בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
37405-07-14
05/11/2014
|
בפני השופט:
אליהו בכר
|
- נגד - |
מערער:
פלוני עו"ד ש. גלעד
|
משיבים:
1. משרד התחבורה-אגף הרישוי 2. מדינת ישראל-משרד הבריאות
עו"ד אלקלעי מפרקליטות מחוז תל אביב-אזרחי
|
פסק דין |
1. לפני ערעור על החלטת ועדת ערר מתאריך 25.5.14, שקבעה כי המערער לא בשל לנהיגה ברכב פרטי לאור מבנה אישיותו ודחתה ערעורו. בעקבות דחיית הערר נפסל רישיון הנהיגה הפרטי שהיה ברשות המערער לדרגות נהיגה 1, A2, B (פרטי, טרקטור ואופנוע עד 125 סמ"ק).
רקע עובדתי
2. המערער יליד 1981, ובעל רישיון נהיגה לרכב פרטי בלבד, להבדיל מסברת הצדדים כי הינו גם בעל רישיון נהיגה לאופנוע עד 125 סמ"ק וטרקטור, וזאת החל מ- 1999.
3. בתאריך 23.9.12 נפסל רישיונו של המערער לפרק זמן של 7 חודשים בהתאם להוראות "שיטת הניקוד". תאריך תחילת הפסילה נקבע ל- 10.8.13, והתנאי לחידוש הרישיון היה ביצוע בדיקות במכון הרפואי וכן מעבר מבחן עיוני ומעשי.
4. לאחר שבתאריך 12.2.13 חתם על בקשה לתעודה בדבר העדר אישום פלילי וויתור על סודיות רפואיות, הוזמן המערער למכון הרפואי לבדיקות רפואיות לשם בחינת כשירותו הרפואית לנהיגה. בתאריך 21.11.13 נבדק המערער בדיקה כללית ע"י ד"ר יצחק רייצפלד וכן עבר בדיקה פסיכולוגית ע"י גב' אורנית ברגר והפסיכולוג הקליני המומחה מר רביב שגיא. שני האחרונים ערכו דו"ח פסיכולוגי ובו נקבע בין היתר כי כלל נתוני המערער מצביעים על שיפוט לקוי ועל שיקול דעת פגום. כמו כן צוין, כי המערער אינו עוסק בפלילים ונמצא בטיפול שירותי המבחן לקבוצה להפסקת אלימות, מה שיכול להצביע על מגמת התמתנות בתפקוד.
בסיכום חוות הדעת צוין כך:
"מדובר בנבדק המבטא קווים של ה"א. אינו אמין, מניפולטיבי ובעל תובנה רדודה. מודעות עצמית בכל הקשור לחריגויות בנהיגתו למידת הסיכון שבשימוש בחומרים ממכרים לקויה. ביטוי למתירנות בכל הקשור לשימוש בסמים ומרשים שישנה מועדות לשימוש חוזר. מנגד, אינו עוסק בפלילי ומצוי בטיפול של עו"ס. בשל ההסתייגות שמעורר נבקש להפנותו להערכה פסיכיאטרית משלימה לצורך הערכה של מרכיב פעיל של ה"א ומידת הסיכון לנהיגה".
5. מנהל מרב"ד, פרופ' ריבק, פנה גם לעוה"ס שטיפלה בעניינו של המערער בכל הקשור עם תיק פלילי שנפתח כנגדו בשל אלימות זוגית, ובתאריך 1.12.13 התקבל דו"ח עו"ס מטעם הגב' אביבית רובינשטיין בשירות המבחן, לפיו לאחר תהליך אבחון בתאריך 7.10.13 שולב המערער בקבוצה להפסקת אלימות זוגית ומצוי בשלבים ראשונים בטיפול ומשתלב באופן מותאם.
6. בהמשך להמלצת הפסיכולוגים, נבדק המערער בתאריך 7.1.14 ע"י הפסיכיאטרית ד"ר וייץ שולה וזו אבחנה כי למערער: "הפרעות נפשיות והתנהגותיות על רקע שימוש בסמים, הפרעות נפשיות והתנהגויות על רקע שימוש באלכוהול". בסיכום חוות דעתה ציינה, כי: "מהבדיקה הפסיכיאטרית והפסיכולוגית עולה אי נטילת אחריות על נהיגה בשכרות, ריבוי עבירות תנועה כולל עבירות מהירות, שימוש בסמים בחצי שנה אחרונה. מסוכן בנהיגה".
בסיום הבדיקה המליצה ד"ר וייץ שלא לאשר למערער דרגת רישיון נהיגה לכל סוגי הרכב, עקב "אי התאמה אישיותית".
7. בתאריך 19.1.14 נשלחה המלצת המרב"ד למשרד הרישוי והומלץ שלא לאפשר למערער לעשות שימוש ברישיון הנהיגה בשל אי התאמה אישיותית לנהיגה בטוחה, כאשר מועד לדיון מחודש בעניינו יהיה כעבור שנה.