לפנינו תביעת התובע, מר איילה סטה, לפיצויי פיטורים, דמי הבראה ופדיון חופשה.
הרקע העובדתי
התובע הועסק בשכר שעתי כמאבטח חמוש במשטרה מיום 1.12.03 עד להתפטרותו בחודש 10/2013.
הנתבעת החלה לבצע עבור התובע הפרשות סדירות לפנסיה בחודש 2/08.
התובע קיבל סידור עבודה לשבוע שבין 23.6.13 ל-29.6.13 שבו שובץ לארבע משמרות של חמש וחצי שעות. היה בכך משום הפחתה של מספר שעות העבודה הרגיל שלו. התובע פנה לסדרנית של הנתבעת בשם ציפי שהשיבה לו שהוא רשאי לוותר על המשמרות וישובצו עובדים אחרים. התובע פנה בעניין זה לבא כוחו וביום 25.6.13 פנה בא כוחו בכתב לנתבעת ומחה על התנהגותה של ציפי והודיע כי התובע מעוניין להמשיך ולעבוד במשרה מלאה והוא דורש להחזירו לעבודתו במתכונת זו ללא דיחוי.
ביום 27.6.13 השיבה הנתבעת לב"כ התובע כי ביום 26.5.13 התקיימה פגישה בין מנהל הסניף לבין התובע וסוכם שהתובע ישוב לעבודתו במשרד מלאה, וכך היה.
ביום 28.7.13 פנה ב"כ התובע לנתבעת במכתב בו הודיע כי מבדיקת תלושי שכרו של התובע עולה כי בתקופת עבודתו לא שילמה לו הנתבעת את מלוא המגיע לו בגין זכויותיו הסוציאליות, כמפורט בכתב תביעה שצורף למכתב ואשר הוגש יומיים לאחר מכן לבית הדין (תיק 51470-07-13 – להלן: "ההליך הקודם"). בכתב התביעה בהליך הקודם נתבעו סכומים שונים בגין דמי הבראה (בסך 7,574 ₪), דמי חגים (בסך 12,864 ₪), פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (בסך 10,800 ₪), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד (בסך 10,800 ₪), תשלום עבור קורס (בסך 873.60 ₪), פיצוי בגין אי מתן הפסקות כדין (רק שתי הפסקות בנות רבע שעה ליום) בסך 5,000 ₪.
במכתב ב"כ התובע מיום 28.7.13 נאמר כי "במידה ולא תשלמו למרשי את חובכם אליו בגין הבראה, חגים ופנסיה, בתך 21 ימים מקבלתכם מכתב זה הרי שהתפטרותו, בדין מפוטר, תיכנס לתוקף בתוך 30 ימים ממועד קבלת מכתב זה. מובהר כי באם ישולמו התשלומים האמורים לעיל..בתוך 21 ימים כאמור, הרי שמרשי לא יתפטר וימשיך לעבוד בחברתכם".
ביום 6.8.13 השיבה הנתבעת למכתב ב"כ התובע מיום 28.7.13 וטענה כי התובע פועל לסיום עבודתו בחברה תוך ניסיון "לתפור תיק" להתפטרות שמזכה בפיצויים. עוד טענה הנתבעת כי מכתב התביעה בהליך הקודם שהוגש (שבוע לפני כן) עולה כי עניינו בטענות ל"חובות עבר" וכי אין לתובע טענות בעניין תשלום זכויותיו בתקופה שקדמה למכתב בא כוחו מיום 28.7.13. הנתבעת הוסיפה כי התובע קיבל ומקבל מלוא זכויותיו כדין, כי הנתבעת עושה כל אשר ביכולתה לתת לתובע הפסקות מסודרות וזאת בהתאם לאילוצים ולדרישות המבצעיות, כי התובע קיבל ומקבל דמי הבראה כדין בהתאם לחלקיות משרתו, כי דמי החג מבוצעים כסדרם בהתאם לתנאים המזכים, כי עם קבלת הסכמת התובע לביצוע הפרשה הדדית החלה הנתבעת לבצע הפקדות פנסיוניות מלאות והיא חוזרת על הצעתה לבצע הפקדה משותפת בגין התקופה שלא התיישנה, בכפוף להצהרת התובע כי יפקיד את חלקו היחסי, וכי היא נכונה להעמיד לתובע הלוואה לשם כך. הנתבעת התייחסה גם לטענות התובע בכתב תביעתו בעניין אי מתן הודעה לעובד וטענה כי ניתנה לו הודעה כאמור, כי התובע מקבל תשלום לפנים משורת הדין בגין הפסקות וכי היא נכונה לקיים עם התובע ועם בא כוחו פגישה משותפת על מנת לנסות ליישב ההדורים. הנתבעת ציינה כי אם התובע יתפטר הוא לא יהיה זכאי לפיצויי פיטורים.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.