אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ח'יר נ' לשכת עורכי דין

ח'יר נ' לשכת עורכי דין

תאריך פרסום : 25/03/2024 | גרסת הדפסה

עב"י
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לערעורים פליליים
66791-05-23
13/03/2024
בפני השופט:
נמרוד פלקס

- נגד -
המערער:
עו"ד פואד חיר
המשיבה:
לשכת עורכי דין בישראל
עו"ד ט' גרידיש
פסק דין
 
  1. ערעור עורך דין על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין בבד"א 37/22 ובבד"א 38/22 מיום 25.4.23 (אב"ד עוה"ד מ' ליפקה, חב"ד עוה"ד מ' לחוביץ ועוה"ד ח' ק' פרס שרמן), בו נדחו ערעוריהם ההדדיים של עורך הדין ולשכת עורכי הדין על פסק דינו של בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין (מחוז חיפה) בב"פ 61/17 (אב"ד עוה"ד ש' כרוב, חב"ד עוה"ד מ' חורי חנא ועוה"ד ב' שרמן).

     

  2. המערער הורשע בביה"ד המחוזי בעבירות של התחזות לפי סעיף 97(א) ביחד עם סעיף 61(1) לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א - 1961 (להלן - "החוק"); פגיעה בכבוד מקצוע עריכת הדין, לפי סעיף 53 לחוק; והתנהגות שאינה הולמת את מקצוע עריכת הדין, לפי סעיף 61(3) לחוק. בגין העבירות בהן הורשע הושתה על המערער השעיה בפועל למשך ארבעה חודשים, שנת השעיה על תנאי למשך שלוש שנים, כאשר התנאי שהמערער לא יעבור אחת מהעבירות בהן הורשע; הוצאות לטובת המשיבה בסך 6,000 ₪. פסק דינו של ביה"ד המחוזי אושר בידי ביה"ד הארצי ללא סייג.

     

  3. ביסוד הרשעת המערער עומדות העובדות הבאות. המערער, עורך דין במקצועו, הושעה מן עיסוק במקצוע עריכת הדין החל מיום 15.7.2015 ועד ליום 14.11.2019 (להלן - "תקופת ההשעיה"). בכתב הקובלנה שהוגש כנגד המערער ועורך דין אחר (להלן - "עוה"ד גרשון"), נטען, כי חרף השעייתו - בתקופת ההשעיה - המשיך המערער להציג עצמו כלפי כולי עלמא כעורך דין פעיל, החזיק במשרד עורכי דין בבעלותו, הפעיל את משרד עורכי הדין ואף נתן ייעוץ משפטי, וזאת בסיוע עוה"ד גרשון, אשר עבד עמו. כך שלט הכניסה למשרד עורך הדין המשיך לשאת בתקופת ההשעיה את השם "חיר עזורי משרד עורכי דין". במהלך תקופת ההשעיה המערער הציג עצמו אף בשלטים נוספים כעורך דין פעיל, וכך אף על גבי תיבת הדואר של משרדו. ביום 1.12.2015 - במהלך תקופת ההשעיה - התקיימה בין חוקר או חוקרים מטעם המשיבה (להלן - "החוקרים") לבין המערער, פגישה, אשר במסגרתה העניק המערער לחוקרים ייעוץ משפטי. בפגישה זו השתתף אף עוה"ד גרשון, עת המערער הנחה את עוה"ד גרשון כיצד לפעול בעניין המשפטי, אשר הוצג בפניהם על ידי החוקרים.

     

  4. בפסק דין מפורט ומנומק, אשר נסמך על צפייה בצילומים וסרטונים אותם צילמו החוקרים, שמיעת עדויות החוקרים, עוה"ד גרשון והמערער, קבע ביה"ד המחוזי, כי אכן התקיימו העובדות המפורטות בכתב הקובלנה, וכפועל יוצא מכך הרשיע את המערער בעבירות האמורות. המערער השיג בפני ביה"ד הארצי על קביעותיו העובדתיות של ביה"ד המחוזי. ביה"ד הארצי לא מצא להתערב בממצאי העובדה אותם קבע ביה"ד המחוזי כאמור, ואין מקום אף שבית משפט זה יתערב בממצאים אלה "בגלגול שלישי" - בהינתן יתרונה המובנה של הערכאה הדיונית בהערכת מהימנות העדים, ומשהמערער לא הצביע על טעמים חריגים המצדיקים התערבות בממצאי עובדה ומהימנות אלה ((ע"פ 4054/11 פלוני נ' מדינת ישראל (30.4.2012); ע"א 1596/18 ח'ורי נ' עמוס (16.3.2020); ע"פ 2013/19 מנחם נ' מדינת ישראל (13.8.2020)).

     

  5. עיקר הערעור נוגע לסוגייה בה דנו שני בתי הדין דלמטה, היא התנהלות המשיבה, וכפועל יוצא מכך קבילות הראיות שהובאו בפני ביה"ד המחוזי. אבאר. המערער הורשע בדין משמעתי בהליך קודם ורישיונו לעסוק במקצוע עריכת הדין הותלה למשך תקופת ההשעיה. מטעמים שלא הובהרו (שמא בעקבות תלונה שהתקבלה או שמא מחמת טעם אחר - פסקה 20 סיפא לפס"ד ביה"ד המחוזי), שלחה המשיבה את החוקרים אל משרד המערער במטרה לבחון, בין היתר, האם המערער מוצג ומציג עצמו כעורך דין, והאם הוא נותן שירות משפטי. במסמך הזמנת שירותי החקירה אף נכתב במפורש, כי "מוצע להתחזות ללקוח המבקש שירות לוודא האם עוה"ד המושעה מציע עצמו כעו"ד מייצג להיפגש עם עוה"ד המושעה לפגישת ייעוץ ולשאול אם יכול לייצג גם בבית משפט. ניתן בנוסף להתקשר למשרדו ולדלות מידע". החוקרים פעלו כאמור בהתאם למסמך הזמנת שירותי החקירה, הגיעו אל משרד המערער, נפגשו שם עם המערער ועוה"ד גרשון, ותיעדו את מהלך העניינים. ברי אפוא, כי פעולות חקירה אלו שביצעו החוקרים - על פי הזמנת והנחיית המשיבה - עומדים בייסוד העמדת המערער לדין משמעתי והרשעתו.

     

  6. המערער טען בפני בתי הדין דלמטה, ואף בפני, כי המשיבה פעלה שלא כדין עת הסתייעה בחוקרים לצורך בירור חשדות בדבר ביצוע עבירות משמעת במשרדו, המהווה קניינו הפרטי. המערער אף טען, כי במעשיהם - בשליחות המשיבה - פגעו החוקרים בפרטיותו, ביצעו האזנת סתר אסורה, ואף פגעו בזכותו החוקתית לקניין.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ