אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"ו 39271-06-14 ח.ק. נ' קצין התגמולים-משרד הבטחון-אגף השיקום

ע"ו 39271-06-14 ח.ק. נ' קצין התגמולים-משרד הבטחון-אגף השיקום

תאריך פרסום : 11/01/2017 | גרסת הדפסה

רע"ו
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
39271-06-14
13/01/2015
בפני השופטת:
חדוה וינבאום וולצקי

- נגד -
המערער:
ח.ק.
עו"ד ערן טל
המשיב:
קצין התגמולים
עו"ד גב' בן אברהם
פסק דין
 

 

 

1.המערער, יליד 1.4.60, מוכר בגין מספר פגימות ונכותו הכוללת עומדת על 29%. הפגימה והנכות הרלוונטיות לענייננו היא ההפרעה הנפשית בגינה הוכר ועליה ניתנו לו 10% נכות.

 

2.הערעור נסב על קביעת וועדה רפואית עליונה מיום 20.1.14 ומיום 31.3.14 שראתה לדחות ערעורו על החלטת הוועדה המחוזית.

 

3.ואלה העובדות הצריכות לעניין:

 

א.ביום 2.9.79, במהלך שירותו הצבאי נפגע המערער עת נפל ממשאית וסבל חבלה בגב.

 

ב.במהלך השנים טען המערער גם לנכות בתחום הנפשי ונבדק על ידי מספר רב של פסיכיאטרים. בסופו של יום ב – 22.6.88 נקבעה למערער נכות בגין תסמונת סומטיזציה מכוח סעיף 33 ב' למבחני הנכות במתכונתן אז, בשיעור 10%.

 

הנכות נקבעה לאחר שפרופ' מוניץ ופרופ' פליק בדקו את המערער ומצאו כי המערער סובל מהפרעה קונברסיבית או מסינדרום סומטיזציה, כפי שעולה מחוות דעתו של ד"ר משה זהר, שנתן חוות דעת למשיב ביום 29.7.85.

 

ג.במסגרת קביעת דרגת הנכות שנעשתה ביום 22.6.88 נכתב במפורש בטופס של פרוטוקול הוועדה "תסמונת סומטיזציה". יחד עם זאת, באישור מיום 29.6.88 שנשלח למערער, באשר לתוצאות וועדה רפואית נוספת, מכונה התסמונת הנפשית בה הוכר: "הפרעות נפשיות".

 

ד.בשנת 1993 נפגע המערער בתאונת דרכים. תאונה זו היוותה גם תאונת עבודה והמערער פנה למל"ל וזה הכיר בנכות בשיעור 56% (לפני תקנה 15) בין היתר בגין גב תחתון, עמ"ש צווארי, פגיעה עצבית פריפרית והגבלת תנועות בשורש כף יד ימין. שיעור הנכות הנפשית בגין תסמונת הפוסט-טראומטית בעקבות אותה תאונה נקבע על 20% נכות. המל"ל אף מצא להגדיל את נכותו מכוח תקנה 15 וסך כל נכותו במל"ל עומדת על 85% נכון לשנת 1997.

 

נכותו הנפשית של המערער במל"ל נקבעה בהתאם לחוות דעתו של ד"ר דניאל גרופר, מיום 9.1.97, שמציין כי מדובר באישיות תלותית לפני התאונה (והכוונה היא לתאונה משנת 93 – ח.ו.ו.) עם טראומה ראשונה בזמן שירותו הצבאי. הוא מציין עוד, כי תפקודו המשפחתי והתעסוקתי של המערער תוארו כתקינים עד לתאונה מ –1993 ומאז חל שינוי חריף עם הפרעות קשות בשינה, באפקט ועוד.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ