אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> סעד ואח' נ' כהן

סעד ואח' נ' כהן

תאריך פרסום : 18/11/2013 | גרסת הדפסה

ע"א
בית המשפט המחוזי חיפה
19002-07-13
07/11/2013
בפני השופט:
יגאל גריל

- נגד -
התובע:
ריאד פוואז אלסעדו- 12 אחרים
הנתבע:
יוסף כהן
פסק-דין

פסק דין

א.בפנינו ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת רננה גלפז מוקדי) מיום 14.5.13 ב-ת.א. 29114-05-10, לפיו נדחתה תביעת הפינוי וסילוק היד שהגישו המערערים כנגד המשיב, והם חוייבו בהוצאותיו.

ב.למערערים שני נכסים בחיפה: חנות ודירת מגורים המשמשת את המשיב כמחסן.

אין המערערים חולקים על כך שהמשיב דייר מוגן בדירת המגורים, אך לעומת זאת חולקים הם על היותו דייר מוגן בחנות.

בנוסף טוענים המערערים שלמרות התראות שניתנו למשיב הוא אינו משלם את דמי השכירות ואת מיסי העירייה מאז שנת 1998.

ג.מסכת הראיות נפרשה בשלמותה בפני בית משפט קמא, שדן תחילה בשאלת מעמדו של המשיב בחנות.

לאחר ניתוח מפורט של התשתית הראייתית שהונחה בפניי, לרבות שמיעת מומחים בתחום הגרפולוגיה לגבי מסמך (ת/4), שנחתם לגירסת המערערים על ידי המשיב, ובו נכתב שאת זכותו בנכס יוכיח המשיב רק בהצגת "חוזה דמי מפתח", הגיע בית משפט קמא למסקנה לפיה רכש המשיב מעמד של דייר מוגן בחנות באמצעות הסכם דיירות מוגנת שנכרת בינו לבין המנוח (אביהם של המערערים מס' 1-3) והדייר המוגן הקודם (אנשל קיים).

ד.באשר לאי תשלום מיסי העירייה הוברר שבסופו של יום שילם המשיב את מיסי העירייה וזאת כעולה מן העדויות והמסמכים.

באשר לאי תשלום דמי השכירות מ-1998 עד 2008 קיבל בית משפט קמא את טענת המשיב שמאז 1998 נעלמו עקבותיהם של בעלי הכנס. המערער מס' 1 אישר שבשנים 1998 – 2008 הוא לא הגיע לנכס ליטול את דמי השכירות ואף לא הותיר דרכי התקשרות בידיו של המשיב.

כמו כן לא היה בית משפט קמא מוכן לקבל את גירסת המערערים כאילו חזר בו המשיב לפתע מהצעתו לשלם את דמי השכירות. המסקנה אליה הגיע בית משפט קמא היתה שהמערערים לא הוכיחו כי המשיב סירב לשלם את דמי השכירות.

כך גם נדחתה טענת המערערים בדבר פינוי המשיב מן הטעם שבנה גלריה מבלי לשלם בגינה, שהרי היה זה באישור אביהם המנוח של המערערים מס' 1-3, או לפחות בהעדר התנגדות מצדו.

ה.המערערים ממאנים להשלים עם דחיית תביעתם, והם הניחו בפנינו הודעת ערעור מפורטת, בה חולקים הם על רוב קביעותיו וממצאיו של בית משפט קמא, כך גם טוענים הם כנגד העדפת חוות דעתה של הגרפולוגית מטעם המשיב על פני חוות דעתו של הגרפולוג מטעם המערערים, דהיינו: המערערים טוענים כי שגה בית משפט קמא עת אימץ את חוות דעתה ועדותה של הגפולוגית מטעם המשיב, שמסקנתה היתה שהחתימה על מוצג ת/4 אינה חתימתו של המשיב.

ו.נתנו דעתנו לטענות המפורטות שבהודעת הערעור, כמו גם בעיקרי הטיעון שהגישו הצדדים וכן עיינו בתיקי המוצגים שהוגשו.

לא שוכנענו שקיימת עילה כלשהי להתערבותנו בפסק דינו של בית משפט קמא. כלל ידוע הוא, שאין זו דרכה של ערכאת הערעור להתערב בקביעות עובדתיות ובמימצאים שבמהימנות שנקבעו על ידי הערכאה הדיונית לה היתה ההזדמנות להתרשם התרשמות בלתי אמצעית מן הראיות שהובאו בפניה.

עיינו: ע"א 6989/09 נוהא פרוך נ' בית החולים מוקאסד [ניתן בתאריך – 2.8.11] פסקה 7 לפסק – דינו של כב' השופט נ' הנדל:

" טרם נפנה לבחינת קיומו של הקשר הסיבתי בנסיבות דנא – מן הראוי להבהיר כי המסד העובדתי, שהונח על ידי בית המשפט המחוזי ואושר בהקשרים הרלוונטיים על ידי בית משפט זה בגלגולו הראשון של התיק, יהווה את נקודת המוצא. זאת, מהטעם שלא הוצגו סיבות המצדיקות חריגה מהכלל בדבר אי התערבות ערכאת הערעור בממצאיה העובדתיים של הערכאה המבררת, לאור יתרונה של האחרונה בדמות התרשמות בלתי אמצעית מהראיות והעדויות. יתר על כן, עסקינן בתשתית עובדתית שנבחנה בהיקף מסוים מספר פעמים על ידי ערכאות שונות. אשר על כן, לא מצאתי סיבה שבדין להתערב בקביעות העובדה והמהימנות של בית המשפט המחוזי ".

ז.להלכה הנוהגת בהתאם לאמור לעיל, יש כמובן יוצאים מן הכלל, אך לא זה המקרה שבפנינו.

בית משפט קמא לא הסתפק באמירות כלליות וגורפות אלא צלל לעומק התשתית הראייתית, דן בפירוט בעדויות ובמסמכים שהונחו בפניו, בחן את טענות הצדדים, ניתח את הראיות, ועל יסוד כל אלה קבע את המימצאים והשתית עליהם את מסקנותיו, המעוגנות כראוי בראיות שהובאו, ומתיישבות עם הדין, הפסיקה והשכל הישר.

ח.לא מצאנו כי נפלה שגגה בהחלטת בית משפט קמא להעדיף את עדות המומחית מטעם המשיב על פני עדות המומחה שמטעם המערערים, מה גם שהמערערים, לפי קביעת בית משפט קמא, לא הצביעו על אינטרס של המשיב, כבר אז ב-1998, לזייף את חתימתו, כשהטענה לטעמו של בית משפט קמא אף אינה מתיישבת עם ההגיון.

על כך עוד הוסיף וציין בית משפט קמא את נסיבות מציאתו של המסמך על ידי המערער מס' 1 בשלב מאוחר של ההליך, נסיבות שבית משפט קמא הגדירן כ"תמוהות".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ