אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עת"א 46294-10-14 פדר(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר

עת"א 46294-10-14 פדר(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר

תאריך פרסום : 18/08/2015 | גרסת הדפסה

עת"א
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
46294-10-14
08/07/2015
בפני שופט הנשיא :
אברהם טל

- נגד -
העותר :
יצחק אייזיק פדר
המשיב :
שירות בתי הסוהר
החלטה
 

 

1.העותר מרצה 24 שנות מאסר בגין עבירות מין ועבירות אחרות והוא עותר לכפות על מב"ן לשלב את העותר בטיפול ייעודי לעברייני מין כפי שהחליט ביום 25/3/15.

2.המשיב מתנגד לבקשת העותר וסומך התנגדותו על חוו"ד מב"ן מיום 22/6/15 לפיה כיום מתנהלות במב"ן שתי קבוצות טיפוליות שנמצאות בעיצומו של ההליך הטיפולי שלו שלבים מובנים ולא ניתן לצרף אליהן מטופלים חדשים. בשבועות הקרובים אמורה להיפתח במב"ן קבוצה ייעודית נוספת שבה אמורים להשתלב 15 אסירים שמועד שחרורם קודם למועד שחרורו הצפוי של העותר.

עפ"י חוו"ד מב"ן, הקבוצה הייעודית הבאה אמורה להיפתח במהלך שנת 2016, והעותר, כמו אסירים אחרים, יוזמן לבדיקת התאמתו להשתלב בה.

3.לאחר שמיעת טיעוני הצדדים החלטתי כדלקמן: "מב"ן מתבקש להגיב לטענת ב"כ העותר לפיה יתרת המאסר הארוכה יחסית של העותר היא המניעה היחידה מלשלבו בהליך טיפולי ייעודי לעברייני מין במב"ן וכן להשיב על השאלה האם העותר זקוק להשתתף פעם נוספת בקבוצה פסיכו חינוכית, בהתחשב בכך שכבר השתתף בקבוצות דומות ובאם הוא זקוק להשתתף פעם נוספת, האם בהנחה שיעבור בהצלחה את הקבוצה הפסיכו חינוכית, ניתן יהיה לומר שאי שילובו בקבוצה הטיפולית במב"ן עד חלוף שני שליש ממאסרו, לא יהווה נימוק להתנגד לשחרורו המוקדם מטעמים הקשורים במב"ן."

 

4.ביום 1/7/15 התקבלה עמדת מב"ן לפיה יתרת מאסר ארוכה אינה שיקול יחיד לשילובו של העותר בטיפול נושא העתירה והבקשה אלא ישנם שיקולים נוספים כמו רמת מסוכנות בינונית – גבוהה, הודאה במעשים, הערכת הבודק באשר ליכולת האסיר להפיק תועלת מהטיפול ונימוקים מנהליים.

עפ"י חוות הדעת שילובו של העותר, שהוא בעל מסוכנות מינית גבוהה עם פתולוגיה מינית והפרעות אישיות, לא מבטיח הפחתה משמעותית ברמת המסוכנות המינית כך שעדיין יהיה מדובר בעבריין מין מסוכן לציבור.

בסיפא חוות הדעת כותבים מומחי מב"ן, כפי שכתבו גם בחוות דעת קודמות בעתירה זו ודומות לה, בשל שיקולים מקצועיים מועד שחרורו של העותר הופך לשיקול דומיננטי, אך לא בלעדי, לקביעת מועד שילובו של העותר בקבוצה הייעודית במב"ן.

5.באשר לצורך של העותר להשתלב בקבוצה פסיכו חינוכית שלישית, לאחר שהשתתף בשתי קבוצות אלה ולאפשרות שחרורו על תנאי בהתחשב בהתרשמות מנחות הקבוצות מהשתתפותו בהן, כותבת ראש תחום טיפול ושיקום בסעיפים 9 – 10 למכתבה כי התרשמות מנחות שתי הקבוצות בהן השתתף העותר היא שהוא שיתף פעולה והבין את הנלמד אך בשילובו בהן אין כדי להפחית את מסוכנותו המינית. שילובו של העותר פעם נוספת בקבוצה פסיכו – חינוכית שלישית עלול להפחית את המוטיבציה שלו לטיפול מתוך הנחה שאינו זקוק לטיפול נוסף.

6.לאחר ששמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בחוו"ד מומחי מב"ן, ומבלי להתעלם מהחלטתי נושא הבקשה, הגעתי למסקנה שלעת הזו מב"ן אינו מפר את ההחלטה שכן הוא משלב את האסירים עברייני המין בקבוצות הייעודיות לעברייני מין עפ"י סדר שחרורם ממאסר ולכך שיש השלכה על סדר שחרורם באם תחליט הוועדה על שחרורם על תנאי.

 

 

 

שילוב אסירים עברייני מין שמועד שחרורם המלא והמוקדם קרוב ממועד שחרורו הצפוי של העותר על תנאי היא החלטה סבירה והעותר ישולב בקבוצה הייעודית שתיפתח במב"ן במהלך שנת 2016, בכפוף להתאמתו, ובהתייחס למועד שחרורו על תנאי ביחס למועדי שחרורם המלא או על תנאי של אסירים עברייני מין אחרים.

7.נוכח עמדת גורמי הטיפול, מאחר והעותר השתתף בהצלחה בשתי קבוצות פסיכו חינוכיות ומאחר שאין בהן כדי להפחית את מסוכנותם המינית של המשתתפים בהן, אינני מחייב את המשיב לשלב את העותר בקבוצה פסיכו – חינוכית נוספת.

8.לאור כל האמור לעיל אני דוחה את הבקשה.

חזקה על מב"ן שיפעל לגבי העותר בהתאם להחלטת ביהמ"ש העליון בעניין דומה ברע"ב 4008/15, לאחר שתינתן.

ב"כ המשיב יעביר ההחלטה לעותר ולבא כוחו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ