אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> שיבשי נ' בוחניק

שיבשי נ' בוחניק

תאריך פרסום : 12/06/2017 | גרסת הדפסה

סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
55749-06-16
08/06/2017
בפני הרשמת:
מירי שי-גרינברג

- נגד -
התובע:
מלקמו שיבשי
עו"ד אסף רון
הנתבע:
חואתו ויקטור בוחניק
עו"ד רן פינגרר
החלטה

  

1.ביום 27/6/16 הגיש התובע תביעתו כנגד הנתבע, וכתב ההגנה הוגש ביום 22/9/16. לאחר שהתקיים דיון מוקדם ביום 6/2/17 – ניתנה החלטה בדבר הגשת תצהירי עדות ראשית, ולפיה נדרש התובע להגיש תצהירי עדות ראשית מטעמו עד ליום 12/4/17. בהחלטה מיום 30/4/17 נעתר בית הדין לבקשת התובע, והמועד להגשת תצהירי עדות ראשית מטעמו הוארך עד ליום 15/6/17.

 

2.ביום 8/6/17 הגיש הנתבע כתב בי-דין שהוכתר בכותרת "כתב תביעה שכנגד" כנגד התובע.

 

3.תקנה 34 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, שעניינה "רשות הנתבע לקיזוז ולתביעה שכנגד", קובעת בזו הלשון:

 

"נתבע רשאי לקזז כל זכות ותביעה שלו כנגד תביעתו של התובע או להגיש אותן בתביעה שכנגד, בין אם הן על נזק ממון ובין אם לאו; כוחם של קיזוז או תביעה שכנגד ככוח תובענה שכנגד, ובית הדין יוכל ליתן בהם פסק-דין סופי הן על התביעה המקורית והן על התביעה שכנגד, ובלבד שהעילה לתובענה שכנגד היא בתחום סמכותו של בית הדין".

 

4.לשון התקנה הנ"ל נוקטת בשני מונחים: "תביעה שכנגד" ו"תובענה שכנגד", שיש להבחין ביניהם. בעוד תביעה שכנגד מוגשת יחד עם כתב ההגנה ומתבררת באותו הליך עם התביעה העיקרית, הרי שאם לא הוגשה התביעה שכנגד בד בבד עם כתב ההגנה והעלאת טענת קיזוז – הרי שמדובר בתובענה שכנגד שיש לבררה כהליך נפרד (אלא אם יורה בית הדין כי יתבררו יחדיו, וזאת מכוח החלטתו לאחד את הדיונים) [ראו: י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (מהדורה שביעית) 1995, עמ' 284-285].

 

עמדה על כך כב' השופטת רימון קפלן בהליך סע"ש 15850-06-14 ערסאן אקחאש - תורג'מן עבודות שיש בע"מ, ויפים לענייננו הדברים שנקבעו בהחלטתה מיום 10/12/14:

 

"מכאן שהנתבע הוא שיקבע כיצד תתברר תביעתו כנגד התובע. אם כרך הנתבע את התביעה בכתב ההגנה שהכתיר בכותרת "כתב-הגנה ותביעה שכנגד" תדון התביעה ביחד עם תביעת התובע, ולבית הדין הסמכות להורות על הפרדת התביעה שכנגד מתביעת התובע.

לעומת זאת, אם בחר הנתבע להגיש תובענה כנגד התובע בנפרד מכתב ההגנה, המדובר בתובענה שכנגד, אשר יש להגישה בהליך נפרד ובהקשר לכך, השאלה לה יידרש בית הדין היא האם לאחד את הדיון בתביעת התובע עם התובענה שכנגד" (ההדגשה במקור).

 

5.משעה שהתובענה שכנגד מוגשת בחלוף למעלה משמונה חודשים לאחר הגשת כתב ההגנה, לאחר הדיון המוקדם, משהושלמו ההליכים המקדמיים וסמוך מאוד למועד הגשת תצהירי העדות הראשית – נדרש הנתבע לתת הסבר להתנהלות זו. בתוך 7 ימים מהיום יבהיר הנתבע מדוע הוגשה התביעה שכנגד במועד בו הוגשה, ומדוע לא יחויב בהוצאות התובע נוכח עיתוי הגשת כתב התביעה שכנגד על כל המשתמע מכך.

 

6. עיון ביום 18/6/17.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>
שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ