סע"ש
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
63022-03-15
27/10/2015
|
בפני הרשמת:
ד"ר רויטל טרנר
|
- נגד - |
המבקש:
אהרון מיכאל
|
המשיבה:
ז.ר תעשיות מתכת בע"מ
|
החלטה |
1.בפניי בקשה לתיקון כתב התביעה.
2.בכתב התביעה המקורי, תבע המבקש מן המשיבה סך של 125,830 ₪ בגין הרכיבים הבאים: פיצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, הודעה מוקדמת, חופשה שנתית, דמי הבראה ותגמולים. בכתב הגנתה, טענה המשיבה בין היתר כי המבקש התפטר מעבודתו ולכן אינו זכאי לפיצויי פיטורים או הודעה מוקדמת, וכי שאר זכויותיו שולמו כדין ואף ביתר.
3.כעת, לאחר שהתקיימה ישיבת גישור אשר לא הביאה את הסכסוך לידי גמר, מונחת בפני בקשתו של המבקש לתקן את כתב התביעה, כאשר טוען הוא כי כתב התביעה הוגש כאשר לא היו בידיו כל המסמכים הרלוונטיים, וביניהם תלושי השכר, וזאת למרות שביקש את המסמכים מן המשיבה מבעוד מועד. כעת נמצאים המסמכים בידיו ולטענתו הוא זכאי גם להפרשי שכר בגין חודש עבודתו האחרון, וכן הוא מבקש לתקן את הסכומים הנקובים בכתב התביעה המקורי. התביעה המתוקנת עומדת על סך של 133,039 ₪.
4.המשיבה מתנגדת לבקשה וזאת מאחר ולטענתה התיק נמצא בשלב מתקדם וכן מאחר והמבקש פועל בחוסר תום לב שכן המסמכים שהתבקשו על ידו נמסרו לו באמצעות באי כוחו הקודמים, ולכן לא היתה מניעה ממנו מלהגיש את כתב התביעה המקורי כשהוא כולל את הסכומים המתוקנים.
דיון והכרעה:
5.תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, קובעת כי בידי בית הדין שיקול דעת רחב לעניין תיקון כתבי טענות כך שבית הדין רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו.
6.בתי הדין לעבודה אימצו גישה ליברלית בכל הקשור לתיקון כתבי טענות והם מאפשרים זאת (ואף יורו על כך מיוזמתם) כל אימת שנראה כי התיקון יתרום להעמדת מכלול המחלוקות הרלבנטיות בפני בית הדין, ובכך יתרום לבירור האמת באופן ממצה ויעיל. עוד נקבע, כי בית הדין יאפשר תיקון תביעה מקום בו התיקון לא יגרום לצד השני נזקים שאינם ניתנים לתיקון על דרך פסיקת פיצוי כספי.
7.לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מצאתי כי יש לקבל את הבקשה, כפי שיוסבר להלן.
8.במקרה דנן, התיקון המבוקש הינו בשני עניינים: ראשית, הוספת רכיב הפרשי השכר, ושנית, תיקון שאר הרכיבים על דרך של הפחתתם. הבקשה לתיקון כתב התביעה הוגשה בשלב מוקדם יחסית, שכן אומנם התקיימה ישיבת גישור אך טרם התקיים דיון מוקדם בתיק, ואף נותר די זמן בידי המשיבה כדי להגיש כתב הגנה מתוקן וזאת מבלי לדחות את הדיון הקבוע בתיק. על כן, אין בתיקון כתב התביעה בשלב זה כדי להעניק למבקש יתרון דיוני כלשהו ואין בו כדי להביא להתארכות ההליכים באופן חריג.