אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> מדינת ישראל נ' ארזואן יונתן

מדינת ישראל נ' ארזואן יונתן

תאריך פרסום : 16/07/2017 | גרסת הדפסה

עפ"ת
בית המשפט המחוזי באר שבע
32306-06-16
09/07/2017
בפני השופט:
יורם צלקובניק

- נגד -
המערערת:
מדינת ישראל
עו"ד ו' סיגל
עו"ד ד' כתר
המשיב:
ארזואן יונתן
עו"ד א' אזולאי
עו"ד י' יעקובי
עו"ד כ' דור
פסק דין
 

 

בפני ערעורה של המשיבה כנגד החלטת בית המשפט השלום לתעבורה בבאר שבע (כב' השופט א' אופיר) שניתנה בתת"ע 6054-02-15 ביום 2.5.2016, לפיה אין על המשיב להשיב לאשמה, ויש לזכותו מביצוע עבירה של נהיגה בשכרות, לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה (נ"ח), שיוחסה לו בכתב האישום.

 

על פי כתב האישום, ביום 1.1.2015 נהג המשיב בדימונה, כשהוא שיכור, לאחר שבבדיקת נשיפה שנערכה לו על ידי שוטר, התגלה כי ריכוז האלכוהול בליטר אוויר נשוף היה 405 מיקרוגרם, העולה על המידה הקבועה בתקנה 169א לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961 ("240 מיקרוגרם אלכוהול בליטר אוויר נשוף"). בבדיקת "מאפיינים המצביעים על חשד לשכרות" (ריח, תגובה, הופעה) לא התגלו סימני שכרות; המשיב ציין, עם זאת, בפני השוטרים, כי כעשר דקות לפני שעוכב לבדיקה, שתה "2 בירות 330" ("דוח פעולה באכיפת איסור בשתיה", ת/5).

 

ממצאי בדיקת הנשיפה

למשיב בוצעה בדיקת נשיפה כפולה, בשני מחזורי נשיפה (האחת בשעה 01:07, והשניה בשעה 01:10), במכשיר מדידה מסוג dragger alcotest 7110 ("ינשוף"). בכל מחזור נשיפה נערכה המדידה באמצעות גלאי מסוג IR (אינפרא אדום) ובאמצעות גלאי מסוג EC (אלקטרו – כימי).

 

ערכי המדידה על פי פלט מכשיר המדידה, ת/10, היו כדלקמן:

בדיקה ראשונה 

IR- 450 (להלן- IR1)

EC-435 (להלן – EC1).

בדיקה שניה 

IR- 420 (להלן: IR2)

EC- 405 (להלן: EC2)

 

בית המשפט קמא קבע, בהתייחס להוראת תקנה 169ז(ב) לתקנות התעבורה, לפיה "תבוצע בדיקה כפולה (duplicate) לפחות של ריכוז אלכוהול בדוגמת האויר הנשוף של נבדק, ובלבד שמקדם השונות (coefficient of variation) של תוצאות בדיקה זו לא יעלה על 10 אחוזים למאה",

כי בבדיקת הנשיפה שנערכה למשיב קיים פער העולה על 10% בין הערך ב- IR1 (450 מק"ג) לבין הערך ב- EC2 (405 מק"ג). בנוסף נקבע על ידי בית המשפט, כי "החוק אינו מגדיר האם הפער של 10% ימדד מהערך הנמוך לגבוה או ההפך...לכן, תילקח לטובת הנאשם דרך החישוב הנוחה לו –40.5 מיקרוגרם הם עשרה אחוז מהערך הנמוך ולכן כל תוצאה העולה על 445.5 מיקרוגרם בבדיקה נוספת מבין ארבעת הבדיקות תהווה תוצאה החורגת מטווח הסטייה המכסימאלי הקבוע בחוק".

נוכח כך שבבדיקת ה- IR1 התקבלה תוצאה של 450 (העולה על 445.5), התקבלה אפוא, טענת המשיב כי אין עליו להשיב לאשמה ויש לזכותו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ