עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
211-10
21/07/2015
|
בפני השופט:
משה יועד הכהן
|
- נגד - |
המבקשת:
"עמותת בצדק" עו"ד אלדד רבינוביץ'
|
המשיבים:
1. הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים 2. ועדת המשנה לתכנון ולבנייה ירושלים 3. מר ניר ברקת - ראש עיריית ירושלים ויו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה ירושלים 4. מר יעקב כחלון - יו"ר ועדת המשנה לתכנון ולבנייה ירושלים 5. מנכ"ל עיריית ירושלים 6. מנהל אגף רישוי ופיקוח בעיריית ירושלים 7. הממונה על המחלקה לפיקוח על הבנייה בעיריית ירושלים 8. מתאם ביצוע הריסות בעיריית ירושלים 9. היועץ המשפטי לממשלה
עו"ד ש. בן עמי ו/או הילה הררי דורון ואח' עו"ד מפרקליטות המדינה - המחלקה לאכיפת דיני המקרקעין
|
החלטה |
1.לפניי בקשה למתן צו על פי סעיף 6 לפקודת ביזיון בית המשפט ולאכוף על המשיבים לציית לפסק הדין שניתן ביום 16.6.11 בתיק שבכותרת. פסק הדין שבו מדובר הוא פסק דין שניתן בהסכמה בעקבות הליכים ממושכים שהתקיימו בעתירה.
2.העתירה הוגשה על ידי המבקשת ובמסגרתה נדרשו המשיבים 1-8 (להלן: "משיבי העירייה" וגם "המשיבים") להעביר מידע בנוגע לצווי הריסה שיפוטיים שניתנו לבקשת עיריית ירושלים, בהתאם לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה-1965.
3.ביום 5.12.10 התקיים דיון בפניי שבו תוחמה יריעת המחלוקת והוחלט כי המשיבים יודיעו איזה מידע הם מוכנים לעבד ולהעביר לוועדה המקומית. בין הצדדים התנהל משא ומתן ארוך שבסיומו, הוגש מסמך הסכמות, שבית המשפט נתבקש לתת לו תוקף של פסק דין.
4.מפאת חשיבות הדברים יפורט להלן תוכן מסמך ההסכמות שכותרתו "הודעה על הסכמה", כדלקמן:
"1.למשיבה 1 תומצא רשימת צווים אשר תכלול את הנתונים הבאים: מספר תיק בניין, מספר תיק בית משפט, מיקום הנכס (גוש חלקה/כתובת/קוארדינטות), ייעוד המקרקעין, מועד הוצאת צו ההריסה ומועד כניסתו לתוקף של צו ההריסה.
2.רשימות הצווים ירוכזו בשלבים בהתאם ללוח הזמנים הבא:
2.1.רשימת צווי הריסה שניתנו משנת 2000-2011:
תוך 18 חודשים ממתן הודעה זו.
2.2.רשימת צווי הריסה שניתנו משנת 1990-2000:
תוך 24 חודשים ממתן הודעה זו.
2.3.אשר לצווים שניתנו בין השנים 1990-1980
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת