המקרקעין שעוקלו משמשים, כולם או מקצתם, דירת מגורים לחייב, לא יהיה רשם ההוצאה לפועל רשאי להורות על מכירת המקרקעין ועל פינוי החייב ובני משפחתו הגרים עמו מהמקרקעין, אלא לאחר שהוכח, להנחת דעתו, שיהיה לחייב ולבני משפחתו הגרים עמו מקום מגורים סביר או שיש לו ולבני משפחתו הגרים עמו יכולת כלכלית המאפשרת מימון מקום מגורים סביר, או שהועמד לרשותם סידור חלוף".

 

           סעיף זה מקנה לחייב, אשר דירת מגוריו נמצאת בהליכי מימוש, הגנה שלפיה פינויו ופינוי בני משפחתו מהדירה ייעשה רק לאחר שהועמד לרשותו סידור חלוף.

 

           סעיף 38(ג) לחוק מאפשר להתנות על סעיף 38(א) ולוותר על הגנת הדיור החליפי הקבועה בו במגבלות מסוימות, כלהלן:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ