אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ערעור בנוגע לשיעור הנכות וסכומי הפיצוי שנפסקו לנפגע בתאונת צניחה- התקבל רק לעניין גיל הפרישה

ערעור בנוגע לשיעור הנכות וסכומי הפיצוי שנפסקו לנפגע בתאונת צניחה- התקבל רק לעניין גיל הפרישה

תאריך פרסום : 17/03/2008 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט העליון
10398-05
17/03/2008
בפני השופט:
1. המשנה לנשיאה א' ריבלין
2. א' רובינשטיין
3. י' אלון


- נגד -
התובע:
נועם אושרי
עו"ד מוני עזורה
הנתבע:
1. סקאי קלאב בע"מ
2. רן פילי
3. סוכנויות פלתרוס ביטוח בע"מ

עו"ד אורי קוזלובסקי
פסק-דין

המשנה לנשיאה א' ריבלין:

           המערער, יליד שנת 1960, נפגע ביום 2.8.1994 בתאונת צניחה. נקבע כי המשיבים נושאים באחריות לנזק וכי המערער עצמו נושא באשם תורם בשיעור של 40%. בית המשפט המחוזי (כבוד השופטת ד"ר ד' פלפל) פסק למערער פיצויים בגין נזקיו ועל כך הערעור שבפנינו.

           השגותיו של המערער מתמקדות במספר עניינים: שיעור הנכות התפקודית, חישוב הפסדי ההשתכרות, וסכומי הפיצוי בראשי הנזק של עזרת הזולת, הוצאות ניידות, הוצאות רפואיות וציוד רפואי, הוצאות שוטפות אחרות וכאב וסבל. כמו-כן מלין המערער על שעור שכר-טרחת עורך-הדין שנפסק לזכותו.

           בחנו את טענות הצדדים ולא ראינו להתערב בממצאיה של הערכאה הדיונית ובשיקול דעתה, המבוססים על הראיות שבאו בפניה, למעט בעניין אחד.

           בית המשפט קמא ראה לנכון להעמיד את הפגיעה התפקודית לפי שיעור הנכות הרפואית (37%). בכך אין להתערב בנסיבות המקרה. לא שוכנענו גם כי יש מקום לשנות מן הפיצוי שנפסק בגין הפסד השתכרות בעבר. בהקשר זה קבע בית המשפט קמא כי לאחר התאונה שב המערער לעבודה בחברה משפחתית, ולא היה לו הפסד השתכרות, זאת למעט תקופה של 4 חודשים בשנת 1994 שבמהלכה היו רגליו של המערער מגובסות; לגבי תקופה זו נפסק פיצוי לפי הנתונים שהיו בפני בית המשפט (סכום של 22,440 ש"ח בצירוף ריבית מאמצע התקופה). בחירתו של בית המשפט קמא להתבסס בחישוב הפסדי ההשתכרות בעתיד על השכר הממוצע במשק אף היא סבירה בנסיבות המקרה, אולם יש לבצע את החישוב לפי גיל הפרישה הקבוע בדין של 67, ולא 65 כפי שנפסק.    

           הסכומים שפסק בית המשפט המחוזי, לפי אומדן, בגין עזרת הזולת (100,000 ש"ח), הוצאות ניידות (75,000 ש"ח), הוצאות רפואיות (70,000 ש"ח) וכאב וסבל (180,000 ש"ח), כשמקצת הסכומים הללו הם לפני הפחתת האשם התורם, אינם מקימים כל עילה להתערבות, וכך גם הקביעה כי אין לפסוק פיצוי נוסף בגין הוצאות שוטפות אחרות. גם בשאלת שכר הטרחה - על-פי הכללים הנקוטים בידינו - אין מקום  להתערב בבחירתו של בית-המשפט להפחית מן השיעור הרגיל, וזאת, כך נראה, בשל נסיבות המקרה ובשל חלוקת האחריות.

           הערעור מתקבל במובן אחד - גיל הפרישה כאמור, וביתר העניינים הוא נדחה. המשיבים יישאו בהוצאות הערעור ובשכר טרחת עורך-הדין של המערער בסכום של 10,000 ש"ח.

                                                                                      המשנה-לנשיאה

השופט א' רובינשטיין:

           אני מסכים.

                                                                                      ש ו פ ט

השופט א' רובינשטיין:

           אני מסכים.

                                                                                      ש ו פ ט

         הוחלט כאמור בפסק-דינו של המשנה-לנשיאה א' ריבלין.

         ניתן היום, י' באדר ב התשס"ח (17.3.2008).

המשנה-לנשיאה

      ש ו פ ט

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ