חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"א 14638-12-14 שושן-פולק ואח' נ' לאומי קארד אשראים בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 01/04/2015 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
14638-12-14
03/03/2015
בפני הרשמת:
עינת רביד

- נגד -
מערערת מבקשת:
טל שושן-פולק
משיבים:
1. לאומי קארד אשראים בע"מ
2. לאומי קארד בע"מ

החלטה


 

  1. מונחת לפני בקשת המבקשת להפחתת סכום העירבון (20,000 ₪) שנקבע בתיק.

  2. הערעור הנדון הוגש על פסק דינו של בית המשפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופטת ה. פלד) מיום 2.11.14 בתיק 3117-10-13, בגדרו נדחתה בקשת רשות להגן שהגישה המבקשת כנגד תביעת המשיבים.

  3. לטענת המבקשת מצבה הכלכלי רע, היא אם לשלושה ילדים וסכום הכנסותיה עומד על כ- 4,000 ₪ לחודש. בעלה מצוי בהסדר על פי סעיף 19א' לפקודת פשיטת הרגל והיא נאלצת להיעזר בבני משפחה אחרים, על מנת שתוכל לשרוד ולא ניתן לדרוש כי בני משפחתה יסייעו בידיה בכספים נוספים. היא מצהירה כי היא אינה משלמת שכר טרחה לעורכי דינה. עוד היא מציינת כי וויתרה על כל רכושה וכספה לטובת הסדר הנושים שעשה בעלה. עוד ציינה כי חשבונות הבנק שלה מרוקנים ומעוקלים. עוד טענה כי סיכויי הערעור שלה טובים מאד.

  4. המשיבים טענו כי לאחרונה, ביום 24.11.14 נדונה טענת המבקשת בעניין עירבון בבית המשפט העליון ורשם בית המשפט העליון, גלעד לובינסקי ברע"א 7665/14, דחה את בקשתה ולאחר הדחייה היא הפקידה 15,000 ₪. עוד הם טוענים כי היא אינה עומדת בחובתה לפרוש תמונה מלאה אודות הכנסותיה ונכסיה. כמו כן לטענתם סיכויי הערעור נמוכים.

  5. לאחר שעיינתי בבקשת המבקשת תגובת המשיבים ותשובת המבקשת אני קובעת כי דין הבקשה להידחות.

  6. הוראת תקנה 427 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") מחייבת מערער להפקיד ערבון בערעור ומעגנת את הכלל, אשר לצדו אף נקבע החריג שבתקנה 432(א) לתקנות (ראה: בש"א 1528/06 יוסף ורנר ואח' נ' כונס הנכסים הרשמי).

  7. על תכליתו של הערבון והשיקולים בקביעתו שב ועמד בית המשפט העליון (כב' השופט ג'ובראן) בבשג"ץ 4934/14 מילנה גורנשטיין נ' כנסת ישראל:

    "הערובה שחובתה נקבעה בתקנה 427 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 (להלן: התקנות או תקנות סדר הדין האזרחי) נועדה להבטיח את הוצאות המשיב.

    ברירת המחדל לסוג הערובה היא הפקדת עירבון (תקנה 428 לתקנות).

    כאשר הרשם או המזכיר הראשי של בית המשפט קובעים את גובה העירבון להפקדה, עליהם לשקול בין היתר את מספר המשיבים; שווי סכום התביעה; סכום ההוצאות שנקבעו בערכאה או בערכאות הקודמות והשיקולים לכך; וזהות המערער (ראו למשל: רע"א 4763/12 ויסולי נ' דלק נדל"ן בע"מ ...).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ