חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

בלזר ואח' נ' ועדת האתיקה של הועד המחוזי של לשכת עורכי הדין בחיפה

תאריך פרסום : 10/09/2019 | גרסת הדפסה
עב"י
בית המשפט המחוזי ירושלים
48648-10-17
08/08/2019
בפני השופט:
אביגדור דורות

- נגד -
המערערים:
1. עו"ד שרגא בלזר
2. עו"ד נאוה טמיר

עו"ד גדעון ויסמן
המשיבה:
ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין - מחוז חיפה
עו"ד רן זינגר
פסק דין

 

1.בפניי ערעורם של המערער מס' 1, עורך הדין שרגא בלזר (להלן: "המערער") והמערערת מס' 2, עורכת הדין נאוה טמיר (להלן: "המערערת") על פסק דינו של בית הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין (להלן: "בית הדין הארצי") בתיק בד"א 37/17, במסגרתו נדחה ערעורם של המערערים על פסק דינו של בית הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין בחיפה (להלן: "בית הדין המחוזי") בתיק ב"פ 44/15.

 

2.ביום 9.1.1990 ערכה גב' א' ג' ז"ל (להלן: "המנוחה"), אלמנה ללא ילדים, צוואה ובה ציוותה להוריש את כל רכושה לאחיה ולבנו (להלן: "הצוואה הראשונה"). צוואה זו הופקדה בבית המשפט המחוזי.

 

3.ביום 1.3.2007 הגיעה המנוחה, בהיותה בת 85, למשרדו של המערער לצורך עריכת צוואה חדשה. המערערת, שהייתה עורכת דין שכירה במשרדו, ערכה למנוחה צוואה שביטלה את הצוואה הראשונה (להלן: "הצוואה השנייה"). במסגרת הצוואה השנייה הורישה המנוחה שליש מרכושה לאחיה ובנו, שליש לגב' א' א' (להלן: "גב' א'") ושליש לגב' ס' בלזר – רעייתו של המערער. צוואה זו לא הופקדה בבית המשפט ולא ניתנה בה הוראה למינוי מנהל עיזבון. המערערת ועובדת אחרת במשרדו של המערער חתמו על הצוואה החדשה כעדים.

 

4.ביום 20.12.2008 הלכה המנוחה לעולמה. סמוך לאחר פטירתה הגיש המערער בשם גב' א' בקשה לקיום הצוואה השנייה (ת"ע 10022-05-09). אחיינה של המנוחה (להלן: "המתלונן") הגיש התנגדות לבקשה זו (ת"ע 10036-05-09) (פסק הדין שניתן בשני התיקים הנ"ל יכונה להלן: "פסק הדין של בית המשפט לענייני משפחה" או "פסק הדין האזרחי").

 

 

פסק הדין של בית המשפט לענייני משפחה

5.בפסק דין מיום 13.7.2011 דחה בית המשפט לענייני משפחה בחיפה (כבוד השופט בן ציון ברגר) את הבקשה לקיום הצוואה השנייה והורה על ביטולה. כמו כן, הורה בית המשפט לענייני משפחה על קיום צוואת המנוחה מיום 9.1.1990.

 

6.בפסק דינו מנה בית המשפט לענייני המשפחה את העובדות הבאות כעובדות שאינן שנויות במחלוקת: צוואת המנוחה השנייה נערכה ביום 1.3.2007 כשהמנוחה בת 85 שנים, חולה במחלת סרטן, חודשים ספורים לאחר שהמנוחה השתחררה מאשפוז ממושך של מספר שבועות בבית חולים כתוצאה לניתוח ומספר ימים בטרם אשפוז נוסף לצורך ניתוח הוצאת גידול בריאה; המנוחה סבלה מליקוי ראיה; המנוחה התגוררה עם עובדת זרה (המטפלת ל') ממועד שיחרורה מבית חולים ביום 13.11.2006; המנוחה הייתה אלמנה ללא ילדים; משפחתה היחידה של המנוחה הייתה אחיה ובנו שהתגוררו באוסטרליה; א' התלוותה למנוחה לכל הביקורים אצל הרופאים וכן לאשפוזים בבית החולים, רכשה עבורה תרופות ובישלה עבורה מעת לעת; רעיית המערער דאגה לכל צרכיה של המנוחה, בחרה עבורה את הרופאים המטפלים, דאגה להעסקת העובדת הזרה ולסיכום תנאי העסקתה, לפיקוח עליה ולתשלום שכרה; הצוואה השנייה נערכה במשרדו של המערער על ידי המערערת; העדים לצוואה השנייה היו המערערת ועובדת נוספת של המערער; טרם עריכת הצוואה ומיד לאחר שחרורה של המערערת מאשפוז ביום 13.11.2006 חתמה המנוחה על יפוי כוח נוטוריוני המייפה את כוחם של המערער, רעייתו ובנם לפעול בשמה ובמקומה.

 

7.בנוסף, קבע בית המשפט לענייני משפחה כדלהלן: צוואת המנוחה השנייה נערכה בהיותה תחת השפחה בלתי הוגנת במצב פיזי ירוד ושעה שתלויה תלות מקיפה ויסודית ברעיית המערער ובא' אשר דאגו לכלל ענייניה; המנוחה הייתה עצמאית לגמרי וטיפלה בכל ענייניה עד לאישפוז בחודש 10/2006 ממנו יצאה אדם מפוחד, תלותי ומוגבל. לאחר אשפוז זה המנוחה נזקקה לסיוע בניידות, לעזרה מלאה בפעילות היומיומית, מצבה הנפשי אופיין ברגישות יתר והיא סבלה מקשיי ראיה בשתי העיניים ולא ניתן היה לשחררה לביתה ללא מטפלת אשר תסייע לה; אחרי אשפוז זה הייתה המנוחה שרויה בבדידות ובמצוקה ויכלה לפנות רק לא' ולרעיית המערער לסיוע ועזרה; מגבלות הראייה מהן סבלה המנוחה הגיעו עד כדי עיוורון כהגדרתו בחוק, במועד עריכת הצוואה. מגבלה זו לא אפשרה למנוחה לקרוא מסמכים; בזמן עריכת הצוואה המנוחה הייתה תלויה בגב' א' וברעיית המערער; בזמן עריכת הצוואה שלטה רעיית המערער במנוחה בצורה מלאה בניגוד לרצונה של האחרונה.

 

8.בית המשפט לענייני משפחה קבע כי נסיבות עריכת הצוואה ומקום עריכתה מובילים למסקנה כי נערכה בזמן שהמנוחה הייתה תחת השפעה בלתי הוגנת מצד א' ורעיית המערער. הצוואה נערכה על ידי המערערת, עורכת דין שכירה במשרדו של המערער. בית המשפט לענייני משפחה לא קיבל את הגרסה לפיה המנוחה הגיעה למשרדו של המערער, המצוי בקומה שלישית, הלכה לחדרה של המערערת, התיישבה וחתמה על הצוואה ויצאה מהמשרד בכוחות עצמה מבלי שקיבלה עזרה מצד כלשהו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ