עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
15359-12-14
19/07/2015
|
בפני השופט:
רון סוקול
|
- נגד - |
העותרת:
חברת גב-ים לקרקעות בע"מ עו"ד דויטש
|
המשיבה:
עיריית טירת הכרמל עו"ד מטלס
|
פסק דין |
1. העותרת הינה בעלת זכויות במתחם מבונה בטירת הכרמל המושכר על ידה לעסקים שונים. עיריית טירת הכרמל אינה מפנה מהמתחם את כל סוגי הפסולת המושלכת על ידי העסקים הפועלים במתחם. בעתירתה בתיק זה מבקשת העותרת לחייב את עיריית טירת הכרמל לפנות מהמתחם את כל הפסולת, ללא הבחנה בין סוגי הפסולת השונים. מוקד המחלוקת נעוץ בשאלה האם חלה על העירייה חובה לפנות את כל הפסולת המופקת במתחם או שמא רשאית היא להתנות את הפינוי בהפרדה בין סוגי הפסולת השונים ולהסתפק בפינוי פסולת המוגדרת על ידה כאשפה, כלומר פסולת הדומה לאשפה ביתית.
רקע
2.העותרת הינה בעלת הזכויות במתחם המצוי באזור התעשייה הצפוני של טירת הכרמל, מתחם המכונה "פארק גב ים", הכולל 9 מבנים בהם פועלים 13 עסקים (להלן: "המתחם"). רוב הפעילות במתחם הינה של אחסנה או מתן שירותים. כן פועלים במתחם שני עסקי מזון, שני בתי דפוס, חברה להרכבה של לוחות חשמל וחברת המייצרת ומוכרת סנדלים, תיקים ומימיות, חברת שורש. המתחם נמצא בשטח שיפוטה של עיריית טירת הכרמל המשיבה (להלן: "העירייה").
עד לעת האחרונה סירבה העירייה לפנות את הפסולת המופקת במתחם והעותרת דאגה לפנוי הפסולת מהמתחם על ידי קבלן חיצוני.
3.במצב זה נערכו בין העותרת לעירייה מספר שיחות ופגישות בניסיון לפתור את סוגיית פינוי האשפה מהמתחם. העירייה מצידה סירבה לפנות מהמתחם את כלל האשפה, וטענה כי אינה מחויבת לעשות כן תוך שהפנתה להוראות הדין לרבות הוראות חוק עזר לטירת הכרמל (הוצאת אשפה), התשי"ז – 1957 (להלן: "חוק העזר"). עם זאת בפגישה שנערכה בין נציגי הצדדים ביום 26/6/2012, נאותה העירייה לפנות מהמתחם את האשפה דוגמת זו הנמצאת בבנייני מגורים, ככל שתבוצע הפרדה בינה לבין שאר הפסולת, וזאת ללא כל עלות מצד העותרת. העירייה הסכימה אף לפנות מהמתחם אשפה הניתנת למחזור, כגון בקבוקים וקרטונים, ככל שגם זו תופרד משאר הפסולת ותיזרק למחזוריות שתציב במקום.
4.הפרדת הנייר והקרטון וכן בקבוקי הפלסטיק יצאה אל הפועל והיא מבוצעת במתחם, כאשר העירייה היא שדואגת לפינויים. עם זאת לגבי פינוי יתרת האשפה והפסולת לא הגיעו הצדדים להסכמה. העירייה אינה מפנה את האשפה והפסולת מהמתחם, וזו מפונה על ידי העותרת באמצעות חברת רם סע 2008 בע"מ. יצוין כי האשפה והפסולת נאספים ל- 6 מכולות של 6 מ"ק ("צפרדעים"), המפונות על ידי החברה פעמיים בשבוע.
5.נציין כי בין הצדדים מתנהל הליך נוסף בבית משפט השלום. במסגרת ההליך (ת"א 12365-05-13), אשר הוגש קודם להגשת עתירה זו, תובעת העותרת שיפוי כספי מהעירייה, בגין הכספים ששילמה לצדדים שלישיים תמורת שירותי פינוי האשפה. כן תבעה העותרת כי בית משפט השלום ייתן סעד הצהרתי ויורה לעירייה ליתן שירותי פינוי אשפה במתחם ללא כל עלות.
בהחלטתו מיום 9/2/2014 הורה בית משפט השלום כי אין בדעתו להידרש לסעד ההצהרתי, וציין כי דרכה של העותרת פתוחה לפנות בעניין זה לבית משפט זה, מכוח סמכותו העניינית הבלעדית.
אשר על כן הוגשה העתירה הנוכחית.
טענות הצדדים