אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מטה המאבק לבינוי ושיפוי נ' עירון ואח'

מטה המאבק לבינוי ושיפוי נ' עירון ואח'

תאריך פרסום : 03/09/2018 | גרסת הדפסה

עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים חיפה
18000-05-18
30/08/2018
בפני השופט:
נאסר ג'השאן

- נגד -
המבקשת:
מטה המאבק לבינוי שפוי
המשיבים:
1. גדי עירון
2. הועדה הארצית לתכנון ובניה של מתחמים
3. יו"ר הועדה הארצית לתכנון ובניה
4. עירית עכו

החלטה

 

 

1.לפניי בקשה של "מטה המאבק לבינוי שפוי (ע"ר 580656528)" (להלן: "המבקשת ו/או העמותה") להתיר לה להצטרף כידיד בית משפט לעתירה כנגד החלטת הוועדה הארצית לתכנון ובניה של מתחמים מועדפים לדיור (להלן: "הותמ"ל") לדחות את התנגדות העותר לתכנית תמ"ל/1042 – שערי עכו, אשר אישרה הקמת רובע מגורים חדש הכולל כ-8,060 יחידות דיור, אזור מסחרי ותעסוקה בשטח של כ-64,000 מ"ר וכ-800,000 בהתאמה, וכן הקמת מחלף בצומת 4/85 מרכז תחבורה ותחנת רכבת חדשה (להלן: "התכנית").

 

2.לטענת המבקשת הנה עמותה אשר הוקמה למטרת חיזוק הקול הציבורי במערכת התכנון והבניה, הגברת השקיפות והשיתוף הציבורי במערכות התכנון והגברת השמירה הציבורית על אזורים בעלי מאפיינים מיוחדים. במסגרת הבקשה טוענת העמותה כי על סמך היקף ניסיונה המצטבר בקידום המטרות הנ"ל, לרבות הסוגיה שבמוקד העתירה באופן פרטני, מבקשת היא להצטרף לדיון במעמד של ידידת בית המשפט. העמותה טוענת כי היא סבורה שצירופה לעתירה הנ"ל, יש בו כדי להאיר ולהציג בפני בית המשפט את הזוויות הציבוריות והחברתיות הנוספות, כשהן נטולות וחפות מאינטרסים פוליטיים ו/או כלכליים, אלא אך ורק מתוך רצון אמיתי להביא לשיפור איכות התכנון לטובת איכות חיי התושבים והרשויות כולן.

 

3.המבקשת סבורה כי היא עומדת בקריטריונים אשר נקבעו בהלכה הפסוקה בעניין הצטרפות צד כידיד בית משפט, ועל כן ראוי ונכון להורות על צירופה. המבקשת ביקשה להבהיר כי היא לא הגישה כל התנגדות לתכנית הועדה, ואינה מבקשת להצטרף להליך בכדי לעתור כנגד החלטת המשיבים או מי מהם, אלא בכדי לפרוס בפני בית המשפט את הסוגיה שעל הפרק לאור ניסיונה ומומחיותה.

 

4.המשיבה מס' 4 – עיריית עכו התנגדה לבקשה וטענה כי העתירה אינה עוסקת בסוגיה עקרונית המחייבת את הצטרפותו של גורם נוסף כידיד בית משפט כלל, שכן אין מקום להעלאת שאלות עקרוניות בדבר חוק הותמ"ל או הכרזת קבינט הדיור על שטח התמ"ל. נטען כי העתירה עוסקת בסוגיות תכנוניות בהן נדרשת מומחיות ומקצועיות של מוסד התכנון – הותמ"ל אשר חברים בו גם נציגי ציבור בהם, נציג ארגון הגג של הגופים הציבוריים שעניינם שמירת איכות הסביבה ונציג ארגון העוסק בנושאי חברה ורווחה. לטענת העירייה, אין לעמותה כדי לתרום תרומה נוספת לנושאים העומדים על הפרק בעתירה, שכן המשיבים בכלל והמשיבה 4 בפרט הם בעלי המומחיות וניסיון בנושאים אלו ובשימת לב לעובדה כי גם העותר הוא בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבת שנים, נטען כי העותר מהווה מעין "עותר ציבורי" בעל מומחיות בתחום. עוד טענה העירייה כי צירוף המבקשת יצור הכבדה שלא לצורך ויפגע ביעילות הדיון, שכן מדובר בהליכי תכנון שיש משמעות אדירה לקידומם באופן מהיר ויש לתת להיבט זה משקל משמעותי.

 

5.העותר גדי עירון הסכים לבקשת המבקשת להצטרף כידיד בית משפט לעתירה דנן. לטענתו הוא רואה חשיבות רבה בהשתתפות ארגוני החברה האזרחית בהליכים משפטניים פרטניים, בעיקר כאשר עולה בהם סגוייה עקרונית כמו בעתירה דנן, אשר יש לה השפעה הרת גורל על אזרחים רבים. העותר עוד הוסיף כי לעמותה הנ"ל ישנה ראייה ארצית על כל הנושא התכנוני בישראל ולא רק נקודת מבט מקומית ועל כן היא יכולה לתרום להליך ידע רב ופרספקטיבה נוספת. העותרת בעתירה שהדיון בה אוחד עם הדיון בעתירה זו (העותרת בעת"מ 18561-02-18 - החווה האזורית לניסיונית באזור הגליל המערבי) אף היא מסכימה לבקשה.

 

6.עד לכתיבת החלטה זו, לא הוגשה כל תגובה מטעם המשיבות 2-3 וזאת על אף שעבר המועד להגשת תגובה בהתאם להחלטתי מיום 24.06.2018.

 

7.להשלמת התמונה יצוין כי עתירה דנן אוחדה עם עת"מ 18561-02-18 אשר עוסקת באותו עניין ובאישור אותה תכנית שבנדון, היינו, מופנית נגד החלטת הוועדה הארצית לתכנון ובניה של מתחמים מועדפים לדיור שעניינה אישור תכנית המתאר תמ"ל/1042 שערי עכו.

דיון והכרעה:

 

8.מוסד "ידיד בית משפט" הוטמע במערכת המשפט מכוח ההלכה הפסוקה אשר הכירה בסמכותו של בית המשפט לצרף אדם או גוף להליך בתור "ידיד בית המשפט". עיקרו של מוסד הנ"ל, הוא סיוע לבית המשפט בסוגיה כלשהי, על-ידי מי שאינו צד ישיר לסכסוך הנדון (מ"ח 7929/96 קוזלי נ' מדינת ישראל, פ"ד נג(1) 529, 553 (1999) (להלן: "הלכת קוזלי").

יש לציין עוד, כי גם תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, מסמיכה את בית המשפט, אף מיוזמתו, לצרף צדדים להליך על מנת להכריע באופן יעיל ושלם בהליך, להלן לשונה:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ