התובע הגיש תביעתו ביום 3.4.2014.
ביום 18.6.2014 הגישה הנתבעת בקשה לסילוק כתב התביעה על הסף ובקשה (למען הזהירות) להארכת מועד להגשת כתב הגנה.
במסגרת בקשה זו – מבקשת הנתבעת כי בית הדין ימחוק את הסעיפים והסעדים שאינם בסמכותו העניינית, וזאת בהתייחס לפיצוי בגין נזקים לא ממונים של כאב וסבל ובגין נזקים ממונים בשל טיפולים רפואיים עתידים ובגין פיצוי נזקי באמצעות עילת גרם הפרת חוזה.
הנתבעת מפנה לסעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה, אשר מקנה לבית הדין סמכות לדון במספר עילות נזקיות מצומצמות, כאשר עילות התביעה אינן נמנות ביניהן.
הנתבעת מוסיפה עוד, כי הסעדים הנתבעים אינם מפורטים ומכומתים.
ביום 2.7.2014 הגיב התובע לבקשת הנתבעת. לגרסת התובע לא מדובר בעילה ניזקית, אלא עילה חוזית בגין הסכם העבודה.
התובע מוסיף כי בהתייחס לעילה "פגיעה בכבודו של התובע" - כי על אף שמדובר בפיצוי נזקי הרי שבית הדין יכול לפסוק בעילה זו באמצעות עוולת המסגרת של הפרת חובה חקוקה בגרם הפרת חוזה.
התובע מוסיף כי חוק איסור לשון הרע נמצא בסמכותו של בית הדין לעבודה. כן מוסיף התובע כי סעד של סילוק על הסף הוא סעד חיצוני אשר ינתן במשורה.
התובע מוסיף עוד כי בקשת הנתבע להארכת מועד להגשת כתב הגנה מהווה שימוש לרעה וחוסר תום לב בהליכי משפט, שכן הנתבעת פנתה אליו בבקשה להארכת מועד להגשת כתב הגנה והוא הסכים לכך מבלי שהיא תאמר לו כי בכוונתה להגיש את הבקשה נשוא החלטה זו ועל כן סבור המבקש כי יש מקום גם ליתן פסק דין גם בהעדר הגנה.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובכתב התביעה – הנני קובעת כדלקמן:-
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.