מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> עיריית לוד נ' חיים פרבמן - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עיריית לוד נ' חיים פרבמן

תאריך פרסום : 30/06/2013 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום רמלה
4604-07
23/06/2013
בפני השופט:
זכריה ימיני

- נגד -
התובע:
עיריית לוד
הנתבע:
חיים פרבמן

החלטה

ביום 1.1.12 דחיתי את תביעות התובעת כנגד הנתבע, וחייבתי את התובעת לשלם לנתבע את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית, ובנוסף שכ"ט עו"ד בסך 75,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית. מאחר והצדדים לא הגיעו לעמק השווה בעניין סכום הוצאות המשפט, הגיש הנתבע את בקשתו זו לשומת הוצאות המשפט.

תקציר האירועים בתיקים:

1.בשנת 1998 הגישה התובעת לבית משפט השלום ברמלה את תביעתה כנגד הנתבע לפינוי הנגרייה ששכר מהתובעת, תביעה שמספרה 1892/98. ביום 22.4.02 קיבלה כב' השופטת צבר את תביעת הפינוי של התובעת. הנתבע הגיש ערעור על פסק הדין של כב' השופטת צבר לבית המשפט המחוזי בת"א. לאחר הקמת בימ"ש מחוזי מרכז הועבר לבית המשפט המחוזי מרכז (ע"א 1430-08-07). במהלך שמיעת הערעור הגיש הנתבע בקשה להגשת ראיות נוספות, מבוקשו ניתן לו, והתיק הוחזר לבית משפט השלום. בהחזרת התיק לבית משפט השלום, למעשה ביטל בית המשפט המחוזי את פסק הדין של כב' השופטת צבר.

עם חזרתו של התיק מבית המשפט המחוזי לבית משפט השלום, קיבל התיק מספר חדש, והוא תיק אז' 1462/08. תיק זה אוחד עם תיק אז' 4604/07, בו הגישה התובעת תביעה כספית שהגישה התובעת כנגד הנתבע לדמי שימוש ראויים בגין השימוש בנגרייה.

ביום 1.1.12 ניתן פסק הדין בשתי התביעות הנ"ל, אשר דחה את שתי תביעות התובעת כנגד הנתבע.

לאחר מתן פסק הדין הגיש הנתבע בקשה לשומת הוצאות בעניין שכ"ט עו"ד, תשלום לעדי הנתבע, תשלום לחברת סטנוגרמה בגין ישיבה שנקבעה מעבר לשעות הדיונים הרגילות, תשלום לשמאי המקרקעין מטעמו והחזר שכ"ט ששילם הנתבע לתובעת על פי פסק הדין של כב' השופטת צבר.

שכ"ט עו"ד:

2.את שכ"ט עו"ד בסך 75,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין (1.1.12) ועד ליום התשלום בפועל פסקתי כבר בפסק הדין, ואין כל צורך לשום אותו במסגרת שומת ההוצאות. כמדומני שפסק הדין מדבר בעד עצמו.

תשלום לעדים:

3.במהלך שמיעת הראיות החלטתי לעניין שכר עדים שהזמין הנתבע. פסקתי שעל הנתבע לשלם לעדים את הסך 1,500 ₪. את סכום זה על התובעת לשלם לנתבע בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין (1.1.12) ועד ליום התשלום בפועל.

תשלום לשמאי הרצל מימון:

4.במסגרת ניהול התביעה נאלץ הנתבע לשכור את שירותיו של שמאי המקרקעין הרצל מימון. במהלך שמיעת הדיונים שילם הנתבע למר מימון את הסך 15,420 ₪ כולל מע"מ, מתוכם הסך 1,740 ₪ כולל מע"מ עבור עדותו בבית המשפט. הנתבע המציא קבלות על תשלום הסכום הנ"ל. לא הובאה בפני כל ראיה ששכרו של מר מימון מופרז, ועל כן יש לאשרו. על התובעת לשלם סכום זה לנתבע בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין (1.1.12) ועד ליום התשלום בפועל.

תשלום לחברת סטנוגרמה בגין הקלטת הדיון מיום 19.5.11:

5.הדיון ביום 19.5.11 נקבע החל משעה 16:00, מעבר לשעות הדיונים הרגילות, לאחר התחייבות הצדדים להזמין שירותי הקלטה. בגין שירותי הקלטה אלו מבקש הנתבע להשיב לו את הסך 775 ₪. הנתבע הציג ראיות לתשלום זה, ועל כן יש להשיב לו סכום. על התובעת לשלם לנתבע את הסך 775 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין (1.1.12) ועד ליום התשלום בפועל.

החזר שכ"ט עו"ד ומע"מ ששילם הנתבע על פי פסק הדין הקודם:

6.כאמור לעיל, כב' השופטת צבר קיבלה את התביעה כנגד הנתבע, וחייבה אותו לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ₪ בתוספת מע"מ. מאחר והנתבע הפעיל את הנגרייה באמצעות חברת ח. פארן בע"מ (להלן-"החברה"), שהיא חברת משפחתית שבבעלותו, בהסכמה מלאה של העירייה, והעירייה התייחסה לנתבע ולחברה כאל ישות אחת, שילם הנתבע את שכ"ט עוה"ד ומע"מ שפסקה כב' השופטת צבר באמצעות החברה. סכום זה נכון ליום 2.6.02 עמד על הסך 29,250 ₪. סכום זה הועבר לב"כ התובעת עו"ד נתן מאיר בשיק שזמן פרעונו 2.6.02. עו"ד נתן מאיר הוציא קבלה לנתבע על כך שהכספים התקבלו אצלו כפקדון עבור התובעת.

7.משהחזיר ביהמ"ש המחוזי את הדיון לבית משפט השלום לשמיעת ראיות נוספות, למעשה ביטל את פסק הדין של כב' השופטת צבר, וממילא ביטל החיוב בשכ"ט עו"ד שחייבה כב' השופטת צבר את הנתבע לשלם לתובעת. משבוטל החיוב, היה על התובעת להשיב לנתבע את הסך 29,250 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום 2.6.02 ועד ליום ההשבה בפועל. ראה לעניין זה את החלטתו של רשם ביהמ"ש העליון בועז אוקון (כתארו אז) ב- עע"מ 10219/01 מסביב לאגם בע"מ נ. עיריית רמת-גן, פ"ד נז(2) 97.

8.טוענת התובעת שהחברה שילמה את הכספים שפסקה כב' השופטת צבר ולא הנתבע, לכן אין לו כל זכות לדרוש סכומים אלו ממנה. יש לדחות טענה זו. כבר ציינתי לעיל שהנתבע ניהל את הנגרייה באמצעות החברה בהסכמה המלאה של התובעת, והתובעת והנתבע התייחסו לנתבע ולחברה כאל ישות אחת. העלאת טענה זו בשלב זה היא טענה הנטענת שלא בתום לב.

9.טוענת התובעת שהסך 29,250 ₪ הועבר לעו"ד נתן מאיר, ועל הנתבע לפנות לעו"ד נתן מאיר בדרישה להשבת הסכום. יש לדחות טענה זו. עו"ד נתן מאיר היה בא כוחה של התובעת, וקיבל הכספים עבורה, כפקדון. אין כל טענה שעו"ד נתן מאיר לא העביר כספים אלו לתובעת, ומערכת היחסים הכספית בין התובעת לבין עו"ד נתן מאיר אינם מעניינו של הנתבע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ