אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פירוק שיתוף על דרך חלוקה בעין

פירוק שיתוף על דרך חלוקה בעין

תאריך פרסום : 28/12/2010 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה כפר סבא
38900-06
27/12/2010
בפני השופט:
צבי ויצמן

- נגד -
התובע:
1. עבד אלסתאר חליל עזאם
2. חוסניה ע. אלגני עזאם

עו"ד מאזן דעאס
הנתבע:
1. חסן עבד אלג'ני עאזם חלתה
2. חוסני עבד אלג'ני עאזם חלתה
3. תחסין עבד אלג'ני עאזם חלתה
4. בסאם עבד אלג'ני עאזם חלתה
5. ג'סאן עבד אלג'ני עזאם חלתה
6. צובחיה עבד אלג'ני בלעום
7. זכיה עבד אלג'ני עזאם
8. נזמיה עבד אלג'ני מסארווה
9. אינתסאר עבד אלג'ני עאזם
10. אמאל עבד אלג'ני עאזם
11. חנאן עבד אלג'ני אבו ראס
12. אמינה חסן עאזם

עו"ד אחמד חג' יחיא
פסק-דין

פתח דבר

התובעים, בני זוג תושבי טייבה, עותרים לשני סעדים.

האחד - קבלת סעד הצהרתי לפיו התובעת 2 (להלן- התובעת) הינה בעלת 1/14 חלקים מחלקה חקלאית במושע, בשטח של 7613 מ"ר המצוייה במערב העיר טייבה בסמוך לכביש 6, והידועה כחלקה 39 בגוש 7855 (להלן - החלקה).

השני - פירוק השיתוף בעין של הזכויות בחלקה בהתאם ובדומה לאופן בו השתמשו הצדדים בחלקה עובר לתובענה. 

להלן העובדות הנדרשות לנדון וטענות הצדדים בצידן -  

1.               התובע 1 (להלן - התובע) הינו הבעלים הרשום של מחצית הזכויות בחלקה (ראה נסח טאבו לשכת רישום המקרקעין בנתניה - נספח א' לכתב התביעה המתוקן).

2.               המנוח עבד אלגני חסן עאזם ז"ל (להלן- המנוח) היה אביהם של התובעת והנתבעים

1-11 ובעלה של הנתבעת 12. המנוח היה הבעלים הרשום של המחצית האחרת בזכויות בחלקה (ראה נספח א' הנ"ל).

3.                לטענת התובע, עת היה המנוח בחיים, נעשתה חלוקת שימוש ביניהם בחלקה באופן שהוא השתמש והחזיק במחצית הצפונית של החלקה (להלן- מגרש  39/1 ו/או המגרש  הצפוני) ואילו המנוח במחצית הדרומית שלה (להלן- מגרש 39/2 ו/או המגרש הדרומי).

4.               המנוח הלך לבית עולמו ביום 26.8.04 וע"פ צו ירושה שניתן אחר עזבונו ביום 5.8.10, יורשים התובעת והנתבעים 1-11 כל אחד 1/24 מעזבונו ואילו הנתבעת 12 יורשת מחצית מעזבונו.

5.               ואולם לטענת התובעת, המנוח חילק את נכסי המקרקעין לילדיו עוד בחייו ע"פ הסכם מתנה שנערך בכתב ביום 2.2.89 עליו חתומים המנוח, התובעת והנתבעים (להלן - הסכם המתנה).

6.               על פי הסכם המתנה נתן המנוח לשבע בנותיו, התובעת והנתבעות 6-11, במתנה וללא תמורה את זכויותיו בחלקה בחלקים שווים, היינו 1/7 מזכויותיו בחלקה, שהינם 1/14 מכלל הזכויות בחלקה, לכל אחת (ראה סעיף 2 ז' להסכם המתנה).

7.               מתוך שכך עותרים התובעים, כאמור, למתן סעד הצהרתי לפיו לתובעת 1/14 מזכויות הבעלות בחלקה. לחלופין עותרים הם למתן סעד הצהרתי הקובע כי לתובעת 1/24 מכלל הזכויות של המנוח בנכסי המקרקעין השונים הרשומים על שמו וזאת ע"פ צו הירושה.    

8.               עוד מוסיפים התובעים ועותרים לפירוק השיתוף בחלקה בעין, באופן שהתובע יקבל לידיו את המגרש הצפוני ואילו התובעת תקבל 1/7 מהמגרש הדרומי באופן שהחלק שיוקצה לה יהא צמוד לחלקו של התובע.

לטענת התובעים החלוקה האמורה משקפת את התנהגותם ונוהגם של הצדדים עובר לתובענה, וכי למעשה אין כל סיבה המצדיקה חלוקה שונה של השטח באופן שחלקה של התובעת לא יהא צמוד לחלקו של התובע, שכן בהיותם של התובעים  בני זוג ברי, מטיבעם והגיונם של דברים, כי יפיקו תועלת מכך שחלקותיהם תהיינה צמודות זו לזו.

9.               הנתבעים עותרים לדחיית התביעה. עיון בכתב הגנתם מגלה למעשה טענה עניינית אחת בלבד והיא כי יש להמתין עם הליך פירוק השיתוף עד לאישור תוכניות האב של העיר טייבה, שכן על פי תוכנית בנין עירונית החלה על המקרקעין אפשר שחלק מהשטח במגרש הדרומי  יופקע למקרקעין ציבוריים (ראה סע' 7-8 לכתב ההגנה). כיוון שכך טוענים הנתבעים כי פירוק השיתוף בעין כעת אפשר שיגרום נזק לשאר בעלי הזכויות בחלקה וככזה יש לדחותו.

10.           לטענת הנתבעים התובעים עותרים דווקא כעת לחלוקת החלקה על מנת שיקבלו לידם את חלקה הצפוני ובכך "יצילו עצמם" מהפקעת חלקם (ראה לעניין זה סע' 6 לתצהיר העדות של הנתבע 1).  

ויודגש - הנתבעים מודים כי עובר להגשת התביעה, ולמעשה כבר מימים ימימה, השתמש התובע בחלקה הצפוני של החלקה, אלא שלטענתם היה זה הסדר זמני בין הצדדים עד אשר יוכרע גורלה של החלקה במסגרת התכנון העירוני (ראה סע' 4 לתצהיר הנתבע 1).

11.           עוד מוסיפים הנתבעים וטוענים כי לו אכן יאשר ביהמ"ש את פירוק השיתוף באופן שהתובעים יקבלו את חלקה הצפונית אזי תדרש סלילת דרך גישה לחלקה הדרומית אשר תשרת את הנתבעים ו/או מי מהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ