|
תאריך פרסום : 06/12/2016
| גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי
|
39461-10-16
29/11/2016
|
בפני השופטת:
מיכל נד"ב
|
- נגד - |
המערער::
המרכז לגביית קנסות אגרות והוצאות
|
המשיב::
שני חני
|
פסק דין |
ביום 30.10.16 הגיש המערער הודעת ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום (השופט א' באומגרט עש"א 67555-12-15) אשר קיבל בחלקה את בקשת רשות הערעור שהגישה המשיבה על החלטתו של רשם המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות (להלן: "המרכז").
בהחלטתי מיום 7.11.16 הוריתי למערער להבהיר מדוע הוגש ערעור בזכות חלף בקשת רשות ערעור.
תמצית תגובת המערער - החלטת הרשם לענייני המרכז ניתנה מכוח סעיף 7א(א) בחוק המרכז לגביית קנסות, אגרות והוצאות, התשנ"ה-1995(להלן: "חוק המרכז לגביית קנסות"), הקובע כי "מנהל המרכז רשאי לפנות לרשם לענייני המרכז במחוז שבו נמצא מקום מגוריו או מקום עסקו של החייב, בבקשה להטיל על החייב הגבלה כאמור בסעיף קטן (ג)...". ערעור על החלטה זו הוא ברשות לבית המשפט השלום, בהתאם לסעיף 7ו בחוק המרכז לגביית קנסות. לא קיים הסדר ספציפי הקובע את סדרי הדין בערעור על החלטת בית משפט השלום בהליך רשות ערעור על החלטת הרשם לענייני המרכז. זאת, להבדיל לדוגמה מההסדר הקיים בסעיף 80(ב2) בחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 (להלן: "חוק ההוצאה לפועל"), הקובע כי הערעור יהיה ברשות. בנסיבות אלה, בהעדר הסדר ספציפי ומכיוון שהחלטת בית משפט השלום מהווה "פסק דין" שניתן בערעור על החלטת הרשם לענייני המרכז, חל סעיף 52(א) בחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: "חוק בתי המשפט") לפיו הערעור לבית המשפט המחוזי הוא בזכות.
אני סבורה כי אין לקבל את טענות המערער וכי בענייננו אין ערעור בזכות לבית המשפט המחוזי. ואפרט.
סעיף 52(א) בחוק בתי המשפט קובע כי "ערעור על פסק דין של בית משפט שלום ניתן לערעור לפני בית המשפט המחוזי". אין בסעיף קביעה כי הערעור האמור הוא בזכות. בהחלט אפשר שפסק דין של בית משפט השלום ניתן לערעור לבית המשפט המחוזי ברשות (ר' למשל סעיף 80(ב2) בחוק ההוצאה לפועל, אליו גם הפנה המערער בתגובתו).
סעיף 7ו(א) בחוק המרכז קובע כדלקמן:
"החלטות הרשם לענייני המרכז ניתנות לערעור לפני בית משפט השלום, ברשות הרשם או שופט בית משפט שלום; ואולם החלטות שניתנו לפי סעיף 7 לעניין כינוס נכסים של דירת מגורים לפי סעיף 7א(ג)(1) או (2) או לפי סעיף 58 לחוק ההוצאה לפועל, כפי שהוחל בסעיף 7(ה), ניתנות לערעור בזכות".
אין הסדר פרטני הקובע את אופן הערעור על פסק דין של בית המשפט השלום שניתן בבקשת רשות ערעור שהוגשה אליו לפי חוק המרכז לגביית קנסות לפי סעיף 7ו בחוק זה.
לטעמי אין להסיק מכך כי הערעור הוא בזכות. דווקא מסעיף 80(ב2) הנ"ל אליו הפנה המערער ניתן ללמוד כי ככל שיש בענייננו ערעור הוא אינו בזכות. שכן בסעיף 80(ב2) הנ"ל נקבע כי הערעור לבית המשפט המחוזי על פסק דין של בית המשפט השלום הוא ברשות, וזאת הן במקרה בו הערעור לבית המשפט השלום היה ברשות הן במקרה בו הערעור לבית משפט השלום היה בזכות.
וכך קובע סעיף 80 בחוק ההוצאה לפועל:
"(א) הרואה עצמו נפגע על ידי פעולה של מנהל לשכת הוצאה לפועל או החלטה שלו או של עובד מערכת ההוצאה לפועל לפי סעיף 4א, רשאי להגיש ערר לפני רשם ההוצאה לפועל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|