עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
30310-01-14
30/09/2015
|
בפני שופט:
ד"ר עודד מודריק-שופט - סגן נשיא
|
- נגד - |
עותרים:
1. אריאל רומנו 2. בת שבע רומנו 3. יוסי ורדי 4. גלי ורדי 5. שלמה אלקובי 6. אהובה אלקובי 7. גיא צרפתי 8. דנה צרפתי 9. עופר ראובן אהרן 10. אירית אהרן 11. סיגלית סרור
עו"ד אילן בומבך עו"ד הילה אקרמן
|
משיבים:
1. עיריית תל אביב - אגף רישוי עסקים 2. ועדה מקומית לתכנון ובניה תל אביב 3. המחלקה לאכיפת דיני מקרקעין - פרקליטות המדינה - נמחקה 4. פקין מסעדות ומזון 5. מסעדה ובית בירה 206 תפעול (1995) בע"מ 6. מסעדה ובית דירה 206 צהלה (1987) בע"מ 7. בן בסט בלהה 8. צפורה קפלן
עו"ד יודפת כהן - השירות המשפטי של עת"א עו"ד אליעד שרגא עו"ד מורן גור עו"ד שרון אבניאלי
|
פסק דין |
תכליתה של עתירה זו לגרום להפסקת פעילותן של שלוש מסעדות הממוקמות בבניין מסחרי שנבנה על גבול שכונת מגורים קטנה בין הרחובות עיר שמש ומשה סנה שהוא ציר תנועה ראשי המוליך מתל אביב צפונה אל עבר צומת הכפר הירוק. תכלית חלופית היא לגרום להסרת מטרדים קשים הנובעים מפעילות המסעדות ופוגעים באורח קשה באיכות החיים ובבטיחות תושבי שכונת המגורים.
נסיבות רקע
על חלקה 113 בגוש 6615 נבנה באמצע שנות ה-70 של המאה שעברה מבנה מסחרי (להלן: "המבנה"). חזית המבנה פונה לצד מערב אל רחוב משה סנה ( עורק תנועה מרכזי מתל אביב לכיוון רמת השרון) ועורפו לכיוון רחוב עיר שמש שמצוי על גבולה של שכונת מגורים קטנה שהוקמה אחרי שנבנה המבנה. רחוב עיר שמש הוא דרך ללא מוצא (cul de sac) המשמש את מוצאם ומובאם של דיירי השכונה.
במבנה פועלות שלוש מסעדות (206, 206-דגים ו-פקין (להלן יחדיו: "המסעדות" וכל אחת לחוד בשמה)]. בחזית המסעדות (לכיוון רח' משה סנה) הותקן מגרש חנייה המשרת את באי המסעדות. בעורף המסעדות (לכיוון רח' עיר שמש) מוקמו מֵכַלי אשפה, משטחי פריקה והעמסה ומתקני עזר (מכולת דחס גדולה, מזגנים, מדחסים) וכן משמש העורף את משאיות האספקה ורוכבי קטנוע שהם שליחי המסעדות.
העותרים, דיירי הבית ברחוב עיר שמש 31 הגובל במסעדות מצפון מזרח, משתמשים ברחוב עיר שמש כנתיב גישה ויציאה יחיד אל ביתם וממנו.
המשיבות הן עיריית תל אביב והוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב (להלן: "העירייה") וכן
המסעדות[1] ושתי בעלות הזכויות הרשומות של המבנה.
בשנת 2012 בין אפריל לנובמבר ניהלו מי מן העותרים התכתבות עם גורמים שונים בעירייה במגמה לפתור את בעיית המטרדים. הפניות השונות לא השיגו את תכליתן.
העתירה הוגשה בראשית 2014. בשלב בירור העתירה ערכתי "סיור במקום" במעמד באי כוח הצדדים, חלק מן העותרים ומי מבעלי המסעדות[2]. בסיור נין היה להתוודע למציאות קשה למדיי של מפגעי איכות הסביבה הנובעים מאופי הבינוי של המבנה ומתפעול המסעדות.
בעקבות הסיור האמור, חלה "התעוררות" מסוימת לטיפול באחד מן המפגעים; בניית "חדר אשפה" סגור. ביום 18.11.14 שלח בא כוח בעלי המסעדות ובעלי המבנה "הודעה" המתארת את התקדמות הטיפול ב"הסדרת" מבנה מתקן האשפה. ביום 21.9.14 הגישו המשיבים הללו בקשה להיתר בנייה; ביום 28.10.14 פרסמה העירייה הודעה על הגשת הבקשה ועל האפשרות להגיש התנגדויות. מהודעה נוספת, מיום 19.1.15, עולה כי ביום 7.1.15 החליטה ועדת המשנה לדחות את ההתנגדויות ואישרה את מתן היתר הבנייה.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת