סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
7563-11-13
03/04/2017
|
בפני סגן הנשיא:
שמואל טננבוים
|
- נגד - |
תובע (הנתבע שכנגד):
עבד אללה סלים שואמרה עו"ד רסמי זחאלקה
|
נתבעת (התובעת שכנגד):
זלמן סחר בקר בע"מ עו"ד טל הלר
|
פסק דין |
בפנינו תביעת התובע לתשלומים בגין פיצוי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, גמול עבודה בשעות נוספות, הפרשות לפנסיה, מענק שנתי, דמי כלכלה, דמי חגים, דמי הבראה, תוספת אשה, קרן השתלמות, חופשה שנתית, תוספת ותק, יתרת שכר, הפרשי שכר מינימום והפרשי שכר בעד עבודה בתקופת הקיץ.
כמו כן מונחת בפנינו תביעה שכנגד במסגרתה טוענת הנתבעת (התובעת שכנגד), כי הינה זכאית לדמי הודעה מוקדמת ופיצוי על נזקים שנגרמו לה בשל נטישת התובע (הנתבע שכנגד) את מקום העבודה
רקע עובדתי
1.הנתבעת הינה חברה העוסקת ביבוא וגידול בקר.
2.התובע תושב דורא שבשטחים הועסק על ידי הנתבעת החל מחודש 7/2007 ועד לחודש 2/2013.
3.התובע קיבל את שכרו באמצעות שירות התעסוקה.
4.על הצדדים חל צו ההרחבה אשר הרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי בענף החקלאות (להלן: "צו ההרחבה").
טיעוני התובע
5.התובע טוען כי יחסי העבודה בין הצדדים הסתיימו בפיטוריו וזאת ללא מתן הודעה מוקדמת. בנסיבות אלה טען התובע, כי הוא זכאי לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת.
6.בתביעה נטען עוד, כי הדיווח שהעבירה הנתבעת לשירות התעסוקה על הימים בהם עבד התובע מידי חודש, היה דיווח חלקי וחסר, שכן התובע עבד מידי חודש בממוצע 18 ימים, והתשלום המופיע בתלושי השכר אינו משקף כלל את המציאות, הואיל ושכרו היומי של התובע עמד על סך של 250 ₪ נטו בכל יום עבודה המורכב מ- 16 שעות עבודה.
7.כתוצאה מהדיווח החלקי והחסר, הפרשות הנתבעת לפנסיה עבור התובע במסגרת שירות התעסוקה הופרשו אף הן בחסר. לפיכך, התבקש בית הדין לחייב את הנתבעת בתשלום פיצוי לתובע בגובה ההפרש בין הסכום שהיה על הנתבעת להעביר לשירות התעסוקה על חשבון זכויותיו לפנסיה, לסכום שהועבר בפועל.
8.לגרסת התובע, במהלך תקופת עבודתו אצל הנתבעת, לא שילמה הנתבעת לתובע דמי חגים, תשלום עבור ימי חופשה, דמי כלכלה, ודמי הבראה . כן זכאי הוא לגמול בעד עבודה ב- 8 שעות נוספות בכל יום ,ליתרת שכר בסך 2,000 ולהפרשי שכר מינימום . כמו כן תבע התובע מענק שנתי על פי צו ההרחבה בענף החקלאות, קרן השתלמות, תוספת אשה ושעות קיץ.