עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
22543-04-16
26/04/2016
|
בפני השופט:
ארנון דראל
|
- נגד - |
העותר:
ראשיד עוידה עו"ד עודד סבוראי
|
המשיב:
מפכ''ל משטרת ישראל עו"ד פרקליטות מחוז ירושלים – אזרחי
|
החלטה |
לפני בקשה למתן צו ביניים, שימנע את פיטוריו של העותר משורות משטרת ישראל. הפיטורים נכנסו לתוקף ביום 12.4.16. הבקשה הוגשה בגדרה של עתירה מנהלית התוקפת את חוקיות ההחלטה להביא לסיום שירותו של העותר במשטרה.
לטענת העותר סיכויי העתירה טובים שכן היא מבוססת על פגמים רבים שנפלו בהליך פיטוריו. אף מאזן הנוחות נוטה לטובתו שכן לא ייגרם כל נזק אם יישאר בשורות המשטרה עד להכרעה בעתירה.
המשיב מתנגד לבקשה. הוא טוען כי אין מדובר ב'צו ביניים' המשמר את המצב הקיים אלא בצו עשה המיועד להביא להחזרת העותר לשורות המשטרה לאחר שפיטוריו נכנסו לתוקף. עוד נטען כי סיכויי העתירה נמוכים וכי לא תהיה כל מניעה להחזרת המצב לקדמותו, ככל שהעתירה תתקבל.
העותר השיב, ברשות, לתגובת המשיב. לרבות לטעויות שנפלו לעמדתו בתגובה המקדמית של המשיב לעתירה, להתעלמות מטענת האפליה, ומטענות נוספות.
לאחר שעיינתי בבקשה לא מצאתי כי מתקיימים התנאים למתן צו ביניים. אשר לסיכויי העתירה, העותר אכן מעלה טענות שונות לגבי ההחלטה אך ככלל ההחלטה להביא לסיום שירותו של איש משטרה מצויה בלבת שיקול הדעת של המשיב והגורמים המקצועיים במשטרה. טווח ההתערבות בהחלטות מעין אלה הוא ממילא מוגבל. על פני הדברים לא ניתן לומר כי סיכויי העתירה נחזים להיות גבוהים כל כך עד שיש בהם כדי להטות את הכף לטובת מתן צו בשלב הנוכחי. גם שיקולי מאזן הנוחות אינם נוטים בהכרח לטובת העותר. המדובר במהלך הפיך, כך שאם תתקבל עמדתו יוחזר העותר לשורות המשטרה.
לכך יש להוסיף כי מדובר בבקשה לצו עשה, שכן פיטורי העותר נכנסו לתוקף עוד לפני מועד הגשת העתירה. בהקשר זה אעיר כי מועד הפיטורים לא נקבע בהודעה שנמסרה יום לפני כניסתם לתוקף אלא שלושה חודשים קודם לכן והמכתב האחרון עניינו החלטה שלא לשנות את ההחלטה שניתנה.
על יסוד כל האמור הבקשה למתן צו ביניים – נדחית.
עם זאת, מצאתי לנכון לקיים דיון בעתירה במועד מוקדם יחסית וזה יתקיים ביום 1.6.2016 בשעה 10:00. כתב תשובה יוגש עד ליום 15.5.16 (ניתן להסתפק בהודעה הרואה בתגובה המקדמית ככתב תשובה ובצירוף תצהיר).
ניתנה היום, י"ח ניסן תשע"ו, 26 אפריל 2016, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת