לפני בקשה למתן פטור מאגרה. המשיבים מתנגדים לבקשה.
תקנה 12(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), תשס"ח – 2008 קובעת כי הזכאות לפטור מאגרה מותנית בחוסר יכולת כלכלית המוכחת על פי הקריטריונים שנקבעו בהן, והיותו של ההליך מגלה עילה. תנאים אלה שנקבעו בתקנות הם תנאים מצטברים והנטל להוכחתם מוטל במלואו על מבקש הפטור מאגרה. להלן, אבחן אם המבקשת עומדת בתנאים האמורים.
חוסר יכולת כלכלית:
ככל העולה מהתצהיר ומהמסמכים שהגישה התובעת בתמיכה לבקשה, לתובעת הכנסה מקצבת נכות של הביטוח לאומי בסך כ- 5,900 ₪, קצבת ילדים בסך כ-169₪ ותשלום מזונות מהגרוש עבור ילדיה בסך 1,700 ₪. סך כל הכנסותיה כפי העולה מתדפיס הבנק אינו עולה על 8,000 ₪ לחודש. מאידך, לתובעת חובות לגורמים שונים: תשלום משכנתא חודשית בסך 1,200 ₪, החזר הלוואה חודשי לבנק בסך כ-500 ₪. כמו כן עולה כי כנגד התובעת מתנהלים תיקים שונים בלשכת ההוצל"פ (אם כי בשעור נמוך בהרבה מכפי שהציגה – שכן החוב העיקרי הוא חוב משכנתא כלפי בנק מזרחי טפחות אשר כפי הנראה אינו נגבה באמצעות לשכת ההוצל"פ, אלא משולם באופן שוטף כדלעיל).
התובעת גם צרפה אסמכתא לעיקולים רבים המוטלים על חשבונה ואולם מתוך המסמכים שצרפה מבנק הפועלים בענין זה עולים שני נתונים משמעותיים: האחד , כי לתובעת לפחות שני חשבונות בנק בבנק הפועלים.-אלא שהתובעת בניגוד לחובתה , בחרה לצרף תדפיס חשבון בנק המתיחס לחצי השנה האחרונה רק לגבי אחד מהם (500101)- ולא לגבי החשבון הנוסף (31877). אם כן ברי כי התובעת הסתירה מידע מבית הדין. השני- כי החשבון שפירוט התנועות בו הוצג- פעיל באופן שוטף למרות העיקולים – ועולה מכך שאין העיקולים מונעים מן התובעת קיום ו/או שמוש עצמי בכספים .
אם כן, מצבה הכלכלי של התובעת לא מובא לפנינו במלואו. נוכח המצב הרפואי שמתארת התובעת קשה להניח כי מצויה ביתרות חוב נמוכות בלבד מדי חודש אשר מכוסות כל חודש עם קבלת ההכנסות הקבועות. כמו כן, התובעת לא טרחה לפרט בהצהרתה האם עובדת בימים אלו ובחצי שנה שקדמה למתן ההצהרה (כפי הנדרש בתקנות), אם לא (אם כי טענה שהמקורות שציינה הם מקורות כנסתה הבלעדיים). התובעת ציינה אך את המשכורת החודשית דעבר מהנתבעת בעוד שהנתבעת הציגה בפנינו קיומה של מעסיקה נוספת ביחס לאותה תקופה . הסתרה מכוונת של מידע זה מחזקת גם את ההנחה כי בעת שהייתה התובעת במצב בריאות תקין לא יכולה הייתה לעמוד בפרנסתם שלה ושל ילדיה על יסוד ההכנסות שפרטה בלבד (כשבשעתו לא שולמה גם קצבת נכות לפי התאריכים המופיעים באישור קצבת נכות מביטוח לאומי- נספח ב' לבקשה) ותוך שמשלמת כמעט 2000 ₪ בגין חובות מדי חודש. מכל האמור ברי כי היו לתובעת (ויתכן כי גם כיום ישנם) מקורות הכנסה שלא גולו.
אשר למצבה הרפואי של התובעת, אין ספק כי הוא ודאי מנע באופן ממשי (אף אם לא מוחלט, כאמור לעיל) את יכולת ההשתכרות שלה במשך החודשים בהם הייתה מאושפזת ונאלצה להתמודד עם מחלת הסרטן. אך גם בהקשר זה מצאנו כי התובעת לא חושפת את התמונה המלאה- כך, האישור הרפואי שהמציאה אינו מעודכן ליום הבקשה וניתן עוד ביולי 2016. כמו כן, אישור הנכות מביטוח לאומי רלוונטי עד לאפריל 2017 ולא הוצגה כל אינדיקציה לבקשה לחידוש הזכאות עם הגשת בקשה זו בסוף פברואר 2016.
מסקנתנו איפוא כי התובעת גילתה טפח והסתירה טפחיים אך גם מתוך הקיים לא שוכנענו כי מצבה קשה כפי שמתארת.
גילוי עילה:
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.