ההליך שבכותרת עניינו מכרז שפרסמה המשיבה 1 שעניינו טיפול בבקשות לסיוע בדיור מטעם משרד הבינוי והשיכון. קביעת הזוכים במכרז הגיעה לכדי סיומה. לאחר הליכים שונים שאינם מענייננו נקבעו בו כזוכות העותרת ("עמידר") וכן המשיבות 2 ו-3 ("מ.ג.ע.ר" ו"מילגם" בהתאמה). היקפי הזכייה ומתן השירות מטעם כל אחת ואחת מהזוכות נקבעו לפי תנאי המכרז מזה וההצעות שכל אחת מהן הציעה מזה. כפועל יוצא מהוראות המכרז והזכייה בו, השלב שבו מצויה ההתקשרות בין המשיבה 1 לבין הזוכות במכרז הוא שלב ה"שיוך". כלומר, השלב שבו מחולקים ה"תיקים" בין הזוכים. ועל רקע שיוך זה שבין מקבלי השירות לבין הזוכות במכרז, הוגשה העתירה שבכותרת ובגדרה הבקשה לצו ביניים – שהיא הבקשה מושא החלטה זו.
"מכתב השיוך"
בבקשה לצו ביניים נטען שמשרד הבינוי והשיכון עומד להוציא לכל מקבלי השירות (הלקוחות) "מכתב שיוך". במכתב עצמו, שאכן הובהר בתגובת משרד הבינוי והשיכון שקיימת כוונה לשלוח אותו לזכאים, באו מספר מידעים והוראות. פתח המכתב הוא הודעה על המכרז שהיה. המשכו הוא הודעה שלפיה אכן מיום 3.5.2015 יחול שינוי במתכונת השירות לזכאים על דרך של הרחבתו וקביעת סל שירותים נרחב יותר. בהמשך צוינו החברות שזכו במכרז. ועוד נכתב, שנעשה "שיוך מחדש" של מבקשי הסיוע באחת משלוש החברות. כל זכאי מיודע לפי המכתב לאיזו חברה הוא "משיוך", באיזה סניף המצוי באיזו כתובת. וצוין עוד במכתב שהחברה שפורטה "קיבלה מהמשרד תיקכם והיא זו שתטפל מעתה בענייניכם". עד כאן אין מחלוקת של ממש לצורך העתירה והבקשה שהוגשה במסגרתה. שונה הדבר לעניין המשכו של המכתב.
בהמשך המכתב צוין ש"ככל שתבקשו לעבור לחברה אחת מבין שלושת החברות דלעיל, הנכם רשאים לעשות זאת על ידי בקשה שתוגש למשרד באמצעות החברה אליה שוייכתם. לצורך הגשת בקשה זו יהיה עליכם לגשת פיזית לסניף אליו שוייכתם למלא טופס בקשה להעברה חברה אחרת שתבחרו ולחתום עליה לפני הפקיד בסניף. את הבקשה להעברה לחברה אחרת ניתן יהיה להגיש מיום 3.8.2015. עד לאישור הבקשה על ידי המשרד, ככל שתוגש על ידכם, הנכם מטופלים על ידי החברה אליה שוייכתם ויש לפנות אליה בכל עניין...".
הבקשה
בבקשה לצו ביניים וצו ארעי שהוגשה לבית משפט זה נטען שמכתב השיוך האמור עומד בניגוד לתנאי המכרז ועקרונותיו ומהווה שינוי בדיעבד של הוראותיו. עיקר הטענה בבקשה הוא שהוראות המכרז עצמן לא קובעות "ולו ברמז" הוראה שלפיה הלקוח יהיה מחויב להתייצב פיזית בסניף הזכיין שאליו הוא שויך שיוך ראשוני אם ברצונו לקבל שירות מזכיין אחר. ועוד נטען שגם לא נקבע במכרז שמי שמבקש לעבור מנותן שירות אחד לנותן שירות אחר יאולץ להפקיד את הטיפול בבקשתו להעברה דווקא בידי הזכיין הראשוני. זכיין, אשר מטבע הדברים אין לו כל אינטרס לטפל בבקשת העברה שכזו.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.