אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ע"א 2009-03-14 עיני נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ

ע"א 2009-03-14 עיני נ' בנק דיסקונט לישראל בע"מ

תאריך פרסום : 13/10/2015 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
2009-03-14
15/02/2015
בפני השופטים:
1. סגן הנשיאה ד"ר קובי ורדי - אב"ד
2. חגי ברנר
3. חנה פלינר


- נגד -
מערער:
יעקב עיני
עו"ד אסף ברם
עו"ד ליאור בן ארי
משיב:
בנק דיסקונט לישראל בע"מ
עו"ד ישראל שפלר
עו"ד שולי זסלבסקי
פסק דין
 

 

 

השופט חגי ברנר:

 

מבוא

 

  1. ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום (כב' השופטת הבכירה ריבה ניב) מיום 1.1.2014, במסגרת ת.א. 1415-09-13, אשר דחה על הסף את תביעת המערער נגד המשיב, בנק דיסקונט לישראל בע"מ (להלן: "הבנק"), מחמת התיישנות.

     

  2. עסקינן בסכסוך רב שנים בין המערער לבנק, שהוליד מספר הליכים משפטיים. האחרון שבהם הוא התביעה שסולקה על הסף.

     

  3. בקצירת האומר וכעולה מפסק דינו של בית המשפט קמא, המערער ואחיו הקימו בשנות השבעים של המאה הקודמת חברה לייבוא ושיווק מתכות, שלימים נרשמה תחת השם י.מ. עיני תעשיות מתכת (1993) בע"מ (להלן: "החברה"). בשנת 1991 שיעבד המערער נכסים פרטיים שלו לשם הבטחת אשראי שקיבלה החברה מהבנק. ביום 4.8.1995 הוא חתם על ערבות להבטחת חובותיה של חברה בשם בילאור חברה למסחר שירותים ותחזוקה בע"מ (להלן: "בילאור") כלפי הבנק. המערער טען כי חתם על הערבות מבלי שהבנק יידע אותו בדבר חובה הכספי של בילאור כלפי הבנק ותוך שהוא מסתיר ממנו כי בחשבונה של בילאור מתנהלות פעולות מירמה.

     

    המערער טען עוד כי בשנת 1998 הוא הגיע להסכם עם הבנק, לפיו ישלם לבנק סך של מליון ₪ ובתמורה הובטח לו כי הבנק יסיר את השעבודים הרובצים על נכסיו. העתק מן ההסכם לא נמסר למערער, אך הוא העביר לבנק את הסכום של מליון ₪.

     

    המערער טען כי פנה לבנק מספר פעמים בדרישה לשחרור השעבודים, אך דרישתו סורבה בנימוק שבהתאם להסכם בין הצדדים, הסכום ששילם המערער התייחס אך ורק לחובות של חברות מסוימות, אך המערער עודנו ערב לחובותיה של בילאור, בסך של 5 מליון ₪ נכון לשנת 1999. לטענת המערער, הוא הוסיף לפנות לבנק בדרישה לשחרר את השעבודים תוך שהוא חוזר ומבקש להבין מהם חובותיה של בילאור ועל איזה בסיס ממשיך הבנק להחזיק בשעבודים.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ