חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"ע 8883-11-14 . ניתנה ביום 05 ינואר 2015

תאריך פרסום : 16/06/2015 | גרסת הדפסה
ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
8883-11-14
05/01/2015
בפני הרשם:
השופט כאמל אבו קאעוד

- נגד -
המבקשת:
מ.ה.ג עידן הקבלנות והבנין בע"מ
המשיבים:
1. בדוי אסמעיל גנימאת
2. אודר הנדסה ובנין בע"מ
3. אריה גבאי
4. דורית גבאי

החלטה

  1. לפניי בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב-יפו מיום 21.8.14 (השופטת אסנת רובוביץ-ברכש; תע"א 11586-08) אשר חייב את המבקשת ואת המשיבה 2, כמעסיקות במשותף, לשלם ביחד ולחוד למשיב 1 הפרשי שכר, זכויות סוציאליות והוצאות משפט בסך כולל של 29,559 ₪ (קרן).

    כללי

  2. המשיב 1 עבד באתר של המשיבה 2 בעבודות בנייה החל מינואר 2004 ועד לחודש יולי 2007.

  3. בכתב התביעה טען המשיב 1 כי חברת אודר הנדסה היא מעסיקתו וביקש להרים את מסך ההתאגדות מעל החברה ולחייב באופן אישי את שני בעלי המניות שלה, המשיבים 3 ו-4 בזכויות בגין תקופת עבודתו וסיומה. חברת אודר טענה להעדר יחסי עובד ומעביד ולכך כי המבקשת היא שהעסיקה את המשיב. נוכח האמור הגיש המשיב כתב תביעה מתוקן שבו צורפה גם המבקשת כנתבעת נוספת. המבקשת הכחישה כי התקיימו בין הצדדים יחסי עבודה כלשהם.

  4. בית הדין קמא בחן את מערכת היחסים בין הצדדים וגילה כי המשיבה 2 (להלן: "חברת אודר") והמבקשת התקשרו ביניהם בהסכם מיום 5.1.2004 להספקת שירותי כוח אדם לחברת אודר. בהתאם להסכם ההתקשרות אשר צוטט בפסק הדין, המבקשת סיפקה לחברת אודר עובדים על פי דרישתה. המבקשת היא שגייסה את העובדים ומיינה אותם באופן בלעדי ובתמורה לכך קיבלה תשלום עבור כל שעת עבודה של העובדים כנגד חשבונית. עוד סוכם בין הצדדים בהסכם ההתקשרות כי לא יתקיימו יחסי עובד ומעביד בין חברת אודר לבין מי מהעובדים שיועמדו לרשותה על ידי המבקשת וככל שחברת אודר תחויב בגין תשלומים כלשהם למי מהעובדים, היא תשופה על ידי המבקשת. חברת אודר הוציאה עבור המשיב 1 היתר כניסה לישראל, דיווחה על עבודתו למדור התשלומים של שירות התעסוקה והפרישה בגינו תשלומים עבור זכויותיו הסוציאליות.

  5. בפסק הדין קבע בית הדין כי חברת אודר והמבקשת העסיקו את המשיב 1 במשותף וחייב אותן כאמור, ביחד ולחוד, לשלם לו הפרשי שכרו זכויות סוציאליות. ביחס לחבותה של המבקשת לזכויותיו של המשיב 1, קבע בית הדין על יסוד העדויות שנשמעו לפניו כי המשיב 1 הובא לעבודה בחברת אודר על ידי המבקשת. בין היתר על יסוד הסכם ההתקשרות, הצהרת המבקשת כי לא יתקיימו יחסי עבודה בין חברת אודר לבין העובדים שיסופקו לה, סעיף השיפוי, והעובדה כי המבקשת היא ששילמה את שכרו של המשיב 1 קבע בית הדין כי יש לראות גם במבקשת מעסיקה של המשיב 1.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ