עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים חיפה
|
48076-01-18
14/02/2018
|
בפני השופט:
מנחם רניאל
|
- נגד - |
מבקשים:
1. הישאם אבו ריא 2. אינאס אבו ריא
|
משיבים:
1. רשות מקרקעי ישראל 2. עירית סח'נין 3. תאמר הייב 4. אוסמאה אבראהים 5. מוחמד סואעד 6. אמאנה סואעד 7. בילאל טראד
|
החלטה |
זו בקשה לחקירת משיבים 3-4 ועוד 7 עדים שלא נתנו תצהיר, בהם המשיב 7. נטען, כי עקב הזמן הקצר עד לדיון ביום 22.2.18, מבוקש להמציא לעדים את ההזמנה במסירה אישית. לאמיתו של דבר, הדיון קבוע ליום 19.2.18.
ככל שהמשיבים שמבקשים לחקור אותם הם מצהירים, איחרו העותרים את השעה, שכן לפי תקנה 15 (ב) היה עליהם להגיש לבית המשפט בקשה לחקירת מצהירים עד 14 יום לפני הדיון, ולא 5 ימים לפני הדיון כפי שהגישו. להסיר ספק, העותרים לא פירטו ולא הוכיחו שהיתה איזו שהיא מניעה לבקש זאת במועד.
לגבי העדים האחרים, שאינם מצהירים, יש לבית המשפט סמכות להורות על חקירת עדים לפי תקנה 15 (ה) לשם הכרעה בעתירה ומטעמים מיוחדים שיירשמו. עיון בבקשה מעלה שהטעם שניתן לזימון העדים, ובהם המפקחת על טיפת חלב, מזכיר קופת חולים לאומית ומזכיר קופת חולים כללית, הוא שלאחר הגשת העתירה חקרו העותרים והגיעו למסקנות כלשהם. אין בבקשה דבר המסביר מדוע לא חקרו לפני הגשת העתירה.
יתר על כן, העתירה מוגשת כנגד החלטת הרשות בגדר המכרז. השאלה העיקרית שתידון בפני אינה איפה מתגוררים המשיבים 3-4, אלא אם החלטת הרשות לשתף את המשיבים 3-4 במכרז כתושבי המקום ניתנה כדין, על פי המסמכים הנדרשים והראיות שהיו מצויות בפניה אותה שעה. על כן, לא מובן מדוע יש צורך בעדותם של מנהל טיפת חלב בטובא זנגרייה, מזכיר קופת חולים לאומית, מזכיר קופת חולים כללית, ואנשים נוספים, (לרבות נציג מטעם משרד הפנים), במיוחד כאשר לא ניתן הסבר להגשת הבקשה בשלב מאוחר זה, שהיה צריך להישקל כטעם מיוחד.
על כן, אני דוחה את הבקשה, ללא צורך בתגובת הצדדים האחרים.
אציין, כי העותרים צירפו לבקשתם "תמליל הקלטות" ומסמכים נוספים, בלא שביקשו אפילו להגיש ראיה נוספת. כל הראיות שיש להגיש בעתירה יש להגיש בתצהירים, כאמור בתקנה 15 (א). היה על העותרים לצרף לעתירה את כל המסמכים שברצונם להגיש, כאמור בתקנה 5 (ד). ההקלטה והמסמכים אינם מוגשים כראיה, והצדדים לא יהיו רשאים להסתמך עליהם במהלך הדיון בעתירה.
ניתנה היום, כ"ט שבט תשע"ח, 14 פברואר 2018, בהעדר הצדדים.