אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פודים נ' לשכת עורכי הדין - מחוז ירושלים

פודים נ' לשכת עורכי הדין - מחוז ירושלים

תאריך פרסום : 10/09/2019 | גרסת הדפסה

עב"י
בית המשפט המחוזי ירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים
59457-03-19
17/07/2019
בפני השופט:
משה בר-עם

- נגד -
מערער:
יעקב פודים
משיבה:
לשכת עורכי הדין - מחוז ירושלים
פסק דין
 

 

כללי

  1. לפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין (להלן- בית הדין הארצי) בתיק בד"א 47/18 מיום 14.2.2019 (עורכי הדין אב"ד עו"ד יעקב בויאר, עו"ד אהרון רוני קשלס, עו"ד ד"ר איסר בירגר), במסגרתו נדחה ערעורו של המערער על פסק דין, לרבות החלטות ביניים, של בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בירושלים (להלן- בית הדין המחוזי) בתיק בד"מ 12/11 (עורכי הדין אב"ד עו"ד ניר לוי, עו"ד איילת אשל-שפון ועו"ד ורד קורח שריקי).

     

    על הטענות, העובדות וההליכים

  2. בתמצית העובדות- המערער, לאורך שנים, העניק שירותים משפטיים וייצג, בעניינים שונים, את ציון (קלימי) שגב, סוכן ביטוח במקצועו (להלן- המתלונן), וחברת טלעד מימון והשקעות בע"מ שבבעלותו (להלן- החברה; וביחד- המתלוננים); ובכלל זה, והחשוב לענייננו, בשני הליכים משפטיים אשר התנהלו בבית משפט השלום בירושלים- האחד, תביעה שהגיש בנק דיסקונט לתשלום חוב נגד החברה -החייבת וכנגד המתלונן - כערב (ת"א 12222/02) והשני, תביעה שהגישו המתלוננים נגד מגדל חברה לביטוח בע"מ לתשלום עמלות ביטוח (ת"א 23637/00, להלן ביחד- ההליכים המשפטיים), וכן בבקשה לביצוע שטר שהוגשה על ידי החברה בלשכת ההוצאה לפועל (ה"פ 03-08019-83-8; להלן- הליכי ההוצאה לפועל).

     

  3. בקשר להליכים אלו, ולאחר שהסתיימו, עתרו המתלוננים לבית משפט השלום בירושלים, (ת"א 2766-09; להלן- התביעה האזרחית), בתובענה כספית נגד המערער לפיצוי בעילה נזיקית ובטענה להתרשלות המערער במילוי תפקידו כמייצג בהליכים המשפטיים. כך, נטען כי המערער נטל לכיסו שלא כדין סכומי כסף שנתקבלו במסגרת תיק ההוצאה לפועל. בית משפט השלום בפסק-דינו מיום 11.3.2015, קבע כי מוטלת על עורך דין, במסגרת אחריותו המקצועית כלפי לקוחו, החובה לנהל הליך משפטי במיומנות ובכלל זה - לפעול בהתאם לסדרי הדין ולעמוד בלוחות הזמנים בהתאם להוראות הדין והנחיות הלקוח. בעניינו, נקבע כי המערער נהג ברשלנות בשני ההליכים המשפטיים, בשל מחדליו בהגשת מסמכי בית דין במועד וכתוצאה מכך, נדרשו המתלוננים להוצאות שונות לצורך תיקון מחדליו ומזעור הנזקים. אשר על כן, חויב המערער להשיב למתלוננים את הוצאותיהם העודפות בהליכים אלו ולשלם להם פיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם בשל מחדליו בניהול ההליכים המשפטיים. בד בבד, נקבע, כי בהתרשלותו הפר המערער את החוזה שנכרת בינו לבין המתלוננים וזאת בנסיבות המצדיקות להשיב את מלוא שכר הטרחה ששולם לו עבור שירותיו המשפטיים בהליכים אלו. עם זאת, המשיך בית משפט השלום וקבע, כי המתלוננים לא עמדו בנטל הראייתי המוטל על כתפיהם להוכיח שאלמלא התרשלותו של המערער, תוצאת פסק-הדין בהליכים המשפטיים הייתה משתנה לטובתם. כמו כן, המתלוננים לא העמידו תשתית ראייתית מספקת לצורך הוכחת טענת הגזל בהליכי ההוצאה לפועל. במצרף הדברים, בית משפט השלום חייב את המערער לשלם למתלוננים פיצוי בגין התרשלותו בניהול ההליכים המשפטיים בסך של 112,837 ש"ח, בתוספת ריבית והצמדה וכן הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בהליך שלפניו. על פסק הדין, הוגש ערעור לבית משפט זה (ע"א 119116-05-15), אשר בהתאם להסדר דיוני, הכריע על דרך הפשרה, במותב אחר, ביום 18.2.2016, וחייב את המערער לשלם למתלוננים סך כולל של 80,000 ש"ח, בתוך 30 יום, אחרת, ככל שלא ישולם, במלואו ובמועדו, יעמוד פסק-דינו של בית משפט קמא על כנו.

     

  4. למען השלמת התמונה, יוער כי המתלוננים הגישו תחילה תביעה כספית נגד המערער בבית משפט זה, ת"א 9264/07, אשר נמחקה ולאחריה הוגשה התביעה, כאמור, לבית משפט השלום.

     

  5. במקביל להליכים האזרחיים, הגיש המתלונן תלונה לוועדת האתיקה שליד הוועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בירושלים (להלן- ועדת האתיקה) בגין התנהלותו הרשלנית הנטענת של המערער בניהול ההליכים המשפטיים והליכי ההוצאה לפועל. התלונה נשלחה לתגובתו של המערער. המערער, במכתבו לוועדת האתיקה מיום 4.9.2009, הכחיש באופן גורף את המיוחס לו ועתר לדחיית מתן תשובתו עד לאחר הכרעת בית המשפט בתביעה. בהמשך הדברים, הודיעה ועדת אתיקה, במכתבה מיום 7.12.2009, למתלונן, עם העתק למערער, כי החליטה להמתין בבדיקת התלונה עד לסיום ההליכים בתביעה . למרות האמור, טרם מתן פסק-הדין בתביעה, ביום 27.2.2011, ובאותה פרשה, הוגשה קובלנה נגד המערער לבית הדין המחוזי, בגין עבירות משמעת של אי מילוי חובה כלפי לקוח, התנהלות שאינה הולמת עורך דין, הפרת חובה כלפי לקוח ואי העברת כספים ללקוח. ביום 15.1.2014, הורה בית הדין המחוזי על עיכוב הליכי המשמעת לפניו עד לסיום ההליכים בתביעה בבית משפט השלום בירושלים בקשר לאירועים המתוארים בקובלנה (ת"א 2766-09, כאמור) ונוכח זהות עובדתית ומשפטית בין הפלוגתאות בתביעה ובהליכי המשמעת. לאחר שניתן פסק הדין בתביעה, חודשו הליכי המשמעת.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ