תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
3123-10
18/09/2011
|
בפני השופט:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
התובע:
עצמון רן
|
הנתבע:
ט.י.ר.ן הנדסה בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
בפנינו תביעה לתשלום פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת שכר, השבת ניכויים שבוצעו שלא כדין מהשכר ופיצוי בגין הפרת חובת תום הלב.
עיקר העובדות שאינן שנויות במחלוקת
התובע עבד בנתבעת החל מיום 1/3/08 ועד ליום 31/1/09, תקופה בת 11 חודשי עבודה.
הנתבעת היא חברה שעיסוקה בפיקוח על פרויקטים בתחום הבניה והתשתיות, והתובע, הנדסאי בניין בהכשרתו, עבד בה כמפקח.
בתחילת עבודתו, הוצב התובע לעבודת סיוע למפקחים אחרים באתרים בהם פועלת החברה ובמילוי מקום, ולאחר כחצי שנה, בחודש ספטמבר 2008 החל לתפקד כמפקח מטעם הנתבעת בפרויקט להקמת מבנה מסחרי בעיר חולון [להלן: "פרויקט ג'יגה"].
תנאי עבודתו של התובע נקבעו על ידי מנהל הנתבעת, מר נמרוד רגב [להלן: "נמרוד"] כאשר בתקופת עבודתו בפרויקט ג'יגה היה התובע כפוף מקצועית למנהלת הפרויקט גב' אורית זינרייך [להלן: "אורית"].
ביום 31/12/08 זומן התובע לשיחה במשרדו של נמרוד רגב, מנכ"ל הנתבעת, במסגרתה נמסרה לו הודעה על החלטת הנתבעת לסיים את העסקתו ונמסר לו מכתב פיטורים (נספח ב' לתצהיר התובע) אשר נוסחו כדלקמן:
"הנדון – הפסקת עבודתך בחברת טירן הנדסה בע"מ
הנני להודיעך בזאת כי חברת טירן הנדסה בע"מ, החליטה להפסיק את עבודתך בחברה נכון לתאריך 31/12/08.
עבודתך בחברה תפסק בפועל בתום תקופת ההודעה המוקדמת.
במהלך תקופה זו, כאמור בחוזה בינינו, תעביר בחפיפה את הטיפול בפרויקטים בהם אתה עוסק בחברה לידי אורית זינרייך ואלן דנון וכן למפקח מחליף עליו תחליט החברה.
במהלך תקופת ההודעה המוקדמת, יתואם עמך ע"י מנכ"ל החברה, ניצול יתרת ימי חופשה, כאמור בחוזה, וכן יתרת ההתחשבנות הכספית.
הננו מאחלים לך הצלחה רבה בהמשך דרכך."
האם התובע זכאי לפיצויי פיטורים?
אין חולק כי ההודעה על הפסקת העבודה נמסרה לתובע ביום 31/12/08 עם תום 10 חודשים מתחילת עבודתו בנתבעת. עיון במכתב הפיטורים מעלה כי הנתבעת הודיעה לתובע כי עבודתו תסתיים בתום תקופת ההודעה המוקדמת קרי בחלוף 11 חודשים מתחילת עבודתו.
סעיף 3 לחוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג – 1963 קובע כדלקמן:
אימתי פיטורים אינם פוגעים בזכויות
3.פיטורים סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה, יראו אותם – אם לא הוכח היפוכו של דבר – כאילו נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצויי פיטורים ואין פיטורים כאלה פוגעים בזכות הפיצויים.
רבות נכתב בפסיקה לעניין משך הזמן שייחשב "סמוך לפני סוף שנת עבודה ראשונה" וכבר נפסק לא אחת, כי המונח "סמוך" יתפרש בהתאם לנסיבותיו של כל עניין, ובית הדין לא נמנע מלפסוק לעובד פיצויי פיטורים גם בנסיבות בהן יחסי העבודה נמשכו אף פחות מעשרה חודשים, כאשר סבר הפיטורים נעשו מתוך כוונה להימנע מחובת תשלום פיצוי פיטורים (ע"ע 420/06 ליאוניד קוגן נ' כפיר בטחון (פורסם בנבו); דב"ע נא/241 – 3 קרא איוב נ' חיה אופיר, עבודה ארצי כרך כה(2) 269).