פ"ל
בית משפט השלום פתח תקווה
|
8601-01-13
11/01/2015
|
בפני השופטת:
רות וקסמן
|
- נגד - |
המבקש:
וסאם עבד אל קאדר
|
המשיבה:
מדינת ישראל
|
החלטה |
לפני בקשה לביטול פסק דין אשר ניתן ע"י כב' השופט אלי אנושי בהעדר התייצבות המבקש ביום 3.12.13, ובו הורשע המבקש בעבירת נהיגה בזמן פסילה ושימוש ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, ונגזר עליו קנס בגובה 10,000 ₪, פסילת רישיון נהיגה לתקופה של 3 שנים וכן פסילת רישיון נהיגה למשך 6 חודשים על תנאי לתקופה של שלוש שנים.
לטענת ב"כ המבקש, הוא לא ידע על מועד הדיון, אשר נדחה לתאריך 3.12.13 מטעמי בית המשפט, וכי בבירור שערך במזכירות בית המשפט, נמסר לו שנשלחה הודעה במייל, ולטענתו המבקש לא מקבל דואר במייל והתלונן על כך בפני מרכז המידע הארצי של בתי המשפט.
עוד טוען ב"כ המבקש, כי באותה תקופה היה במצב נפשי ומשפחתי קשה מאד, מאחר ואמו היתה מאושפזת במצב קריטי חודש ימים ונפטרה ביום 8.12.14. באותה תקופה הזניח את משרדו, אך ניסה להיעזר בעו"ד נוסף, אך משום שלא ידע על מועד הדיון, לא ביקש מאותו עו"ד להופיע במקומו בדיון.
עוד טוען ב"כ המבקש כי למבקש טענת הגנה. לטענתו, ביום התפיסה לא ידע שהוא פסול, וידע שהפסילה תחל מתאריך 1.1.13.
לבקשה צורף תצהיר ב"כ המבקש.
המשיבה התנגדה לבקשה מן הטעם כי ב"כ המבקש ידע מבעוד מועד על קיום הדיון.
דיון והכרעה:
ההלכה היא כי בקשה לביטול פסק-דין תידון בהיעדרם של הצדדים ורק במקרים המצדיקים זאת יחרוג בית המשפט מכלל זה. ההלכה הובאה לראשונה ברע"פ 9142/01 איטליא נ' מדינת ישראל, פ"ד נז(6) 793 (2003) ואושרה לאחרונה בע"פ 4808/08 מדינת ישראל נ' מנחם, (טרם פורסם, 6/01/09).
מעיון בנימוקי הבקשה עולה כי לא נתקיימו תנאים המצדיקים את החריגה מהכלל כאמור ולפיכך הבקשה הנוכחית תידון על סמך החומר שהוגש בפני בית המשפט ומבלי לקיים דיון במעמד הצדדים.
סעיף 130(ח) לחסד"פ קובע: "נגזר דינו של הנאשם בחטא או בעוון שלא בפניו, רשאי בית המשפט, על פי בקשת הנידון, לבטל את הדיון לרבות את הכרעת הדין וגזר הדין אם נתנו בהעדרו, אם נוכח שהייתה סיבה מוצדקת לאי התייצבותו או אם ראה שהדבר דרוש כדי למנוע עיוות דין..."
כלומר, על פי סעיף 130(ח) לחסד"פ על המבקש את ביטולו של פס"ד אשר ניתן בהעדר התייצבות להוכיח שני תנאים, שאינם מצטברים. אלו הם התנאים: