אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"מ 18790-10-14 רוסוב ואח' נגד עיריית תל אביב יפו ואח'

עת"מ 18790-10-14 רוסוב ואח' נגד עיריית תל אביב יפו ואח'

תאריך פרסום : 12/01/2015 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
18790-10-14
06/01/2015
בפני השופט:
אליהו בכר

- נגד -
מבקשים:
1. שולה שושנה
2. יהושוע אבוטבול
3. איליה מרשק
4. אשר מלכה
5. אברהם יבדאיב
6. יוסף ספי
7. יצחק עדוי
8. עמיחי שיינמן
9. אלכס פלקסמן
10. זאב כספי
11. מיכל שפר
12. רחל לוי דוידה
13. אלכס רוסוב

עו"ד קלעי
משיבה:
עיריית תל אביב יפו
עו"ד סלמן
החלטה
 

 

הבקשה

1.לפני בקשה למתן צו עשה וכן צו על פי פקודת ביזיון בית משפט שהוגשה מטעם המבקשים. לטענת המבקשים, העירייה גם הפעם אינה עומדת בהתחייבויותיה להסדר חיבור מתאים לחשמל שיאפשר אספקת חשמל מספיקה לדרי רחוב ומחוסרי הדיור השוהים בגן וולבלסקי-קרני (להלן: "מאהל ארלוזורוב").

 

הרקע לבקשה

2. בתאריך 19.10.14 הגישו המבקשים עתירתם שהופנתה כלפי עיריית תל אביב, שר השיכון, שר הרווחה ושר האוצר, ובה התבקש בית המשפט להורות, כי החלטת העירייה מתאריך 14.9.14 בדבר תיחום שטח המחיה במאהל ארלוזורוב בטלה, ולחלופין, לדחות מועד כניסתה לתוקף על מנת לאפשר לשוהים במאהל חלופה הולמת תוך קיום בכבוד מינימלי לרבות הקצאת שטח חלופי ראוי, תוך דאגה לחשמל, מים, שירותים, מקלחות וליווי סוציאלי. לחלופי חילופין, התבקש ביהמ"ש להורות על צמצום שטח התיחום והאזורים במתחם בהם עתידות להתחיל עבודות פיתוח באופן מיידי, לאחר כניסת ההחלטה לתוקף. כמו כן התבקש ביהמ"ש לאסור על העירייה לפרק אוהלים שהוקמו במתחם או להרחיק ממנו את השוהים ולספק להם תנאי קיום מינימלי, כמו גם להעניק להם קורת גג, במיוחד לאלה הזכאים לדיור ציבורי ולפעול לסייע לזכאים בסיוע לשכר דירה.

 

3. העתירה הוגשה כאמור בשל החלטת העירייה להגביל את שטח המתחם, לאור עבודות פיתוח להקמת הרכבת הקלה, כאשר לטענת העותרים קולם לא נשמע ולא נפתרה בעיית השוהים במתחם כחלק מחובות המדינה לספק להם קורת גג וקיום מינימלי בכבוד כמו גם תוך התפרקות מחובות המשיבים כלפי דרי הרחוב ופגיעה בזכותם לקיום מינימלי לכבוד, לפרטיות, לקניין, לעבודה, לחיים ולשלמות הגוף. לטעמם, ניתן להגשים את מטרת החלטת העירייה תוך צמצום פגיעה בזכויות העותרים, מה גם שמדובר בהחלטה לא מידתית החורגת באופן קיצוני ממתחם הסבירות.

 

4. המשיבים שללו מכל וכל את טיעוני העותרים. העירייה ציינה, כי עסקינן באוהלים שהוקמו מכוח היתר זמני שניתן ב- 26.6.12, לפנים משורת הדין ובצורה חסרת תקדים לשם הקמת אוהל מחאה בגן בהמשך למחאה החברתית של קיץ 2011 וההיתר מוארך מעת לעת כאשר לאחרונה צומצמה תחולתו לשטח מצומצם בגן לצורך עבודות פיתוח. העירייה אינה חלקה על זכות העותרים לדיור נאות וקיום בכבוד, אך לא סברה כי זכות זו קמה להם בכל שטח הגן. כמו כן הפנתה העירייה את דרישות העותרים לשיכון בדיור ציבורי או סידור דיור חלופי למשיבות האחרות, תוך טענה כי בנסיבות פעלה כדין בסבירות ובמתינות, כאשר מצוקת מחוסרי הדיור בישראל, כך טענה, אינה יכולה לבוא על פתרונה במרחב הציבורי הפתוח של עיריית תל אביב.

 

5. המשיבים 2-4 לא הבינו מדוע שורבבו לעתירה התוקפת את החלטת העירייה, תוך שאינם מפרטים אלו סמכויות על בית המשפט להורות להם להפעיל ולפיכך עתרו לדחייה על הסף. עוד טענו, שלטעמם בחינה קונקרטית של כל אחת ואחת מבקשות העותרים כשלעצמה מובילה למסקנה כי האחריות למצבם רובצת לפתחם.

 

6. בתאריך 9.11.14 נתן כב' השופט ד"ר קובי ורדי צו ביניים עד להכרעה בעתירה בעקבות בקשת העותרים, למרות שסבר שסיכויי העתירה נמוכים.

 

7. בתאריך 7.12.14 התקיים דיון ראשון בעתירה, בסיומו הוריתי לצדדים להיפגש בתחום שטח הגן, על מנת להסדיר שהייה במתחם המוצע או במתחם גדול במעט, לרבות אופן הסדרת השהייה בשטח וכן הוריתי כי יילקחו שמותיהם ופרטיהם של הדרים בשטח הגן, על מנת שניתן יהא לפתור ענייניהם האישיים על פי הדין במדינת ישראל. בנוסף, הוריתי על קיום דיון למחרת היום.

 

8. בדיון שהתקיים למחרת היום הגיעו הצדדים לכלל הסכמות שקיבלו תוקף של פסק דין. בקצרה יצוין, כי ההסכמות התייחסו לכך שהעירייה התחייבה להגדיל את שטח המתחם שהציעה מלכתחילה מ- 4.5 דונם ל- 5.2 דונם לערך, תוך העמדת תוואי הגדר שסומן על ידי נת"ע בהתאם. כמו כן, הוסכם שהעירייה תסייע ליושבי הגן שיזקקו לכך בהעתקת האוהל והציוד, כמו גם במתן מספר אוהלים בודדים במידת הנדרש. מעבר לכך הוסכם, כי מתקני המים הקיימים (שירותים כימיים ומקלחות) יועתקו אף הם לשטח המתחם על ידי נת"ע בתיאום עם עיריית תל אביב, כאשר נת"ע הסכימה ליטול על עצמה לפנות את השירותים הכימיים פעמיים בשבוע, וכן להוסיף שתי מקלחות ניידות לשתיים הקיימות במתחם. הצדדים הסכימו בנוסף, לבחון אפשרות להציב 20 לוקרים בשטח המתחם על מנת שיהא מקום לאחסן חפצי יושבי הגן. כך גם הוסכם, כי שטח המתחם לא יגודר למעט בחלקים המפרידים בינו לבין שטחי העבודות המבוצעות על ידי נת"ע ונדרשים לכך מבחינה בטיחותית. לצורך טיפול בעניינם הפרטי של כל אחד ואחד משוהי הגן הוסכם, כי ב"כ העותרים יעביר רשימה שמית עם מספרי תעודות הזהות של דיירי המתחם, כך גם הוסכם כי יוצב במתחם קרוואן אליו יגיעו נציגי משרד הרווחה/המחלקה לשירותים חברתיים וכן משרד השיכון (חלמיש) במועדים שיתואמו מראש עם ב"כ העותרים אחת לשבוע ולמשך חודשיים לקבלת קהל דיירי המתחם לשם הסבר והדרכה בדבר זכויותיהם ואפשרות מימוש הזכויות. מעבר לאמור לעיל הוסכם, על התכנסות בשטח המתחם המוקטן עד 18.12.14 תוך מתן סיוע העירייה לשם כך.

כך גם הוסכם, ומפאת החשיבות יובא כציטוט כי:

 

"עוד מוסכם כי עיריית תל אביב תפנה לחברת החשמל ובמקביל לנת"ע לאלתר על מנת להגדיל את אפשרות תצרוכת החשמל במתחם באופן שיאפשר חיבור מקררים ותאורה סבירה לדיירי המתחם. כמו כן יוודאו עוד היום כי כמות החשמל דהיום מאפשרת שימוש אלמנטרי של תאורה".

 

9. בכפוף להסכמות אלה נמחקה העתירה. במסגרת פסק הדין שנתן תוקף להסכמות ציינתי בנוסף כדלקמן:

"אין ספק כי המצב בו מצויים העותרים נכון להיום הינו מצב המחייב שינוי. טוב עשו הצדדים כאשר החליטו להתחיל בדרך חדשה בהסכמות דלעיל. יחד עם זאת, יובהר כי קיים צורך בתובנה הדדית בין שני הצדדים, הן העותרים והן המדינה והעירייה למציאת פתרון לדיירי המתחם. לבית המשפט מובן כי המדינה עושה את שהיא צריכה לעשות על פי דין אך גם צריכה להבין כי לעיתים קיימים מי שיש לנהוג כלפיהם אף לפנים משורת הדין. ככל שיידרש בנסיבות העניין כי כך יש לנהוג, תבחן זאת גם כן המדינה, וזאת כאמור על מנת להביא מזור לכל העותרים ככל הניתן".

 

10. לא חלפו להם שלושה ימים והעותרים הגישו "בקשה דחופה ובהולה לצו עשה לקיום דיון ולתיקון פרוטוקול", ובו טענו כי העירייה אינה מכבדת את פסיקת בית המשפט, לרבות חיבור החשמל למתחם וכן להתאים סף מינימלי לקיום בדומה לזה הקיים לטענתם במתקן חולות, כשאין כל מקום להתייחסות אליהם כפליטים או מהגרים בלתי חוקיים או אף פושעים, כלשונם. בא כוחם עתר אף לצו עשה, וזאת לטענתו לאחר שלמרות שלאורך שלוש השנים בהן שוהים הדיירים במתחם, הם היו מחוברים לארון החשמל בצידו הצפוני מערבי של הגן, וכן התחברות לנת"ע בצידו הדרומי מזרחי, הופסקה אספקת החשמל וחודשה רק לאחר פנייה לבית המשפט. החל מיום 4.12.14 נותק זרם החשמל בארון החשמל, כאשר העותרים ויתר מחוסרי הדיור נותרו בקור ועלטה. למרות החלטת ביהמ"ש מ- 8.12.14 אודות חשיבות החשמל למתחם ופנייה לגורמים להגדלת עוצמת החשמל המסופקת לגן, הוצבה רק בתאריך 10.12.14 תאורה היקפית לגן, אך ארון החשמל בפועל נותק. העותרים מחו על ביטול האפשרות להתחבר לארון החשמל הקיים, המהווה עורק חיים מרכזי לשוהי הגן, הנעדרים זה למעלה משבוע מיכולת לאחסן מזון, להכין כוס תה ולהטעין מכשירים סלולריים, לפיכך עתרו לחידוש אספקת החשמל באופן מיידי ככל הניתן באמצעות ארון החשמל ולחילופין להתקנת גנרטורים. כן עתרו לתיקון פרוטוקול הדיון.

 

11. העירייה טענה בתגובתה לבקשה, כי היא פעלה ללא דיחוי ליישום מסקנות הצדדים אך קיימת בעייתיות בחיבור החשמל לגן כאשר בעניין זה התנהל שיג ושיח עם חברת החשמל. העירייה טענה, כי העותרים מבקשים לחזור בהם מההסכמות ולפתוח את הדיון מחדש, וכי פסק הדין שניתן מעגן את הסכמות הצדדים והם אינם יכולים לערוך בו מקצה שיפורים.

העירייה הדגישה, כי היא התקינה בגן מערכת תאורה חדשה הנתמכת ברשת המאור העירונית אך לנוכח סכנה בטיחותית משמעותית היא אינה יכולה לסייע בהגדלת תצרוכת החשמל למתחם מעבר לכך. העירייה הדגישה, כי הסכימה במסגרת ההיתר להקמת אוהלים בגן לספק תאורה למקום ולא מעבר לכך, מה שבוצע באמצעות ארון חשמל השייך למי אביבים, אלא שזה ניזוק והושבת ערב הדיון בעתירה בעקבות משיכת חשמל פירטית ומסוכנת מארון החשמל על ידי יושבי המאהל ולנוכח התראות מחלקת המאור בעירייה לא חודש זרם החשמל. העירייה הדגישה, שאין מדובר באירוע ראשון או חד פעמי של השחתת ארון החשמל בגן, כאשר התעסקות בחשמל מסכנת חיים. העיריה אף ציינה, כי התריעה ששימוש פיראטי יביא לניתוק הארון והנחיות בעניין זה נתלו על ארון החשמל ואף נמסרו ליושבי המקום. יחד עם זאת, בעקבות פסק הדין החלו בעירייה לפעול לתיקון ארון החשמל ופנו מן העירייה לחברת החשמל ולנת"ע לבחינת אפשרות הגדלת עוצמת החשמל בגן, אלא שבתאריך 10.12.14 התברר שארון החשמל הראשי בגן נפרץ ושוב התחברו אליו באופן פיראטי בכבלים חשופים שכוסו ביריעות ניילון, וזאת לאחר מתן פסה"ד. גם חברת החשמל התריעה על בעיה בטיחותית חמורה וניתקה את ארון החשמל השייך למי אביבים המהווה סכנת חיים של ממש ואינה יכולה להיות שותפה למצב שכזה. ארון החשמל שננעל שוב, נמצא פרוץ פעם נוספת עוד באותו לילה. מכל מקום, חברת החשמל מסרה עמדתה לעירייה בתאריך 15.12.14 ולפיה, לא ניתן להגדיל את עוצמת החשמל בארון החשמל בגן ולא ניתן לספק את החשמל במתכונת שנעשתה עד היום, שכן הדבר מסוכן. במקביל הודיעה חברת נת"ע שלא תוכל להעמיד את ארון החשמל שברשותה לתושבי הגן מטעמי בטיחות. העירייה ציינה, כי אינה ספקית חשמל ואינה יכולה להקים ולתחזק תשתית חשמל פרטית בגן כשמלכתחילה לא היתה כל כוונה לכך כשעסקינן במאהל מחאה זמני, אך נאותה להעמיד לרשותם תשתית חשמל ומים קיימת לשימוש זעיר ונאות כאשר העירייה נעדרת יכולת הצבת שמירה של שומר ל- 24 שעות לפיקוח ולמניעת סכנה. העירייה סיכמה וציינה, כי הגן הציבורי אינו מותאם לשמש למגורים ולכן גם אין אפשרות לחבר את יושביו לחשמל.

המשיבים 2-4 לא התייחסו לבקשה שלא הופנתה אליהם, למעט נושא תיקון הפרוטוקול שאינו רלוונטי לענייננו.

 

12. בתשובה לתגובה ציינו המבקשים, כי המשיבות לא עמדו במרבית ההסכמות, לרבות לא בהשארת מצב החשמל על כנו כפי שהיה קרוב לשלוש שנים. כך גם לא עמדו בתנאי הצבת מקלחות חדשות ולוקרים למתחם, לא תאמו הגעת נציגי רשויות למתחם ועוד.

 

13. בתאריך 18.12.14 התקיים דיון בבקשה, במהלכו הדגיש ב"כ העירייה כי היא ממלאה אחר הוראות פסה"ד, אלא שחברת החשמל לא מוכנה לקחת אחריות, מה גם שמדובר בעלויות גבוהות ככל שמבקשים לעשות שימוש בגנרטור. במהלך הדיון נשמעו גם חשמלאי מטעם העירייה שציין כי חיבור המאהל לחשמל הינו מסוכן וכך גם גנרטור יצור סכנת התחשמלות, במיוחד כאשר לא שוהים במקום נציגי העירייה 24 שעות והעירייה אינה מוכנה לקחת אחריות. כמו כן, נשמעו העותרים בעצמם ובתום הדיון הוסכם בין הצדדים, כי בכל הקשור עם התיאומים לביצוע הסכם הפשרה, אלה ייערכו בין ב"כ הצדדים, כך גם הצבת הקרוואן באתר ומיקומו יתאום בין הצדדים ולעניין חשמל צוין:

 

"עו"ד סלמן (ב"כ העירייה – א.ב.) יפנה פעם נוספת לחברת החשמל על מנת שתמצא פתרון למספר שקעים אליהם ניתן יהיה לחבר באמצעות ארון חברת החשמל וככל שפתרון יהיה בלתי אפשרי, ישקלו התקנת גנרטור שיתאים לאותם צרכים על חשבון העירייה. מובהר על ידי הצדדים, כי פתרון זה ייעשה בהקדם האפשרי על מנת שלא למנוע אפשרות חיים אלמנטריים במאהל".

 

עוד הוסכם, כי ככל שיהיה צורך בזמן נוסף בהצבת הקרוואן במקום , כך ייעשה, עוד הוסכם על תיאום העברת האוהלים למתחם הקבוע, וכן מתן אפשרות לקהל מן המתחם להתקלח במקלחות חמות במקום שיוסדר על ידי עיריית תל אביב, כמו גם יוסדר נושא הלוקרים לאתר.

 

במסגרת ההחלטה שניתנה באותו המועד ציינתי כך:

"...בית המשפט רואה בשני הצדדים אחראים להצלחת ההסכמות שבניהם. לפיכך טוב יעשו שני הצדדים, אם ישכילו לקיים את שהתחייבו לקיים, הן היום והן בדיון הקודם, לטובת סיומו של פרק זה בחייהם של העותרים"

 

14. לא חלפו 4 ימים ממועד הדיון והנה מוגשת בקשה נוספת, זו הבקשה שלפני עתה, המופנית למעשה רק כנגד העירייה. עפ"י בקשה זו, התבקש ביהמ"ש ליתן צו עשה להסדרת אספקת החשמל לדרי הרחוב ומחוסרי הדיור השוהים במאהל לאלתר, וזאת לפחות בהיקף של 10 אמפר כפי שהיה ערב הניתוק, תוך קביעת תאריך יעד ובחינת הגדלה סבירה של היקף אספקת החשמל שיאפשר קיום מינימלי בכבוד וקביעת מועד לצורך כך. המבקשים ציינו, כי אספקת החשמל נותקה עוד ב-4.12.14 והינם שוהים במאהל במצוקה קשה וללא חשמל למעלה מ- 20 יום. המבקשים ציינו, כי בכל יתר הנושאים הושגה התקדמות של ממש.

 

15. העירייה טענה, כי הגן הציבורי אינו מהווה פתרון מגורים ואין בידי העירייה לספק למקום תשתיות הולמות לכך. העירייה שוב חזרה והדגישה, כי לפנים משורת הדין סייעה לתושבי הגן, אך אינה יכולה להיעתר לנושא אספקת החשמל מטעמי בטיחות וחרדה לשלום הציבור בלבד. העירייה אף עדכנה אודות שהתרחש ממועד הדיון שחלף עד לתגובתה, לרבות ביחס להתנהלות העותרים או מי מיושבי הגן, שנהגו וונדליזם בקרוואן שהותקן במקום, פרצו גדר בטיחות, הפסיקו מים בגן ועוד.

 

אשר לאפשרות הוספת שקעים לארון החשמל הקיים בגן, הסבירה העירייה כי הדבר כפוף להסכמת בעלת המתקן – מי אביבים, והתחייבות העירייה ומי אביבים לאחריות למתקנים אלה ולסכנות העלולות לנבוע מהם בשל שימוש שלא כדין, העירייה ציינה כי היא לא תהיה אחריות לדבר ואף הפנתה לכך שחברת החשמל התחייבה לדווח למשרד האנרגיה והמים על המתחם ואופיו המיוחדים ככל שיחובר בכל זאת חשמל, אלא שמי אביבים מסרבת לאפשר המשך שימוש בארון החשמל שלה, בעקבות התרעת חברת החשמל מ- 16.12.14 וכן חוסר יכולת העירייה לאטום אוזניה להתרעות בדבר סיכון חיי אדם שכן אין כל אפשרות לחדש אספקת חשמל לארון בגן, כך גם אף בגנרטור קיימת סכנת התחשמלות בהיות המתקן חשמל עצמאי שנועד לשימוש לתקופה קצובה וחשוף לנזקי סביבה, כאשר יש להקפיד על מיקומו בשטח יציב ומאוזן, שימוש זהיר בדלקים, מניעת כיסויו והכנסת ידיים בזמן פעולתו לרבות מניעת ניתוקי חוטים שונים וכן חיבורי חשמל פירטיים. מאחר ובד"כ נעשה שימוש בגנרטור לפרק זמן מוגבל של מספר שעות בהשגחה מתאימה, אין זה ישים להציב בשטח הגן חשמלאי 24 שעות. מעבר לכך, מדובר בפעולות טעונות קבלת רישיון והיתר לביצוע מגורמים מוסמכים בחוק, כאשר רק בעל מקצוע מוסמך ומורשה רשאי לבצעם. העירייה סיכמה וציינה, כי מעולם לא התחייבה לספק לשוהי הגן חשמל, היא הסכימה לסייע בתאורה. דרי הגן עשו שימוש בארון החשמל של נת"ע שסופק על בסיס רצון טוב של הפועלים במקום. כך גם ניתנה הזדמנות ליושבי הגן לעשות שימוש נאות בארון החשמל, אך אלה שבו ופגעו בו, מה שהביא לנעילתו על ידי מי אביבים וניתוק החשמל ממנו על ידי חברת החשמל. לפיכך, עתרה לדחיית הבקשה.

 

16. בתשובה לתגובה חזרו והדגישו המבקשים, כי הם נמצאים כבר במצוקה קשה וללא חשמל למעלה מחודש ימים. המבקשים הבהירו את שהתרחש בשטח ומשכו ידיהם מפעולות לכאוריות של פריצת גדר.

 

17. בתאריך 5.1.15 התקיים דיון בבקשה. לדיון זה הזמנתי זומן נציג חברת החשמל. עיקר הדיון התנהל אודות אפשרויות חיבור חשמל לשימוש דרי המאהל, כאשר הכוונה היא כאמור למספר שקעים שיאפשרו, כפי העולה מהדיונים הקודמים, חיבור מקררים לרשת החשמל, מתן אפשרות לטעינת מכשירי טלפון סלולריים, אפשרות חימום מים לשתייה חמה וכיו"ב שימושים שאינם מאסיביים.

נציג חברת החשמל פרט את הקשיים הקיימים במתחם ובחיבור לרשת החשמל באמצעות ארונות החשמל הקיימים, לנוכח הקושי במערכת החשופה לפגעי מזג האוויר. כמו כן, התייחס נציג חברת חשמל לאפשרות הסבת המאהל למתח נמוך בדומה לפריסות צה"ליות ל- 12 וולט, אך ציין כי יהא קשה להטעין טלפונים סלולריים או קומקום חשמלי וכי מדובר בתאורה לאוהל בלבד, כשיהיה צורך בבעל מקצוע שיעסוק בכך שעות לא מבוטלות, קודם בהקמה ואח"כ ברשת.

 

ב"כ העירייה ציין, כי נעשו כל המאמצים לפתור נושא החשמל, לרבות התקנת גנרטור אלא שרמת הסיכון בגנרטור היא כמו בהתחברות ללוח חשמל ולכן אין פתרון. ב"כ העירייה הדגיש, כי בשום מקום בעיר בגינות הציבוריות אין אפשרות להתחבר לחברת החשמל ללא אישורם. לגבי החלפה למתח בן 12 וולט, לא נבדקה אפשרות זו, אלא שחשמל בהספק נמוך לא ייתן מענה שכן הוא מחייב מכשור מיוחד לתשתית. מעבר לנושא החשמל, מילאה העירייה את כל המבוקש ממנה. העירייה אף התחייבה לטפל בתושבי המאהל לנוכח סכנת הסערה במזג האוויר הממשמשת ובאה נכון להיום ובימים הקרובים. נציג חברת החשמל התייחס אף הוא לגנרטור וסבר כי גם הוא מסוכן.

במהלך הדיון חזרתי ושמעתי את תושבי המאהל שחזרו על מצוקתם הקשה ועל העובדה ולפיה, הרשות המקומית אינה עומדת בהתחייבויותיה. הפעם, בניגוד לדיונים קודמים, גם עלו הטונים.

 

דיון

18. תחילה יצוין, כי נושאו של דיון זה הינו אך ורק בשאלת אפשרות חיבור מתחם המאהל לרשת החשמל הקיימת באופן שיאפשר שימוש במספר שקעים לצרכים פרטניים ולטובת חברי המאהל באופן שיאפשר להם לחיות בתנאים מינימליים במקום בו מראש התנאים אינם אידיאליים. יובהר בנושא זה עוד, כי החלטת ביהמ"ש דנא מבוססת כולה על ההסכמות אליהן הגיעו הצדדים בדיון מתאריך 8.12.14 ובזה שלאחריו בתאריך 18.12.14.

 

19. כבר עתה יצוין, כי למרות טענות העירייה, לפיהם עשתה כל שלאל ידה על מנת לנסות ולפתור את בעיית חיבורי החשמל לצרכים המינימליים כאמור, כאשר עיקר הבעיה מתייחסת לאפשרות הפגיעה בחיי אדם לנוכח התנהלות העותרים או דרי גן אחרים, כי אז אומר כבר עתה, כי אפשרות כזאת קיימת גם קיימת, בדיוק כפי שציין זאת נציג חברת החשמל בדיון מ- 5.1.15, אלא שנושא זה יכול וייקח זמן ואף יעלה סכומים לא מבוטלים.

יחד עם זאת, העירייה נטלה על עצמה הסדרת נושא זה של התחברות לחשמל ולא רק מאור חיצוני כטענתה, אלא אף במסגרת התחברות אפשרית לגנרטור, שתנאי הפעלתו, יכול ויהיו לא נוחים לרשות המקומית, אך עדיין ניתן כאמור להפעיל גנרטור, מכאן שאפשרות שכזו על אף הקושי עדיין קיימת.

אלא שנושא אחד הטריד אותי במיוחד לנוכח טענות העירייה כי עשתה כל שלאל יכולתה לחבר את יושבי המאהל לחשמל ורק החשש לחייהם מונע זאת ממנה והיא העובדה ולפיה, הקרוואן בו מתבצעות הפגישות עם העובדים הסוציאליים מחובר אף הוא לרשת החשמל, וכפי שנמסר במהלך הדיון עפ"י טופס 2 באישורה של נת"ע. אם ניתן להתקין קרוואן ולחברו לרשת החשמל במקום, מדוע לא ניתן להתקין קרוואן נוסף, אותו יחברו גם כן לרשת החשמל בדומה לקרוואן העובדים הסוציאליים, ובו תהא אפשרות להעמיד שני מקררים ושקעי חשמל נוספים לצורך אותם צרכים מינימליים הנדרשים לבני אדם כבני אנוש, המבקשים לחמם מים בקומקום לשתיית משקה חם, במיוחד בימי החורף הקשים ועוד במיוחד בימים המאד קשים הצפויים לנו בימים אלה בשל הסערה העזה. תקרא לו הרשות המקומית "קרוואן רווחה עירוני", בו יוכלו במקרים קשים גם למצוא מחסה מי מדרי הגן, בימי החורף הקשים באופן זמני עד שישובו לאוהליהם.

 

20. במצב דברים זה, ומאחר ואפשרות ממשית להסדרת נושא שקעי החשמל כאמור קיימת לטעמי, בין בדרך הארוכה יותר ובה יתבצע חיבור לארון החשמל, לאחר הפעלת כל הדרישות לכך בדין, לרבות אישורי חברת חשמל ובין על דרך של הפעלת גנרטור מתאים תוך שליטה מתאימה באמצעות איש מקצוע מטעם העירייה כל זמן הפעלתו ובין באמצעות הצבת קרוואן שיחובר למערכת החשמל ובו מספר שקעים לשימושים הנדרשים ליושבי הגן, כי אז ניתן בזה צו, בהמשך להסכמות אליהן הגיעו הצדדים, המורה לעירייה בתוך 7 ימים מהיום להסדיר נושא זה תוך שמירת ביטחונם של דרי הגן והאזרחים כנדרש בכל דין.

 

למען הסר ספק יובהר, כי ככל שתחליט הרשות המקומית להציב קרוואן נוסף במקום, לא יהא מדובר בקרוואן למגורים. הצבתו הינה למעשה בהתאם להסכמת הרשות לפתור בעיית החשמל במתחם והינה זמנית וכפופה לאישורים הזמניים המוצאים ע"י העירייה לקיום המאהל במתחם.

 

עוד יובהר, כי לנוכח מזג האויר הסוער הממשמש ובא, רשמתי לפני התחייבות ב"כ העירייה בשמה לדאוג לדרי המתחם ככל הנדרש על מנת שחלילה לא יינזקו בימים קשים אלה בתנאי הקור הקשים של חורף זה.

 

אין צו להוצאות.

 

 

ניתנה היום, ט"ו טבת תשע"ה, 06 ינואר 2015, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1


בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ