סע"ש
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
63379-09-14
20/05/2015
|
בפני הרשמת:
רחל גרוס
|
- נגד - |
התובע:
קיסיה מוחמד
|
הנתבעים:
1. עזבון המנוח חאמד עטאונה ז"ל 2. נאג'י עטאונה 3. ח.א. - מנור 2009 בע"מ
|
החלטה |
1.לפני בקשה לתיקון כתב התביעה.
2.התובע מבקש לתקן את כתב התביעה באופן שיורשי המנוח, מר חאמד עטאונה ז"ל (להלן: "המנוח") יוספו כנתבעים נוספים בתיק.
3.הנתבעים מתנגדים לבקשה ועיקר טענתם הינה כי התביעה הוגשה בשיהוי ניכר (שלוש שנים לאחר סיום העבודה הנטענת וכשנה לאחר מות המנוח), שיהוי אשר יביא לדחיית התביעה ואשר פוגע בהגנת הנתבעים אשר אינם מודעים לטיב היחסים בין התובע למנוח. עוד טוענים הנתבעים כי הגשת תביעה כנגד יורשי המנוח הינה בגדר "הרמת מסך" ולא הוכחה תשתית מוצקה להברחת נכסים.
לחילופין, טענו הנתבעים כי ככל שבית הדין יתיר לתובע לתקן את תביעתו, יש לחייב את התובע בתשלום הוצאות לאור העובדה כי כבר הוגש כתב הגנה ועתה, יהיה עליהם להגיש כתב הגנה נוסף.
4.בהתאם לתקנה 41 (א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב – 1991, תיקון כתב טענות יכול ויורשה ע"י בית הדין בכל שלב משלבי הדיון. ככלל ולמעט במקרים חריגים ינקוט בית הדין לעבודה גישה ליברלית וייעתר לבקשות לתיקון כתב התביעה מקום בו הבקשה אינה לוקה בשיהוי, הוגשה בתום לב, הנזק לצד האחר ניתן לפיצוי בכסף ומקום בו יהיה תועלת בתיקון לבירור הפלוגתאות.
5.בקשה לתיקון כתב תביעה מחייבת איזונים בין האינטרסים של הצדדים להליך, בינם לבין עצמם ובין האינטרסים של הציבור.
במלאכת האיזון יש להביא בחשבון שהזכות להליך הוגן אינה רק נחלת התביעה, אלא גם נחלת ההגנה. לפיכך, מקום בו התובע מבקש לתקן את תביעתו, יש לבחון את התנהלותו ואת המשמעות של היענות לבקשה מבחינת ההליך עצמו ומבחינת ניצול זמנו של בית הדין; כמו כן, יש לבחון עד כמה הכרחי התיקון והאם יביא הדבר לחסימת הטענה או עילת התביעה וכן האם עסקינן בזכויות משפט העבודה המגן או בזכויות חוקתיות, כאשר באלה יטה יותר בית הדין להיות "גמיש" בהיענות לבקשה לתיקון כתב התביעה.
6.לאור כל האמור לעיל, לאחר שחזרתי ושקלתי את הנסיבות בתיק זה ובשים לב לכך כי "עזבון המנוח" אינו אישיות משפטית אשר ניתן לנהל כנגדה תביעה ובשים לב לכך כי ניתן צו ירושה ובהתאם לכך התובע מבקש לנהל את התביעה כנגד היורשים, מצאתי כי איזון ראוי ומידתי בין האינטרסים של הצדדים מצדיק את קבלת הבקשה לתיקון כתב התביעה באופן שהיורשים יוספו כנתבעים נוספים.
אוסיף ואציין כי טענות הנתבעים באשר לנזק שנגרם להם כתוצאה מהגשת התביעה מספר שנים לאחר סיום העבודה וכשנה לאחר פטירת המנוח הינה טענה שתתברר במסגרת ניהול ההליך ואינה רלוונטית, בשלב זה, לעניין תיקון כתב התביעה.
7.אכן, ככלל, בקשה לתיקון כתב תביעה המתקבלת מצריכה הטלת הוצאות על המבקש את התיקון בשל הצורך להגיש כתב הגנה מתוקן. משכך, ישא התובע בהוצאות בגין בקשתו זו בסך של 1,000 ₪ תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.