אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"א 55314-12-14 מוקתדר נ' בן חיון ואח'

ע"א 55314-12-14 מוקתדר נ' בן חיון ואח'

תאריך פרסום : 05/11/2015 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
55314-12-14
01/11/2015
בפני השופטים:
1. אילן ש' שילה - אב"ד
2. מיכל נד"ב
3. ד"ר שמואל בורנשטיין


- נגד -
המערערת:
רות מוקתדר
עו"ד רענן מזרחי
עו"ד גלינה טלנקר
המשיבים:
1. ישראל בן חיון
2. מוריס שמש

עו"ד אהוד עזורי
עו"ד רוית בן סרוק וליז'וני
עו"ד טל שחר
פסק דין
 

 

לפנינו ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בפתח תקווה (כבוד השופטת שלהבת קמיר וייס) בת"א 50713-06-11 שניתן ביום 09/11/14, ואשר דחה את תביעתה של המערערת לפינוי וסילוק ידם של המשיבים ממקרקעין שבבעלותה.

הצדדים להליך והרקע העובדתי

  1. המערערת, גב' רות מוקתדר, היא הבעלים של מבנה מסחרי המצוי ברחוב השקמה 17 באזור (להלן: "הנכס").

    המשיב 1, מר ישראל בן חיון, הוא שוכר ראשי של הנכס על פי הסכם שכירות עם המערערת מיום 21/01/2003 (להלן: "הסכם השכירות הראשי").

    המשיב 2, מר משה שמש, הוא שוכר משנה של חלק מהנכס, על פי הסכם שכירות משנה עם המשיב 1 מיום 03/03/2003 (להלן: "הסכם שכירות המשנה").

  2. על פי הסכם השכירות הראשי, המערערת השכירה למשיב 1 את הנכס בדמי שכירות חודשיים בסך 475$ למשך 5 שנים. ההסכם כלל אופציה להמשיך ולשכור את הנכס למשך 5 שנים נוספות בדמי שכירות חודשיים בסך 570$. כמו כן כלל ההסכם בסעיף 9 שבו, הוראה המתירה למשיב 1 להשכיר את הנכס לאחר בשכירות משנה.

  3. ביום 03/03/2003 השכיר המשיב 1 חלק מן הנכס למשיב 2 בשכירות משנה. סעיף 8 בהסכם שכירות המשנה קבע את תקופת שכירות המשנה למשך 5 שנים החל מיום 01/04/03 ועד ליום 31/03/08. נוסף על כך, ניתנה למשיב 2 אופציה להאריך את תקופת שכירות המשנה בשתי תקופות נוספות: האחת לחמש שנים שבגינן יעמדו דמי השכירות על סכום של 66,000$ בתוספת מע"מ; השנייה לחמש שנים נוספות בדמי שכירות של "לא יותר מ 100,000$ לחמש שנות שכירות" (סעיף 8.3 בהסכם שכירות המשנה).

    אין זאת אלא כי תקופת השכירות המירבית (במימוש שתי האופציות) על פי הסכם שכירות המשנה חורגת בחמש שנים מתקופת השכירות המירבית (במימוש האופציה האחת) על פי הסכם השכירות הראשי.

  4. המשיב 1 והמשיב 2 יידעו את המערערת בדבר חתימת הסכם שכירות המשנה ואף החתימו אותה על מסמך, הנראה להיות דף אחרון של הסכם, שבו היא מאשרת "כי המשכיר (בן חיון ישראל) כהגדרתו בהסכם זה, רשאי ומוסמך להשכיר את המושכר לשוכר, עפ"י תנאי הסכם זה".

     

  5. ביום 07/07/2008, כחמש וחצי שנים לאחר חתימת הסכם השכירות הראשי, הגישה המערערת תביעה כנגד המשיב 1 לפינוי וסילוק יד מהנכס, וכן לתשלום דמי שכירות ראויים בגין התקופה שתחילתה במועד סיומו של הסכם השכירות הראשית ועד למועד הגשת התביעה (ת"א (פ"ת) 3990/08). טענתה העיקרית של המערערת בתביעה זו הייתה כי המשיב 1 לא הודיע על כוונתו לממש את האופציה שבהסכם השכירות הראשי, ושלפיכך תמו היחסים החוזיים בין הצדדים. בנוסף על כך טענה המערערת להפרה יסודית שהפר המשיב 1 את ההסכם, בכך שבנה במושכר בניה ללא היתר כדין וכן העביר תשלומים לבנה מדי חודש בחודשו כ"השלמה" לדמי השכירות, וזאת ללא ידיעתה.

  6. ביום 02/02/2010, לאחר דיון שהתקיים לפני כב' השופטת ש' קמיר-וייס, הגיעו המשיב 1 והמערערת להסכם פשרה אשר קיבל תוקף של פסק דין (להלן: "הסכם הפשרה"), ושבו נקבע כי המשיב 1 יהיה רשאי להישאר במושכר עד לתום תקופת האופציה. הוסכם כי דמי השכירות החל ממועד פסק הדין יעמדו על סך של 3,200$ לכל חודש וכי יתר תנאי הסכם השכירות הראשי יעמדו בעינם, למעט שינויים במועדי התשלומים שעליהם הסכימו הצדדים. עוד הוסכם כי בתום תקופת השכירות "יפנה הנתבע (המשיב 1) את הנכס מכל חפץ, כאשר הנתבע יהא רשאי לפנות חפצים שאינם מחוברים חיבור של קבע למקרקעין" (עמ' 4 ש' 3 - 4 בפרוטוקול הדיון מיום 02/02/2010).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ